12.06.2024

Suomen Youth Worlds -joukkue valittu | Aatos ja Onni Kylävainio B-maajoukkueeseen

Nuorten purjehduksen huippukilpailu ”Youth Worlds”, eli Nuorten MM-kisat, järjestetään tänä vuonna Gardajärvellä Italiassa 15.-20. heinäkuuta. Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen on valittu kuusi edustajaa. Kilpailuissa nähdää ILCA 6-, iQFOil Y-, 29er-, 420- ja Nacra 15 -kisaluokat. Youth Worldsit järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1971 Ruotsissa. Vuodesta 1971 lähtien järjestetty kisa on tunnettu nuorten purjehduslupausten päätapahtumana. Tänä kesänä kisaan osallistuu jopa 1600 nuorta purjehduslupausta 75 maasta.

– Kilpailupaikkana Gardajärvi on monelle purjehtijalle tuttu. Heinäkuussa keli voi rannassa olla tukalan kuuma, mutta muuten järven pitäisi olla tuulivarma. Startit ja venevauhti tulevat korostumaan kilpailun aikana. Kilpailun aikana teemme, viime vuoden kilpailuiden tapaan, yhteistyötä muiden Pohjoismaiden kanssa, esimerkiksi yhteisten päivittäisten briiffien ja jaettujen valmentajaresurssien kautta. Kansainvälinen yhteistyö on maajoukkuepolun kaikilla tasoilla oleellinen osa toimintatapojamme, kertoo nuorten ohjelmista vastaava Tapio Nirkko.

Suomen U19 Youth Worlds -joukkue

ILCA 6 Pojat: Atte Virtanen, NJK
ILCA 6 Tytöt: Ines Ruohela, EPS
iQFoil Y, Pojat: Felix Sergelius, BS
iQFoil Y, Tytöt: Sofia Hämäläinen, HSK
29er Tytöt: Una Heinilä-Silja-Sophie Laukkanen, BS

– Tapahtuman tärkeintä antia nuorille on mitata oman ikäluokan kansainvälinen taso. Jokainen joukkueen purjehtija ja tiimi lähtee omista lähtökohdistaan tavoittelemaan omia oppimis- ja tulostavoitteitaan kisaviikolle. Kisatapahtuman yhteisöllisyys ja fiilis on erityislaatuinen ja jää varmasti kaikkien mieleen, Nirkko jatkaa.

Seuraa Youth Worlds kilpailuja täältä: https://worldsailingywc.org

49er-tiimi Aatos ja Onni Kylävainio B-maajoukkueeseen

49er-tiimi Aatos ja Onni Kylävainio nousee U21-joukkueesta B-maajoukkueen vahvuuteen. Tiimi harjoitteli talvella yhteistyössä Sveitsin junioritiimin kanssa, ja keväällä yhdessä Suomen maajoukkueen 49er-tiimien kanssa. Veljekset saivat myös keväällä esimakua aikuisten kilpailutasoon esimerkiksi Palman maailmancupissa ja 49er-luokan EM-kisoissa. 49er-purjehtijat suuntaavat tyytyväisinä loppuvuoden harjoitus- ja kilpailukauteen.

– Siirto B-maajoukkueeseen tuntuu mahtavalta! On hienoa nähdä, että tekemämme työ huomataan. Viime talvena teimme todella hyödyllistä yhteistyötä sveitsiläisen junioritiimin kanssa, ja nyt pääsemme aloittamaan uuden olympiadin maajoukkueessa. Matka kohti Los Angelesia tulee olemaan pitkä, mutta on etuoikeus päästä jakamaan se oman veljen kanssa, kertoo tiimin kippari Aatos Kylävainio.

– Hienoa, että uusia maajoukkueen jäseniä nousee tasaisesti nuoremmasta ikäpolvesta täysipainoisiin olympiaprojekteihin. Kylävainion veljekset ovat siirtyneet olympialuokkaan vauhdilla ja harjoittelevat jo täydellä vuosiohjelmalla määrätietoisesti kohti Los Angelesin 2028 kisoja, kertoo maajoukkueen toiminnanjohtaja Jan Thorström.

Aatos Kylävainio

 • Luokka: 49er
 • Tehtävä: Kippari
 • Seura: Helsingfors Segelklubb
 • Kotipaikka: Kuopio
 • Syntynyt: 2007
 • Aikaisemmat luokat: Opti, 29er, 49er FX

Onni Kylävainio

 • Luokka: 49er
 • Tehtävä: Gasti
 • Seura: Helsingfors Segelklubb
 • Kotipaikka: Kuopio
 • Syntynyt: 2005
 • Aikaisemmat luokat: Opti, 29er, 49er FX