PURJENUMEROT

Purjenumeron käyttö perustuu vahvaan traditioon ja kansainvälisiin sääntöihin. Purjenumero on pakollinen kaikissa purjehduskilpailuissa, ja niitä ovat perinteisesti hankkineet myös matkapurjehtijat.

Purjenumero toimii selkeänä venekohtaisena tunnisteena vesillä liikuttaessa. Kansainvälisen Purjehtijaliiton (World Sailing) sääntöjen mukaan Suomen Purjehdus ja Veneily on ainoa instanssi Suomessa, joka saa myöntää FIN-tunnuksella kansainvälisesti hyväksyttyjä, kilpapurjehtimiseen oikeuttavia purjenumeroita. Veneilijät, joilla ei ole Suomen Purjehdus ja Veneilyn hyväksymää purjetunnusta, ilmaisevat kansallisuutensa perälipun avulla.

 

Purjenumeron hakeminen

Suomen Purjehdus ja Veneily ylläpitää jäsenseurojensa päivittämää venerekisteriä. Suomen Purjehdus ja Veneilyn venerekisterissä on noin 25 000 venettä, jotka ovat lajiteltu luokkakohtaisesti.

Siirry tästä verkkokauppaan (purjenumeron ensirekisteröitymismaksu), mikäli veneelläsi ei vielä ole Suomen Purjehdus ja Veneilyn myöntämää purjenumeroa.

Ensirekisteröintimaksu on 105 euroa köliveneille ja 55 euroa kevytveneille. Purjenumerot myönnetään juoksevassa järjestyksessä. Mikäli haetaan jotakin vapaana olevaa erikoisnumeroa on lisäkustannus 200 euroa.  Erikoispurjenumeron on oltava suurempi, kuin juokseva numerointi. Huomioittehan, että kaikissa veneluokissa ei ole mahdollista anoa erikosipurjenumeroa.

Ensirekisteröinnin jälkeen purjenumero on venekohtainen eikä sitä voi siirtää toiseen veneeseen. Omistajanvaihdokset tai rekisteröivän seuran vaihdokset hoidetaan ensirekisteröinnin jälkeen jäsenseurojen kautta.

Lisätiedot: Pinja Harjunpää puh. 040 5337369 tai pinja.harjunpaa@spv.fi

Omistajan tai seuran vaihdokset

Omistajanvaihdokset tai rekisteröivän seuran vaihdokset hoidetaan ensirekisteröinnin jälkeen jäsenseurojen kautta. Ilmoita siis veneesi myynnistä tai hankinnasta aina seurasi sihteerille tai rekisterinhoitajalle, joka on velvollinen ilmoittamaan tiedot Suomen Purjehdus ja Veneilyn valtakunnalliseen purjevenerekisteriin.

Veneen rekisteröinnistä Trafiin löytyy tietoja tästä.


Purjenumeroarkisto

Onko tieto purjenumerosta hävinnyt vuosien varrella? Digiaikana kirjatut purjenumerot pystymme tarkistamaan SPV:n tietokannasta. Muut purjenumerot (korttiarkisto) on siirretty Urheilumuseon avoimeen arkistoon. Pystyt tustustumaan arkistoon ja sen käyttöön tästä.