KILPAPURJEHDUS

Suomalainen kilpapurjehdus menestyy maailmalla niin kölivene-, avomeri- kuin jollaluokissakin.

Kotimaan kilpailutoiminta on vireää seuroissa ja luokkaliitoissa.

Pätevyyshakemuksien täyttäminen uusiutunut 4/2024

 

Pätevyyshakemukset täytetään jatkossa Campus alustalla. Campus ympäristöön tulee kirjautua sisään (oikea yläkulma). Jos sinulla ei ole Suomisport -tunnuksia, ohjaa järjestelmä sinua niiden luomisessa.
Voit siirtyä alla olevien linkkien kautta täyttämään ja jättämään pätevyyshakemuksia:

 

Kilpailunjärjestäjän pätevyyshakemus        (Pätevyysvaatimukset ovat päivittyneet 3/2022)

Kilpailupäällikkön pätevyyshakemus

Aluetuomarin pätevyyshakemus.                (Pätevyysvaatimukset ovat päivittyneet 3/2022)

Kansallisen tuomarin pätevyyshakemus

Kansallisen erotuomarin pätevyyshakemus

Fintrafficin meriliikenteenohjauksella on käytössä ilmoituskäytäntö koskien purjehduskilpailujen sekä muiden tapahtumien järjestämistä meri- ja järvialueilla, jotka sijoittuvat kauppamerenkulun- tai matalaväylien läheisyyteen.

Ilmoitus purjehduskilpailujen ja muiden tapahtumien järjestämisestä on hyvin tärkeää VTS-keskuksille, jotka valvovat alueiden liikenteen sujuvuutta sekä turvallisuutta. Ilmoitukselta tieto välittyy automaattisesti myös Rajavartiolaitoksen meripelastuskeskukseen sekä venepoliisille.

Ilmoitus tulee tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Tästä linkistä pääset ilmoittamaan tapahtumasta.

Kilpailutoimihenkilöt ja -säännöt

Kilpapurjehdustoimikunta (KPT) luo ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle kilpapurjehdukselle sekä kehittää purjehdusta kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat kilpapurjehdus eri muodoissaan sekä siihen kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat purjehduskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.


Kilpailusääntölautakunta (KSL) 
Kilpailusääntölautakunnan tehtävänä on seurata kilpapurjehdussääntöjen kehitystä ja niiden tulkintaa sekä tehdä liiton nimissä sääntöjen muutos- ja lisäysehdotuksia ja toimittaa kansainvälisten kilpapurjehdussääntöjen käännökset kotimaisille kielille. Lautakunta käsittelee ja ratkaisee muutoksenhaut sekä kilpailu- ja protestilautakuntien kirjallisesti esittämät kilpapurjehdussääntöjen tulkintakysymykset. Lisäksi lautakunta järjestää yhdessä koulutustoiminnon kanssa kilpailutuomarien koulutuksen ja myöntää kilpailutuomari- ja kilpailutoimihenkilöpätevyydet.

Toimihenkilöpätevyydet ja niiden myöntäminen

Kilpailusääntölautakunta (KSL) myöntää kilpailutoimihenkilöpätevyydet (kilpailunjärjestäjä, kilpailupäällikkö, aluetuomari, kansallinen tuomari ja kansallinen erotuomari). Pätevyyshakemuksia käsitellään kaksi kertaa vuodessa, toukokuussa tai marraskuussa.


P
urjehduksen toimitsijajärjestelmästä voit lukea lisää tästä.

Katso voimassaolevat pätevyydet tästä: Kilpatoimihenkilö- ja tuomarit.

Pätevyysvaatimukset

Kilpatoimihenkilö- ja tuomarikoulutus ovat tärkeä osa kansallista kilpailutoimintaa. Koulutuksen järjestämisen tavoitteena on varmistaa laadukas kilpailutoiminta. Koulutuksia järjestetään kaikissa kansallisissa pätevyyskategorioissa vuosittain.

 

 

KPT 2024: Henrik Andersson, Pj. (NJK, HSK), Staffan Rosenlöf, Vpj (HSF), Gedi Lindahl (NJK),  Sami Sailo (ESF), Arto Kiiski (TPS), Michael Röllich (ESF, NJK), Erik Wallin (NJK), Heikki Räisänen (HSK). Jukka Silén (N).

KSL 2023: Juhani Soini (TPS), Mats Björklund (WSF), Michael Röllich (ESF), Susanne Kuusansalo (NJK), Arto Kiiski (TPS), Tom Schubert (NJK), Juuso Leivonen (NJK), Pekka Nuutilainen (HTPS), Ilya Baraev (HSS)

Liittokouluttajat 2023
Björklund Mats, WSF (tk)
Itäaho Salla, HSS (kp)
Kuusansalo Susanne, NJK (kp) (tk)
Kiiski Arto, TPS (tk)
Sjöholm Arto, LP (kp) (tk)
Soini Juhani, TPS (kp), (tk) (m2s)
Wallin Erik, NJK (kp)
Sami Sailo KV  (kp)(tk) (m2s)
Kalle Lindell (m2s)
+ Kilpailusääntölautakunnan jäsenet           

kp= kilpailupäällikkö
tk= tuomarikouluttaja
m2s= manage2sail

PÄTEVYYSVAATIMUKSET KATEGORIOITTAIN:

Tapahtumakalenteri

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.