PURJEHDUSLIIGA

SUOMEN PURJEHDUSLIIGA 2020 ON ENTISTÄ VAUHDIKKAAMPI JA SUUREMPI

Ennätysmäärä joukkueita tulossa mukaan!

 

Suomen Purjehdusliiga – mikä se on?

Purjehdusliiga on seurojen välinen kolmesta osakilpailusta koostuva kilpailusarja. Kilpailut purjehditaan urheilullisilla J70-veneillä. Kisat ovat lyhyitä Fleet-race tyyppisiä vauhdikkaita kisoja, joiden kesto on sääolosuhteista riippuen noin 10-15 minuuttia. Joukkueiden vaihdot ja mahdolliset protestit hoidetaan heti vesillä. Kolmannen osakilpailun jälkeen selviää, kuka on seurojen mestari.

Keskeinen asia Purjehdusliigassa on, että seurat kilpailevat toisiaan vastaan joukkueina. Kun pääpaino on seuroissa, eikä niinkään yksittäisissä purjehtijoissa, avaa tämä uusia mahdollisuuksia olla mukana kilpailutoiminnassa myös muille jäsenille.

Suomen Purjehdusliiga on yksi 17 kansallisesta liigasta, joiden kärkiseurat kilpailevat kansainvälisessä Sailing Champions Leaguessa. Lisäksi kansallisten, Itämerta ympäröivien liigojen voittajaseurat pääsevät kilpailemaan Nord Stream Race -avomerikilpailuun.

Suomen Purjehdusliigan osakilpailut 2020 (päivitetty)

12.-13.9.2020 Semi 1, NPS, treeni 11.9.
19.-20.9.2020 Semi 2, BS, Helsinki (Kulosaari), treeni 18.9.
2.-4-10. Finaali, ÅSS, Maarianhamina

Finnish Sailing League 2020 NEW NoR 8.6.2020

amendment #1,

 

Purjehdusliiga Facebookissa: Suomen Purjehdusliiga – Seglingsliga
Instagramissa: finnishsailingleague
YouTubessa: Suomen Purjehdusliiga

AIKATAULU 2020

—————————————————————

Semi 1, NPS, Naantali 12.-13.9. treeni 11.9.
Semi 2, BS, Helsinki 19.-20.9. treeni 18.9.
Finaali, ÅSS, Maarianhamina 2.-4.10.

 

 

KILPAILUT

Lyhyet radat, tuomarointi vesillä, noin 11 purjehdusta kahdessa päivässä.

Kilpailu on fleet-kilpailu kuudella veneellä. Tuomarointi tapahtuu vesillä. Joukkueet jaetaan ryhmiin ja veneet arvotaan joukkueille. Joukkueet kilpailevat kilpailujärjestyksen mukaisesti siten, että kaikki purjehtivat kaikkia vastaan siinä määrin kun se on mahdollista. Yksittäisten kilpailujen rata-alueet ilmoitetaan purjehdusohjeissa. Radat ovat vastatuuli-myötätuulityyppiä. Maaliintulo purjehditaan myötätuuleen.

VENEET

  • Kuusi tasaväkistä J/70-venettä
  • Kuusi settiä uusia purjeita
  • Ei veneen omistusta eikä kuljetusta
  • Mahdollisuus harjoitteluun ennen kilpailua

MIEHISTÖ

  • Neljän hengen miehistö, josta vähintään yhden tulee olla täysi-ikäinen
  • Eri kilpailuissa voi olla eri miehistö
  • Miehistön jäsenen pitää olla seuran jäsen viimeistään alkaen 30. huhtikuuta 2019
  • Miehistön jäsen voi edustaa vain yhtä seuraa kauden aikana

JOS SEURA MENESTYY:

Suomen Purjehdusliiga on osa kansainvälistä Sailing Champions -liigaa. Neljä parasta joukkuetta lunastaa karsintapaikat kansainväliseen purjehdusliigaan Sailing Champions Leagueen.

Suomen Purjehdusliigan voittajajoukkue pääsee Nord Stream Race -avomeripurjehduskilpailuun. Se on Itämeren ylittävä 1 000 merimailin avomeripurjehduskilpailu, joka yhdistää Kielin, Kööpenhaminan, Tukholman, Helsingin ja Pietarin. Liigavoittajajoukkueet Saksasta, Tanskasta, Ruotsista, Suomesta ja Venäjältä taistelevat Nord Stream Racen voitosta. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2012 Saint Petersburg Yacht Clubin toimesta ja Gazpromin ja Nord Stream AG:n tukemana.  Lue lisää >>

Suomen Purjehdusliigan voittaja pokkaa omalle seuralleen myös mahtavan pokaalin: Vuonna 1886 Sportklubben i Helsingfors lahjoitti pokaalin ‘’Sportklubbens Pokal’’/’’Urheiluseuran pokaalin’’ purjehdus- ja veneilyseuralle Nyländska Jaktklubbenille sen 25-vuoti juhlallisuuksien kunniaksi. Tämä pokaali oli ajateltu palkinnoksi laillistettujen purjehdusseurojen välisiin kilpailuihin suomessa.

Pikarimallinen,  jalallinen hopeapokaali  on runsaasti koristeltu ajan hengen mukaisesti. Pokaalissa löytyy maininnat mm. seuraavista seuroista, jotka ovat voittaneet pokaalin: Nyländska jaktklubben NJK, Helsingfors segelsällskap HSS, Helsingfors segelklubb HSK, Airisto segelsällskap ASS, Turun pursiseura TPS ja Wiborgs läns segelförening WLS. NJK on asettanut pokaalin Suomen Purjehdusliigan käyttöön. Liigassa suomalaiset purjehdusseurat kilpailevat mestaruudesta ja näin ollen pokaalin hengessä.

NÄKYVYYS

Kilpailuja on helppo seurata, koska ne purjehditaan aivan rannan tuntumassa. Niitä on helppo seurata myös mobiilisti sapsailing.com-sivustolta.

Sosiaalinen media on avainasemassa ja liigan Facebook-sivut, Suomen Purjehdusliiga, onkin aktiivisessa päivityksessä. Myös YouTube-kanavalla pyörii materiaalia liigasta.

**

Purjehdusliiga yhdessä paketissa -presentaatio (PDF)

Katso ilmoittautuneet täältä.

Mukana on jälleen huikeat 24 seurajoukkuetta.

Joukkueet jaetaan kahteen 12 joukkueen karsintakilpailuun ->

Karsinta 1: NPS 12.-13.9

Karsinta 2: BS 19.-20.9.

YHTEYSTIEDOT

Purjehdusliigan projektipäällikkö: Gedi Lindahl, p. 050 523 1852 , gedi.lindahl@spv.fi
Staffan Lindberg, p. 040 510 4876, staffan@alandiatrading.ax
Thomas Hacklin, p. 050 5939 007, thacklin@gmail.com

Ilmoita joukkueesi mukaan 30.6.2020 mennessä

 

 

Purjehdusliiga yhdessä paketissa -presentaatio (PDF)

Liigapresentation och anmälningsinfo (PDF)

PARTNERS