LUOTTAMUSTOIMINTA

Yhdessä olemme vahvempia. Tule mukaan vaikuttamaan!

 

Haluatko veneilyn näköalapaikalle? SPV:n luottamustoimien joukosta löytyy laajalla skaalalla toimintaa, oli oma kiinnostuksen kohde sitten lapsi- ja nuorisotoiminnan kehittäminen tai vaikkapa veneilyturvallisuus. Pääset osallistumaan toiminnan kehittämiseen ja vaikuttamaan siihen, että viihdymme vesillä ja menestymme maailmalla.

Yksi merkittävä tekijä on liiton hallinnossa toimivat jäsenet, jotka edustavat laajalti suomalaista veneilyosaamista – monipuoliselle osaamiselle on käyttöä. Luottamustoiminta on palkitsevaa, sillä siinä pääsee vaikuttamaan niin suomalaiseen kuin kansainväliseen veneilyyn. 

Kiinnostunut luottamustoiminnasta? Tutustu toimintaan tästä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

Toimikuntien perustehtävät on kuvattu johtosäännössä. Yksilöidyt tehtävät kuvataan toimintasuunnitelmassa, jonka liittokokous hyväksyy.

 

Lisätiedot: toimisto@spv.fi

On palkitsevaa, kun pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin ja siirtyy katsomosta kentälle konkreettisten asioiden pariin. Liiton luottamustehtävä ei tarkoita vain nimeä paperilla, vaan se antaa aitiopaikan veneilyyn. Samalla saa myös lisäarvoa sille, mitä kokee omassa seurassa tai alueella tärkeäksi. SPV:ssä pääsee oikeasti tekemään sisältöä ja vaikuttamaan asioihin.
Viestintä- ja markkinointitoimikunnan puheenjohtaja (2017-2022), Katja Rytkönen.

TOIMIKUNNAT JA LAUTAKUNNAT

Lapsi- ja nuorisotoimikunnan perustehtävänä on nostaa purjehdus ja veneily Suomen suurimpien liikuntaharrastusmuotojen joukkoon. Tämä toteutetaan muun muassa hankkimalla uusia harrastajia lajin piiriin ja huolehtimalla laadukkaasta toiminnasta ja koulutuksesta. Toiminto kehittää ja edistää lapsi- ja nuorisotoimintaa yleisesti hyväksyttyjä lasten ja nuorten liikuntaa koskevia periaatteita noudattaen.

Pj: Jussi Sepponen (HSK)
Vpj: Pessi Salmela (NPS)
Jäsenet: Suvi-Tuuli Wikström, Leo Tykkyläinen, Livia Väresmaa, Henri Jefimoff, Aleksi Tapper

Veneilytoimikunta kehittää veneilyä nuoriso- ja aikuisliikunnan muotona ja toimii vesillä liikkumisen asiantuntijana, joka kasvattaa, tiedottaa ja ohjaa harrastajia järjestäytyneen veneilyn piiriin. Toiminnan osa-alueita ovat veneilyn harrastusmahdollisuuksien kehittäminen veneilyturvallisuuden, ympäristötietoisuuden sekä palvelujen alueilla. Yhteistyöosapuolia ovat kansalliset ja kansainväliset palveluntuottajat, yhteistyöjärjestöt sekä liiton toiminnassa mukana olevat seurat.

Puheenjohtaja: Markus Blomquist (ASS )
Varapuheenjohtaja: Topiantti Äikäs (LrPS)


Jäsenet: Iiro Kinnanen (NSS), Liisa Paavola (NaPS), Marja Rinne (EPS, NaPS, OL), Tor von Zweygbergk (ASS), Kalevi Westersund (HSK)

Lippukomitea:
Pj: Hannu Hillo, HNS/HPS, hannu.hillo@elisanet.fi
Vpj: Lauri Helaniemi
Jäsenet: Peter Wirbergh (KK/NJK), Ari Mäkelä (LLV), Ilkka Luoto, (KP)  

 

Venesatamakomitea:

Pj: Tor von Zweygbergk (ASS), tz@land-ohoi.fi
Jäsenet: Iiro Kinnanen (NSS), Antti Kaipainen (SLPS), Eeva Taimisto (PSS ry)


Ympäristökomitea:

Pj: Topiantti Äikäs (LrPS)
Jäsenet: Seppo Hellsten (OM), Katriina Murto (PSS ry), Sari Karjomaa, Iina Airio (SPV)

Veneilyturvallisuustoimikunnan tehtävänä on kaikkinainen veneilyturvallisuuden edistäminen. Tärkeimpänä ja näkyvimpänä osatehtävänä on huviveneiden katsastusjärjestelmän ylläpito ja kehittäminen.

Puheenjohtaja: Tanja Risikko (GSF), tanjarisikko@gmail.com
Varapuheenjohtaja: Veli-Pekka Nurmi

Jäsenet: Jyrki Santaholma, Juha Tammisto, Patrick Lindqvist, Tom Holmroos, Jukka Wallinheimo, Peter Wirbergh, Martti Laisi, Max Johansson, Seppo Kohonen, Heikki Karlsson, Ralf Holmlund


Asiantuntijat: Heikki Wichmann (SMPS) 

Valmennus- ja huippukilpapurjehdustoimikunnan tavoitteena on Suomen Olympiamenestys purjehduksessa. Perustehtävänä on valmentaa Suomen edustusjoukkue Olympialaisiin ja niitä edeltäviin arvokilpailuihin sekä varmistaa riittävä osaaminen valmennustoiminnalle. Olympia- ja paralympiaprojektien osalta toimikunta huolehtii riittävien henkilö- ja rahoitusresurssien varmistamisesta ja itse projektien toteuttamisesta.

Toimikunta määrittelee tavoitteet kilpapurjehduksen valmentajakoulutukselle yhteistyössä kilpapurjehdustoimikunnan, koulutustoiminnon sekä lapsi- ja nuorisotoiminnon kanssa.

Pj: Ville Valtonen (TPS), ville.valtonen@momentous.fi 
Vpj: Silja Kanerva (NJK)

Jäsenet: Mikko Brummer (NJK), Juha Lehtinen (LPS), Toni Roponen, Simo Tarvonen (Urhea), Tuula Tenkanen (ESF), 

Kilpapurjehdustoimikunta (KPT) luo ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle kilpapurjehdukselle sekä kehittää purjehdusta kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat kilpapurjehdus eri muodoissaan sekä siihen kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat purjehduskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.
 
Pj: Henrik Andersson, (NJK, HSK) henrik.andersson@ha-advisory.fi
Vpj: Staffan Rosenlöf (HSF)

Jäsenet: Gedi Lindahl (NJK),  Sami Sailo (ESF), Arto Kiiski (TPS), Michael Röllich (ESF, NJK), Erik Wallin (NJK), Heikki Räisänen (HSK), Jukka Silén (N), Rilla Aura-Korpi (Parajaos)

Liittokouluttajat 2023
Björklund Mats, WSF (tk), Itäaho Salla, HSS (kp), Kuusansalo Susanne, NJK (kp) (tk), Kiiski Arto, TPS (tk), Sjöholm Arto, LP (kp) (tk), Soini Juhani, TPS (kp), (tk) (m2s), Wallin Erik, NJK (kp), Sami Sailo KV  (kp)(tk) (m2s), Kalle Lindell (m2s)
+ Kilpailusääntölautakunnan jäsenet           kp= kilpailupäällikkö, tk= tuomarikouluttaja, m2s= manage2sail

Järjestötoimikunnan tehtävänä on siirtää seuratoiminnan hallinnollisia resursseja aktiiviseen toimintaan muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja apuvälineitä seuratoiminnan tehostamiseen. Tähän kuuluu myös koulutusaineistojen ja tietopankkien kehittäminen toimikuntien ja seurojen tarpeisiin. Hallituksen toimeksiannosta toimikunta tekee erillisselvityksiä liiton hallinnon ja jäsenseurojen toiminnan kehittämiseksi.

Pj: Peter Remahl (VMK), remahl@mac.com
Vpj: Esa Laine (RPS)

Jäsenet: Antti Kaipainen (SLPS), Emma Peltonen, Erkki Seppä, Esa Holopainen, Pentti Länne, Antti Ryynänen

Koulutustoimikunnan tehtävänä on purjehdukseen ja veneilyyn liittyvän tietotaidon edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton toimintaa tukevasta laadukkaasta kouluttamisesta sekä siihen liittyvästä materiaalista liiton toimikuntien ja toimintojen tarpeisiin.

Pj: Mats Welin (NJK)
Vpj: Tuomas Huikko

Jäsenet: Janne Louhikari, Heikki Wichmann, Marjo Vaha, Reijo Lintula, Petri Eväsoja

Viestintä- ja markkinointitoimikunnan tehtävänä on purjehduksen ja veneilyn tunnettavuuden ja houkuttelevuuden edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton ja lajin laadukkaasta sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä markkinoinnista, jolla varmistetaan jäsenmäärän ja taloudellisten resurssien kasvu. Toimikunta varmistaa yhdessä toimikuntien ja muiden toimintojen kanssa, että näihin toimielimiin on nimetty tiedotusvastaava.

Pj: Jouni Mykkänen (Hapu),sailing.jouni@gmail.com
Vpj: Perttu Monthan (HSK)

Jäsenet: Veera Säilä (PSS ry),  Milla Jokisaari, (Hapu), Erkki Seppä (A), Kristian Raij (EPS), Camilla Ekholm

Nopeuskilpailutoimikunnan tarkoituksena on luoda ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle nopeuskilpailulle sekä kehittää nopeuskilpailua kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat nopeuskilpailut eri muodoissaan sekä niihin kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat nopeuskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.

Pj: Jari Lehtonen (HirVe),formulaboating@icloud.com
Vpj: Jani Tauren (KPS)

Jäsenet: Sandra Roms (PoMo), Frank Blomqvist (PoMo), Tomi Huuhka, Ilkka Vapaavuori,  Michael Weckström, Esa Taka-Prami (SJSL)

Kilpailusääntölautakunta (KSL) Kilpailusääntölautakunnan tehtävänä on seurata kilpapurjehdussääntöjen kehitystä ja niiden tulkintaa sekä tehdä liiton nimissä sääntöjen muutos- ja lisäysehdotuksia ja toimittaa kansainvälisten kilpapurjehdussääntöjen käännökset kotimaisille kielille. Lautakunta käsittelee ja ratkaisee muutoksenhaut sekä kilpailu- ja protestilautakuntien kirjallisesti esittämät kilpapurjehdussääntöjen tulkintakysymykset. Lisäksi lautakunta järjestää yhdessä koulutustoiminnon kanssa kilpailutuomarien koulutuksen ja myöntää kilpailutuomari- ja kilpailutoimihenkilöpätevyydet.

KSL 2024-2026: Juhani Soini (TPS), Mats Björklund (WSF), Michael Röllich (ESF), Susanne Kuusansalo (NJK), Arto Kiiski (TPS), Tom Schubert (NJK), Juuso Leivonen (NJK), Pekka Nuutilainen (HTPS), Ilya Baraev (HSS)

Vetoomuslautakunta: 
Pj: Tom Schubert (NJK)
Vpj: Matti Tähtinen (P-67)
Jäsenet: Mikael Aspelin (SMK-FMK), Juha Oinonen (SVV), Jenni Rantala (KPS)

SPV:n itsenäinen kurinpitolautakunta muodostettiin syysliittokokouksessa 2020 osana SPV:n uutta ja laajaa Veneilyn vastuullisuusohjelmaa.

Puheenjohtaja: Pekka Talari (NJK)
Varapuheenjohtaja: Ismo Hentula, HSF

Jäsenet: Tom Schubert, NJK, Eero-Pekka Uotila, ESF,

Kurinpitomääräykset


Kurinpitolautakunnan päätökset:
SPVKu 1/2021


Julkaistuna ei ole kaikkia kurinpitolautakunnan ratkaisuja, vaan tyypillisimmin käsitellyt tapaukset ja periaatteellisesti merkittävät ratkaisut.

Pj: Samuli Salanterä, (ASS, ESF, HSF, NJK, PORY, TPS), samuli.salantera@gmail.com
Vpj: Timo Telkola (TPS)

Jäsenet: Iiro Suksi (VMK), Petteri Mussalo (KuoPS, PORY), Laura Hyryläinen (NJK)

Luottamustoiminta on palkitsevaa, sillä omalla panoksellaan pääsee konkreettisesti edistämään veneilyä ja vaikuttamaan. Yhteinen päämäärä ja yhdessä toimiminen veneilyn kehittämiseksi tuntuu merkityksellistä. Monipuolinen veneilyn asiantuntijuus näkyy toiminnassa ja näin saamme veneilijöiden ääntä kuuluviin, kannustankin kaikki kiinnostuneita mukaan luottamustoimintaan.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja, Samuli Salanterä.