19.09.2022

Veneilyn viikkokatsaus: Purjehdusliigan finaali 23.-25. syyskuuta

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) laadukkaine kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset), linkit tulee olla seuran uutiseen tai somepäivitykseen, maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Voitte myös jakaa tapahtumat SPV:n kanssa sosiaalisessa mediassa tunnisteella @suomenpurjehdusjaveneily ja voimme poimia tapahtumia Viikkokatsaukseen. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Purjehdusliigan finaali Maarianhaminassa 23.-25. syyskuuta

Mikä seura on 2022 Suomen paras? Mitkä seurat edustavat Suomea tulevissa Sailing Champions kisoissa maailmalla? Kun kolme osakilpailua on nyt purjehdittu on tästä hyvä siirtyä kivenkovan finaaliin, joka purjehditaan Maarianhaminassa 23.-25. syyskuuta. Tulokset voi katsoa ja kisoja on helppo seurata sapsailing.com -alustalta.

Lue lisää

Katso finaaliennakko Nautic-TV:stä:

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

MM-mitalistit saapuivat Suomeen!

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen saivat NJK:n klubitalolla Helsingin Valkosaaressa lämpimän vastaanoton. Mukana juhlistamassa oli runsaasti taustajoukkoja ja ystäviä. Kiitokset kaikille matkassa tähän asti mukana olleille, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia haasteita!

Lämpimät onnittelut Sinemille ja Akselille!

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat Nacra 17 -luokassa sekä EM-hopeaa että MM-pronssia. Kuva: Heidi Koivunen

Juhannuskylän koulu voitti koulumestaruuden

Purjehduksen koulumestaruuskilpailut järjestettiin perjantaina 16. syyskuuta Espoossa. Esbö Segelförening isännöi 15 tiimin kilpailua välillä sateisessa, välillä aurinkoisessa syyssäässä. 

– Päivä oli täynnä lasten hymyjä, jännitystä ja vaihtelevia tuuliolosuhteita. Kilpailut käytiin non-stoppina, eli purjehduksia ei keskeytetty kertaakaan koko päivänä. Tästä iso kiitos osallistuneille joukkueille, jotka sisäistivät hyvin monimutkaisen kilpailumuodon. Keskipäivällä kilpailuiden tunnelmaa lämmitettiin saunassa, vaikkakin päivä päättyi auringonpaisteeseen ja tyyneen keliin. Harmillisesti päivän voittaja jouduttiin ratkomaan yhden finaalilähdön perusteella. Toivottavasti saamme yhtä monta venekuntaa lähtölinjalle ensi vuonna, ja pystymme mahdollisesti jopa kasvattamaan tapahtuman kokoa suuren kysynnän myötä, Minni Mattila Suomen Purjehdus ja Veneilystä kertoo.

Katso tulokset täältä.

Kuva: Ismo Rellman

E-jollan SM-kisat & Finnjolla-ranking purjehdittiin viikonloppuna Kallossa

Suomen joukkueelle hopeaa RS Feva -luokan MM-kisoissa

RS Feva -luokan maailmanmestaruuskisat järjestettiin heinäkuussa Weymouth-Portland National Sailing Academyssä Englannissa. Viisipäiväisessä kilpailussa oli 180 venekuntaa. Freddie Sunderland ja Stella Nygård edustivat Suomea upeasti ja voittivat hopeaa.

RS Gamesien yhteydessä järjestettiin myös leikkimieliset RS21-veneiden Match Race -kilpailut, joihin eri kansallisuuksien nuoret Feva-purjehtijat muodostivat 5-6 hengen joukkueet. Stella Nygård ja Mona Nygård perustivat ystäviensä kanssa tyttöjen Team Finlandin  ja kilpailivat 15 venekunnasta kolmannelle sijalle.

Lämpimät onnittelut!

Lue lisää RS Fevan Facebook sivuilta