02.07.2024

Veneilyn kuukausikatsaus: Kisaamista optareista purjelaivoihin

Kuva: Sascha Klahn
Monika Mikkola viides Kieler Wochessa

Monika Mikkola päätti Kieler Wochen ILCA 6 -luokan viidenteen sijaan. Hän sijoittui keskiviikon mitalilähdössä hienosti toiseksi.

Mikkola purjehti regatan tasaisesti kärkijoukossa, mutta ensimmäisen lähdön varaslähtö ja neljännen lähdön diskaus toivat harmittavasti pisteitä kokonaistilanteeseen.

Nooa Laukkanen sijoittui ILCA 7 -luokassa 14:nneksi. Valtteri Uusitalo oli 20:s ja Otto Dahlberg 42:s.

Norjalaisen Mathias Berthet’n kanssa kisannut Edvard Bremer ylsi 49erin mitalilähtöön. Kaksikon lopullinen sijoitus oli kuudes (mitalilähdön kolmas). Aatos ja Onni Kylävainio päättivät regatan 37:ntena.

Monika Mikkola kilpaili myös Kieler Wochen toisella viikolla järjestetyssä avoimessa kilpailussa. Monika Mikkola otti ylivoimaisen voiton avoimessa ILCA 6 -luokan regatassa.

Katso kilpailun tulokset täältä.

Jollapurjehdus:

Runsaasti nuorten arvokilpailuja luvassa

ILCA 4 -luokan MM-kilpailut purjehdittiin tänä vuonna Portugalissa, Tytöissä kisoihin osallistui 150 purjehtijaa ja poikien luokassa 276. Iiris Sepponen ja Helmi Vauhkonen purjehtivat hienosti kärkikymmenikön tuntumaan sijoille 9 ja 11. Katso kisan tulokset tästä.

Seuraavana kisavuorossa ovat 29erit, joiden EM-kisat starttaa keskiviikkona 3. heinäkuuta. Kisaan osallistuu Assi Lindell/Ines Karlemo, Una Heinilä/Silja-Sophie Laukkanen ja Maisa Kauppi/Alisa Kylävainio. Lue lisää kisoista tästä.

Samalla starttaa myös ILCA 6- ja 7 -luokkien U21 EM-kisat, joihin osallistuu Joel Kiiski, Atte Virtanen, Mikaela Söderberg, sekä Amanda ja Vanessa Voutilainen. EM kisasivut löytyy tästä.

Youth Worlds 2024

Nuorten purjehduksen huippukilpailu ”Youth Worlds”, eli Nuorten MM-kisat, järjestetään tänä vuonna Gardajärvellä Italiassa 15.-20. heinäkuuta. Suomen alle 19-vuotiaiden edustusjoukkueessa purjehtivat Atte Virtanen, Ines Ruohela, Felix Sergelius, Sofia Hämäläinen, Una Heinilä ja Silja-Sophie Laukkanen.

Lue koko Youth Worlds uutinen tästä.

Downtown Sailing Week starttaa ensi viikolla HSS:llä

Helsingfors Segelsällskap järjestää 16. kertaa pohjoismaiden suurimman nuorisopurjehdustapahtuman Downtown Sailing Weekin keskellä Helsinkiä 8.-14. heinäkuuta.

Helsingissä vuosittain järjestettävän ja samalla Suomen ainoan toistuvan kansainvälisen purjehdustapahtuman tarkoituksena on koota Liuskasaareen kevytjollapurjehtijoita ympäri maailmaa. Nyt jo 16. kerran järjestettävä tapahtuma kokoaa jälleen saareen 200 junioripurjehtujaa 10 eri maasta. Purjehtijat harjoittelevat alkuviikon treenileirillä ja loppuviikosta alkaa nelipäiväiset kisat.

Tapahtuman osana järjestettävä HSS Downtown Race -regatta on osa International Baltic Sea Trophy -kisaa, johon kuuluvat myös Latvian Kuivizi Cup ja Viron Spinnaker Regatta.

Lue lisää tästä.

E-jollien MM-tittelistä kamppaillaan Hangossa

Vuoden 2024 E-jollien maailmanmestaruuskilpailuista vastaa Hangö Segelförening (HSF). Kisat järjestetään yhteistyössä Suomen E-jollaliiton kanssa 23.7.-3.8.2024.

– On hienoa saada kansainvälisesti arvostettu ja kovatasoinen purjehduskilpailu Hankoon, jossa on vahvat purjehdusperinteet sekä osaamista näin mittavan tapahtuman järjestämiseksi. Kaupun- ki täyttää tänä vuonna 150 vuotta, joten MM-kisat ovat myös osa kaupungin juhlavuotta, kommodori Mikael Lindqvist pursiseura HSF:stä sanoo.

Kisojen ensimmäinen viikko on omistettu avoimelle kisalle ja toinen kisaviikko varsinaiselle MM-regatalle. Purjehtijat, jotka eivät ole yltäneet kansallisista karsintatapahtumista kisaan, kilpailevat avoimella viikolla paikasta seuraavan viikon maailmanmestaruuskilpailuissa.

Kilpailusivut löytyy tästä.

Kilpapurjehdus:

Tall Ships Race saapuu Suomeen!

Vuosittainen kansainvälinen suurten purjelaivojen kilpailu Tall Ships Races järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta ja se tuo kaupunkiin useita kymmeniä suuria ja näyttäviä purjealuksia miehistöineen, joiden ympärille suuri yleisötapahtuma rakennetaan. Helsinki toimii kilpailun isäntäsatamana 4.–7. heinäkuuta ja Turku 18.-21. heinäkuuta.

Lue lisää Helsingin– ja Turun tapahtumasivuilta.

Baltic Sea Race tuo jälleen kovatasoiset avomerikisat Helsinkiin

Helsingissä pidetään Itämeren pisin, 635 merimailin mittainen avomeripurjehduskilpailu 19. – 27. heinäkuuta. Roschier Baltic Sea Race. Kilpailuun osallistuu 28 kovatasoista avomerikilpapurjehdustiimiä, joukossa myös lukuisia suomalaisia osallistujia. Kisaan on tulossa osallistujia mm. Pohjoismaista, Saksasta ja Puolasta sekä Brittein saarilta.

Reitti starttaa Helsingistä ja kiertää Gotlannin. Takaisin Helsinkiin saavutaan Viron puolelta ohittaen Saarenmaa ja Hiidenmaa. 

Katajannokan kisakylä aukeaa 19.7. kello 10.00. Lue lisää tästä.

Kilpaveneily:

Kantasatama Power Boat Racen toinen osakilpailu

Kauden avauskilpailu, Kantasatama Powerboat Race 2024, ajettiin 15.-16. kesäkuuta Kotkassa. Voittoon kiiti Alissa Servin. Kantasatamassa ajetaan tänä vuonna kaksi kisaviikonloppua, joista toinen osa kamppaillaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kotkassa SM-sarjan osakilpailuja ajetaan GT10-, GT15-, GT30-, F4-, ja F2 -luokissa.

Kotkan osakilpailun rata-alueet rakennetaan suoraan Merikeskus Vellamon edustalle. Varsinainen kisakatsomo ja pilttuut löytyvät vastarannalta.

Nähdään Kotkassa heinäkuussa!

Tulokset ja lisätiedot.

Emma Kimiläinen E1 World Championship – Venice
E1 MM-sarja jatkuu Monacon osakilpailulla

Sähköisten kilpaveneiden MM-sarja jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Monacossa. Emma Kimiläisen Team Brady starttaa neljänteen osakilpailuun sijalta kaksi kokonaistuloksissa. Luvassa on jännä kilpailu, sillä pisteitä kärkeen on vain kolme. E1 MM-sarjassa on kolme osakilpailua ajamatta. Lue lisää tästä.

Muuta:

Kutsu kaveri vesille | Inbjud din vän på en båttur

Yhdessä vesille on Suomen Purjehdus ja Veneilyn ja seurojen sekä veneilijöiden yhdessä isännöimä vuotuinen kesäkampanja, jolla levitetään veneilyn ilosanomaa.

Tule mukaan, osallistuminen on varsin helppoa: Kutsu ystävä, työkaveri, naapuri tai vaikkapa lapsi veneretkelle – kalastusreissu yhdessä kruunaa kesäpäivän.
Jaa kuvasi somessa tunnisteilla #yhdessävesille @suomenpurjehdusjaveneily.
Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kolme veneilyn kirjapakettia.

Kampanja huipentuu Yhdessä vesille -viikkoon 19.–25. elokuuta, jolloin viedään kamuja vesille loppukesän lämmössä. 

Seurat ja luokkaliitot: Järjestäkää omalle seuralle sopiva avoin veneilytapahtuma!

Lue lisää >

***
Inbjud din vän på en båttur

Tillsammans till Sjöss- kampanjen är förbundets, föreningarnas och båtfararnas gemensamma årliga sommarkampanj. Dess målsättning är att sprida båtsportens glädjebudskap.

Det är ytterst enkelt att delta: Inbjud din vän, din granne, ett barn eller exempelvis en kollega på en båttur. Dela bilder i some på #yhdessävesille @suomenpurjehdusjaveneily.Vi lottar ut bland alla deltagare tre bokpaket.

Kampanjen kulminerar i Tillsammans till sjöss -veckan 19.-25.8.

 Läs mer >

Vastuullisesti vesille tänäkin kesänä

Haastamme sinut/seurasi/yhdistyksesi viiteen tärkeään tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi. 

Pääset helposti mukaan näin:

  • Jaa valmiita somepäivityksiämme omissa kanavissasi tai lataa materiaalipankista alkuperäiset kuvat käyttöösi. Luo postaus, haasta lisää vesilläliikkujia mukaan ja muista lisätä #vastuullisestivesilla
  • Voit myös järjestää oman tapahtuman Vastuullisesti vesillä -kampanjan ympärille esimerkiksi ohjaamalla paukkuliivien huoltoa, keräämällä roskia luonnosta tai järjestämällä veneilyturvallisuutta lisääviä koulutuksia. 
  • Voit ladata Vastuullisesti vesillä -kampanjan tulostettavat julisteet kätevästi täältä.
  • Lisätietoa kampanjasta löydät täältä.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

SPV kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Heinäkuun viikkokatsaukset julkaistaan kootusti yhtenä kuukausikatsauksena.

Täytä tiedotuslomake:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Artikkelikuva: Johan Ekblom

Viimeisimmät uutiset