YLÄKOULULEIRITYS

Purjehduksen yläkoululeiritys 2023-2024

 

Haku lukuvuoden 2023-2024 yläkoululeiritykseen on käynnissä! Mukaan voivat hakea 7.-9.-luokan opiskelijat, jotka ovat mukana tavoitteellisessa kilpaurheilussa. Urheilijan ja perheen odotetaan olevan valmis sitoutumaan koko lukuvuoden kestävään projektiin eli jokaiseen leiriin. Haku päättyy 15.8.23 

 

Purjehduksen yläkoululeiritys on Kisakallion Urheiluopiston, urheiluakatemioiden sekä Suomen Purjehdus ja Veneilyn yhdessä toteuttama kokonaisuus. Leirityksen ”Kasva urheilijaksi” -sisällöt ovat rakennettu tukemaan nuoren urheilijan kokonaisvaltaista kehitystä.

 

– Leiritys auttaa valmennusta tunnistamaan motivoituneet ja potentiaaliset urheilijat, mikä mahdollistaa jo hyvin toimivan urheilulukiovaiheen maksimaalisen hyödyntämisen. Purjehduksen yläkoululeiritys on ensimmäinen askel Sailing Team Finland -maajoukkuepolulla ja mukana olevat urheilijat pääsevät tutustumaan maajoukkuetoimintaan. Leiritystä tukevat osaamisellaan maajoukkuevalmentajat sekä Suomen eturivin koulutetut asiantuntijat eri toimialoilta. Urheilijoiden tukena on ammattitaitoinen moniammatillinen tiimi. Leiritykset Kisakallion Urheiluopistolla mahdollistavat myös yhteistyön yli lajirajojen muiden yläkouluikäisten maajoukkueurheilijoiden kanssa, kertoo SPV:n päävalmentaja Vili Kaijansinkko

 

Aiemmista vuosista poiketen purjehduksen yläkoululeiritys alkaa lajileirillä lokakuussa ja leirin kesto on neljä päivää. Kisakallion leirit ovat viiden vuorokauden pituisia. Viiden vuorokauden leirit sisältävät lajitaito-osuuksia, motoristen perustaitojen, fyysisten ominaisuuksien sekä elämäntaitojen (arjenhallinta, psyykkinen valmennus, ravinto ja lepo) kokonaisuuksia. Lajileirin painopiste on lajitaitojen kehittämisessä.

 

– Olemme kehittäneet leirityskokonaisuutta kasvattamalla lajiharjoittelun määrää ja myös muuttamalla lajileirin ajankohdan keväältä loppukauteen. Leirityksen vaikuttavuus nuorten valmentautumiseen on tällä konseptilla uskoaksemme entistä parempi. Lajileirin yhteisasuminen ja liikkuminen Kisakallioon on lajileirillä jätetty pois, jotta kustannukset pysyisivät alempana. PK-seudun ulkopuolelta tuleville pyritään löytämään PK-seudulla asuvien purjehtijoiden luota kotimajoitus tai vaihtoehtoisesti, omakustanteinen, majoitus URHEA-kampukselta, kertoo SPV:n nuorten päävalmentaja Tapio Nirkko.

 

Olennaisena osana yläkoululeiritystä on myös koulunkäynnin ja urheilun yhdistäminen. Leiripäivinä opiskelu hoidetaan ohjatusti. Koulutehtäville on varattu aikaa jokaisena leiripäivänä. Myös kokeiden ja TET-jaksojen suorittaminen leirien aikana on mahdollista.

 

Purjehduksen yläkoululeirien ajankohdat 2023-24:  

to-su 5.-8.10.2023 Lajileiri, Helsinki  

pe-ti 2.-6.2.2024 Kisakallio  

pe-ti 8.-12.3.2024 Kisakallio  

 
Lue lisää 

Yläkoululeiritys, Kisakallio 
SPV Kisakallio – Yläkoululeiritys 2023

 

Hakeminen leiritykseen

Purjehduksen yläkoululeiritys hakulomake. Haku päättyy 15.8.23 

 

Lisätietoa: 

Tapio Nirkko 
tapio.nirkko@spv.fi, 044 029 3293