KILPAPURJEHDUS

AJANKOHTAISTA

Kilpapurjehdus

Suomen Purjehdus ja Veneilyn tehtävänä on luoda ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle kilpapurjehdukselle sekä kehittää purjehdusta kilpaurheiluna ja liikuntalajina. SPV rakentaa ja ylläpitää valmennusjärjestelmää, joka palvelee seuroja ja luokkaliittoja sekä alueellisia toimijoita ja kilpapurjehtijoita eri ikä- ja vaativuuskategorioissa.

Muita keskeisiä toiminta-alueita ovat kilpapurjehdustoiminnan hallinto ja valvonta ja siihen liittyvä teknillinen toiminta ja kilpailutoimihenkilöiden koulutus sekä kilpailijoihin kohdistuvat valmennus- ja muun toiminnan koordinointi. Lajiliitto toimii läheisessä yhteistyössä seurojen, luokkaliittojen ja alueellisten toimijoiden sekä liiton toimikuntien ja toimintojen kanssa.

Edellä mainittujen toiminta-alueiden toiminnot ja niihin liittyvien tavoitteiden edistäminen on kilpapurjehdustoimikunnan sekä valmennus- ja huippukilpapurjehdustoimikunnan vastuulla.

Huippukilpapurjehdustoimikunta

vastaa Suomen purjehdusmaajoukkueen toiminnasta ja sen kehittämisestä. Tavoitteena on kehittää maajoukkuepurjehtijoiden toimintaedellytyksiä ja tukea valmentajia heidän työssään. Maajoukkueen toiminnasta vastaa päävalmentaja. Nuorten maajoukkue toimii ponnahduslautana maajoukkuetasolle.
SPV vaikuttaa kilpapurjehduksen kehitykseen kansainvälisen purjehtijaliiton ISAF:n komiteoissa sekä Pohjoismaisen purjehdusliiton (Nordic Sailing Federation) kautta.

Suomen purjehdusmaajoukkue

koostuu A- ja B-maajoukkuepurjehtijoista. A-maajoukkueella tarkoitetaan Sailing Team Finlandia ja B-maajoukkueella nuorten huipulle tähtäävien maajoukkuetta.
Sailing Team Finlandin kotisivut toimivat maajoukkueen pääasiallisena tiedotuskanavana.
 Maajoukkueen kriteerit löytyvät täältä.

SPV – Kilpapurjehdusta seuratasolta olympiavalmennettavaksi