LUOTTAMUSTOIMINTA

Yhdessä olemme vahvempia. Tule mukaan vaikuttamaan!

 

Haluatko Suomen veneilyn aitiopaikalle? SPV:n luottamustoimien joukosta löytyy laajalla skaalalla toimintaa, oli oma kiinnostuksen kohde sitten lapsi- ja nuorisotoiminnan kehittäminen tai vaikkapa veneilyturvallisuus. Pääset osallistumaan toiminnan kehittämiseen ja vaikuttamaan siihen, että viihdymme vesillä ja menestymme maailmalla.

 

Miksi mukaan toimikuntaan?

 

– Pääset vaikuttamaan Suomen veneilytoimintaan

– Tutustut uusiin ihmisiin

– Toiminta on mukavaa ja antoisaa

 

Miten päästä mukaan toimintaan?

 

Toimikuntien uudet jäsenet valitaan vuosittain tammikuussa SPV:n hallituksen kokouksessa.

Puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat valitaan syysliittokokouksessa. Seurat voivat ehdottaa vaalilautakunnalle jäseniä puheenjohtajistoihin. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä oman seuran hallituksen jäseniin.

 

Toimikuntien perustehtävät on kuvattu johtosäännössä. Yksilöidyt tehtävät kuvataan toimintasuunnitelmassa, jonka liittokokous hyväksyy.

 

Kaikki seurojen jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Mikäli kiinnostuit, ole rohkeasti yhteydessä toimisto(a)spv.fi

On palkitsevaa, kun pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin ja siirtyy katsomosta kentälle konkreettisten asioiden pariin. Liiton luottamustehtävä ei tarkoita vain nimeä paperilla, vaan se antaa aitiopaikan veneilyyn. Samalla saa myös lisäarvoa sille, mitä kokee omassa seurassa tai alueella tärkeäksi. SPV:ssä pääsee oikeasti tekemään sisältöä ja vaikuttamaan asioihin.
Viestintä- ja markkinointitoimikunnan puheenjohtaja, Katja Rytkönen.

LIITTOHALLITUS

Jan Jansson

Puheenjohtaja, yleisjohto
(KuoPs)
0400 561 557
jan54.jansson@gmail.com

 

Mikael Still

Varapuheenjohtaja, talous ja hallinto
(SSJ, WSF)
040 704 7078
mikael.still@visionworks.fi

 

Ville Valtonen

Valmennus ja huippukilpapurjehdus
(TPS, TMVK)
040 582 8838
ville.valtonen@momentous.fi

 

Jukka Toivakka

Koulutus
040 512 7550
jukka.toivakka@ext.spv.fi

 

Jyrki Santaholma

Veneilyturvallisuus

(Me & M)

050 5506713
jyrki.santaholma@kolumbus.fi
 

Sami Seliö 

Nopeuskilpailu
(PoMo & BS)
0400 977 805
sami.selio@samiselio.com
 

Peter Remahl 

Järjestö- ja aluetoiminta
(VMK)
050 526 2802
remahl@mac.com
 

Katja Rytkönen

Viestintä ja markkinointi
(TPS)
044 376 2666
katja.rytkonen@turunpursiseura.fi
 

Teppo Kuisma 

Lapset ja nuoret
(UPS)

 

Markus Blomquist

Matkapurjehdus- ja veneily
(ASS)
markus.blomquist@fp-pigments.com

 

Henrik Andersson

Kilpapurjehdus

(HSK, NJK)
 
 

TOIMIKUNNAT JA LAUTAKUNNAT

Lapsi- ja nuorisotoimikunnan perustehtävänä on nostaa purjehdus ja veneily Suomen suurimpien liikuntaharrastusmuotojen joukkoon. Tämä toteutetaan muun muassa hankkimalla uusia harrastajia lajin piiriin ja huolehtimalla laadukkaasta toiminnasta ja koulutuksesta. Toiminto kehittää ja edistää lapsi- ja nuorisotoimintaa yleisesti hyväksyttyjä lasten ja nuorten liikuntaa koskevia periaatteita noudattaen.

Pj: Teppo Kuisma (UPS)
Vpj: Ville Kurki (NPS)

Jäsenet: Jaakko Kairamo (EMK), Saara Söderberg (HSS), Mikko Kylävainio (KuoPs), Jussi Sävelä (BSF), Kia Jokela (TPS), Kari Siik (TaPS), Johanna Rellman

Veneilytoimikunta kehittää veneilyä nuoriso- ja aikuisliikunnan muotona ja toimii vesillä liikkumisen asiantuntijana, joka kasvattaa, tiedottaa ja ohjaa harrastajia järjestäytyneen veneilyn piiriin. Toiminnan osa-alueita ovat veneilyn harrastusmahdollisuuksien kehittäminen veneilyturvallisuuden, ympäristötietoisuuden sekä palvelujen alueilla. Yhteistyöosapuolia ovat kansalliset ja kansainväliset palveluntuottajat, yhteistyöjärjestöt sekä liiton toiminnassa mukana olevat seurat.

Puheenjohtaja: Markus Blomquist, ASS 
Varapuheenjohtaja: Tanja Risikko, GSF

Jäsenet: Tor von Zweygbergk (ASS), Kalevi Westersund (HSK),  Iiro Kinnanen (NSS), Topiantti Äikäs (LrPS)

Lippukomitea:
Pj: Hannu Hillo, HNS/SPS/H-59, hannu.hillo@elisanet.fi
Vpj: Lauri Helaniemi
Jäsenet: Peter Wirbergh (KK/NJK) ja Ari Mäkelä (LLV)

 

Venesatamakomitea:

Pj: Tor von Zweygbergk (ASS), tz@land-ohoi.fi
Vpj: Lennart Pettersson, Espoon kaupunki,
Jäsenet: Iiro Kinnan NSS, Antti Kaipainen (SLPS), Eeva Taimisto (PSS ry)

Ympäristökomitea:

Pj: Topiantti Äikäs (LrPS)
Vpj: Hanna Haaksi (ASS, GK)
Jäsenet: Seppo Hellsten (OM), Sari Karjomaa (EPS), Katriina Murto (PSS ry), Mirja Rosenberg (HSK, NaPS, SPV)

Veneilyturvallisuustoimikunnan tehtävänä on kaikkinainen veneilyturvallisuuden edistäminen. Tärkeimpänä ja näkyvimpänä osatehtävänä on huviveneiden katsastusjärjestelmän ylläpito ja kehittäminen.

Puheenjohtaja: Jyrki Santaholma (Me & M), jyrki.santaholma@kolumbus.fi
Varapuheenjohtaja: Tom Holmroos (SaPS)

Jäsenet: Juha Tammisto (SMK-FMK), Patrick Lindqvist (NJK), Ossi Takala (Me), Peter Wirbergh (KK), Jukka Wallinheimo (HVK), Martti Laisi (KPS), Max Johansson (NJK), Seppo Kohonen (PrBK)

Valmennus- ja huippukilpapurjehdustoimikunnan tavoitteena on Suomen Olympiamenestys purjehduksessa. Perustehtävänä on valmentaa Suomen edustusjoukkue Olympialaisiin ja niitä edeltäviin arvokilpailuihin sekä varmistaa riittävä osaaminen valmennustoiminnalle. Olympia- ja paralympiaprojektien osalta toimikunta huolehtii riittävien henkilö- ja rahoitusresurssien varmistamisesta ja itse projektien toteuttamisesta.

Toimikunta määrittelee tavoitteet kilpapurjehduksen valmentajakoulutukselle yhteistyössä kilpapurjehdustoimikunnan, koulutustoiminnon sekä lapsi- ja nuorisotoiminnon kanssa.

Pj: Ville Valtonen (TPS), ville.valtonen@momentous.fi 
Vpj: Silja Kanerva (NJK)

Jäsenet: Mikko Brummer (NJK), Juha Lehtinen (LPS), Simo Tarvonen (Urhea), Tuula Tenkanen (ESF), Jani Tanskanen (Olympiakomitea)

Kilpapurjehdustoimikunta luo ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle kilpapurjehdukselle sekä kehittää purjehdusta kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat kilpapurjehdus eri muodoissaan sekä siihen kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat purjehduskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.

Pj: Henrik Andersson (NJK, HSK)
Vpj: Heikki Räisänen (HSK)

Jäsenet: Freyr Riska (ESF), Salla Itäaho (HSS), Gedi Lindahl (NJK),  Sami Sailo (ESF), Arto Kiiski (TPS), Matti Muoniovaara (M), Michael Röllich (ESF, NJK), Erik Wallin (NJK), Pia Grönblom, Tom Store

Järjestötoimikunnan tehtävänä on siirtää seuratoiminnan hallinnollisia resursseja aktiiviseen toimintaan muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja apuvälineitä seuratoiminnan tehostamiseen. Tähän kuuluu myös koulutusaineistojen ja tietopankkien kehittäminen toimikuntien ja seurojen tarpeisiin. Hallituksen toimeksiannosta toimikunta tekee erillisselvityksiä liiton hallinnon ja jäsenseurojen toiminnan kehittämiseksi.

Pj: Peter Remahl (VMK), remahl@mac.com
Vpj: Esa Laine (RPS)

Jäsenet: Arja Soramäki (KuoPS, JVS), Antti Kaipainen (SLPS), Pentti Länne (PSI), Erkki Seppä (A, PORY), Mirkka Sandberg (Naps, Kopu), Kimmo Kekola

Koulutustoimikunnan tehtävänä on purjehdukseen ja veneilyyn liittyvän tietotaidon edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton toimintaa tukevasta laadukkaasta kouluttamisesta sekä siihen liittyvästä materiaalista liiton toimikuntien ja toimintojen tarpeisiin.

Pj: Jukka Toivakka (VP)
Vpj: Reijo Suomi (TPS)

Jäsenet: Tuomas Huikko (KLV), Rosemarie Iire (KuoPS), Pilvi Mansikkamäki (N), Ari Mäkelä (LLV), Mikael Still (WSF)

Purjehdustoimihenkilöiden koulutus: Arto Kiiski (TPS), Salla Itäaho (HSS)

Viestintä- ja markkinointitoimikunnan tehtävänä on purjehduksen ja veneilyn tunnettavuuden ja houkuttelevuuden edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton ja lajin laadukkaasta sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä markkinoinnista, jolla varmistetaan jäsenmäärän ja taloudellisten resurssien kasvu. Toimikunta varmistaa yhdessä toimikuntien ja muiden toimintojen kanssa, että näihin toimielimiin on nimetty tiedotusvastaava.

Pj: Katja Rytkönen (TPS), katja.rytkonen@turunpursiseura.fi
Vpj: Perttu Monthan (HSK)

Jäsenet: Veera Säilä (PSS ry), Rosa Lindqvist (HSS), Erkki Seppä (A), Jouni Mykkänen (BSS), Kristian Raij (EPS)

Nopeuskilpailutoimikunnan tarkoituksena on luoda ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle nopeuskilpailulle sekä kehittää nopeuskilpailua kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat nopeuskilpailut eri muodoissaan sekä niihin kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat nopeuskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.

Pj: Sami Seliö (PoMo/BS), sami.selio@samiselio.com, nkt@spv.fi
Vpj: Jani Tauren (KPS)

Jäsenet: Jani Lindholm (SVV), Sandra Roms (PoMo), Heikki Kuokka (KPS), Frank Blomqvist (PoMo), Ilkka Rytkönen (RiPS), Jari Vänttinen (VeNU), Jari Lehtonen (HirVe), Esa Taka-Prami (SJSL), Ilkka Vapaavuori
Asiantuntijat: Johannes Böhmig (KAVE), Roger Lönnberg (ESS), Aleksei Noskov, Tommy Olin

Vetoomuslautakunta 2021-2022:
Pj Tom Schubert, (NJK)
tom.schubert (at) elisanet.fi
Vpj Matti Tähtinen, (P-67)

Jäsenet:
Juha Oinonen, (IMVK)
Mikael Aspelin (SMK)
Ami Asikainen (SVV)
Pekka Pinomaa (SVV)

SPV:n itsenäinen kurinpitolautakunta muodostettiin syysliittokokouksessa 2020 osana SPV:n uutta ja laajaa Veneilyn vastuullisuusohjelmaa.

Puheenjohtaja: Mats Welin, NJK
Varapuheenjohtaja: Ismo Hentula, HSF
Jäsenet: Tom Schubert, NJK, Eero-Pekka Uotila, ESF

Kurinpitomääräykset

Kurinpitolautakunnan päätökset:
SPVKu 1/2021

Julkaistuna ei ole kaikkia kurinpitolautakunnan ratkaisuja, vaan tyypillisimmin käsitellyt tapaukset ja periaatteellisesti merkittävät ratkaisut.

Pj: Samuli Salanterä, (TPS), samuli.salantera@gmail.com
Vpj: Timo Telkola (TPS)

Jäsenet: Iiro Suksi (VMK), Petteri Mussalo (KuoPS, PORY), Laura Hyryläinen (NJK)