YHDESSÄ VESILLE

LÄHDE NAUTTIMAAN VESISTÖISTÄ KAVEREIDESI KANSSA, JÄRJESTÄ VENEILYAIHEINEN TEMPAUS TAI OSALLISTU TAPAHTUMAAN 

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Yhdessä Vesille -kampanja kannustaa yksityishenkilöitä, seuroja ja luokkaliittoja viemään tuttuja ja tuntemattomia vesille ja innostamaan heitä upean lajin pariin.

Veneseurat, luokkaliitot ja yksityishenkilöt – mukaan vaan!
Tarkoituksena on tuoda veneilyn ilosanomaa esiin erilaisten tempausten ja tapahtumien avulla, ja saada sitä kautta lisää jäseniä seuroihin. Yksityishenkilöt voivat viedä kavereita vesille tai seurat järjestää esimerkiksi tutustumispäivän lajiin, reissun saaritukikohtaan, katsastustilaisuuden, avoimet harjoitukset tai koulutustapahtuman.

Tapahtumista voi ilmoittaa meille kohdan Ilmoita tempaus kautta. Ilmoittamalla tapahtuman, saat Yhdessä Vesille -materiaaleja käyttöön ja voimme viestiä tapahtumastasi. Voit tarvittaessa kysyä myös apua tapahtuman järjestämiseen.

Starttiviikonloppu 7.-9.6.
Tällä kertaa kampanjaa muutetaan siten, että Yhdessä Vesille -starttiviikonloppu järjestetään 7.-9.6. Sen jälkeen seurat voivat järjestää omia tapahtumia Yhdessä Vesille -sateenvarjon alla. Me keräämme tapahtumat kampanjakalenteriin ja viestimme niistä mediassa. Autamme mahdollisuuksien mukaan myös tapahtuman järjestämisessä.

Tarjoa veneilykokeiluja
Lisäksi tämän vuoden uutuutena ovat seurojen tai luokkaliittojen tarjoamat veneilykokeilut. Tarkoituksena on tarjota halukkaille henkilöille veneilykokeiluja seurojen kanssa toteutettuna. Keräämme halukkaan tiedot hänen täyttämänsä lomakkeen avulla ja välitämme ne seuralle/luokkaliitolle. Seura/luokkaliitto pääsee näin todella lähelle mahdollista uutta harrastajaa. Jos seurasi haluaa olla mukana tarjoamassa aitoja veneilykokemuksia, lue lisää täältä ja ilmoita seurasi tai luokkaliittosi mukaan.

Ole mukana somessa!
Kampanjaan voi osallistua myös somessa #yhdessävesille kera. Kampanjaan starttiviikonlopun aikana Instagram-kuvin osallistuneiden ja tempausjärjestäjien kesken arvotaan palkintoja!

Pysy aallonharjalla seuraamalla Yhdessä Vesille Facebook-kanavaa ja tätä sivustoa.

Tapahtumaesimerkkejä:

  • Lajitutustumiset (purjevene- ja/tai moottorivenekokeilut)
  • Eskaaderit
  • Purjehdus- tai nopeusveneilykilpailut
  • Katsastus- ja/tai turvallisuuspäivät seuran jäsenille
  • Työpaikan virkistyspäivät
  • Veneilykauden avajaiset
  • Seuran talkoot
  • Seuran yhteisretki saaritukikohtaan
  • Satamapäivät

Kaikenlaiset tapahtumat, jotka liittyvät veneilyyn ja yhdessä tekemiseen ovat tervetulleita!

Ilmoita tempauksestasi, jotta voimme kertoa muillekin siitä. Mainitsethan, onko tapahtuma avoin vai suljettu.

Vuoden 2019 tapahtumat päivittyvät sitä mukaan kun niitä tulee.

ENNAKKOTAPAHTUMAT

11.-12.5. Ratamoottoriveneiden ajoharjoitteluviikonloppu, Messilä
Ratamoottoriveneiden kausi starttaa ajoharjoitteluviikonlopulla 11.-12. toukokuuta Hollolan Messilässä. Lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan lajiin ja tiimeihin viikonlopun aikana klo 10-14 molempina päivinä. Lisätietoa >

18.5. Pursiseura Ilmarisen junioritoiminnan esittelytapahtuma
Pursiseura Ilmarinen esittelee seuran junioritoimintaa Pajarinhovin rannassa Kiteellä kello 10-15. Tapahtumaan ovat tervetulleitta etenkin vahempiensa mukana tulevat. lapset. Tapahtuma on yhteistyön tulos jossa Pursiseura Ilmarisen lisäksi on kaksi yritystä. Toinen esittelee monitoimivenettä ja toinen ponttoonilaitureita. Lisätietoa >

18.-19.5. RaceWKND! FunRun -kokeilupäivä
Lisätietoa: racewknd.fi/kalenteri/lohja-2019/

Torstai 23.5. Try Snipe -kokeilutilaisuus, Turku | Kaikille avoin, maksuton
Olit sitten nainen, mies, seniori, juniori, kippari tai gasti – Vikla tarjoaa jokaiselle jotakin. Vikla on sporttinen, vauhdikas ja nykyaikainen kahden hengen vene. Se on myös taktinen, turvallinen ja monipuolisesti trimmattava. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tulla kokeilemaan Viklaa, kun Turun Pursiseuran Vikla-purjehtijat tarjoavat siihen mahdollisuuden!
Toteuttaja: Turun Pursiseura
Lisätietoa ja ilmoittautuminen: lyyti.in/Try_Snipe_kokeilutilaisuus_8882

Lauantai 25.5. Yhdessä Vesille -norppasoutu, Savonlinna
Tervetuloa kokeilemaan kirkkovenesoutua ja kisaamaan leikkimielisessä kirkkoveneenvetokisassa. Päivän ohjelmassa on myös Järvipelastajien pelastusnäytös, tietokilpailu hyvien palkintojen kera sekä savonlinnalaisten retkeily- ja vesistöseurojen toimintaan tutustumista. Tule, näe, koe. Voit vaikka saada kipinän uuteen harrastukseen. Nautitaan yhdessä ihanista järvistämme ja ulkoilun ilosta.
Lisätietoa: norppasoutu.fi/yhdessa-vesille/yhdessa-vesille/

Sunnuntai 26.5. Veneilypäivä Jänissaaressa, Tampere | kaikille avoin, maksuton
Jänissaaressa järjestetään kaikille veneilystä kiinnostuneille suunnattu Veneilypäivä sunnuntaina 26.5. kello 10-16. Tervetuloa Näsijärven aalloille, koepurjehduksille ja tutustumaan venemyyjien uusiin moottorivenemalleihin. Voit tutustua myös juniori- ja koulutustoimintaamme, Meripelastusseuran ja Poliisin kalustoon sekä Navigaatioseuran Navis-veneeseen.
Toteuttaja: Näsijärven Purjehdusseura
Lisätietoa: nsailing.fi

Tiistai 4.6. Try Snipe -kokeilutilaisuus, Turku | Kaikille avoin, maksuton
Olit sitten nainen, mies, seniori, juniori, kippari tai gasti – Vikla tarjoaa jokaiselle jotakin. Vikla on sporttinen, vauhdikas ja nykyaikainen kahden hengen vene. Se on myös taktinen, turvallinen ja monipuolisesti trimmattava. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tulla kokeilemaan Viklaa, kun Turun Pursiseuran Vikla-purjehtijat tarjoavat siihen mahdollisuuden!
Toteuttaja: Turun Pursiseura
Lisätietoa ja ilmoittautuminen: lyyti.in/Try_Snipe_kokeilutilaisuus_1521

4.-7.6. Purjehduksen alueleiri, Hamina
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.
Lisätietoa: haminanpursiseura.fi/hps/index.php/juniorit/kesaleiri-20198-4 

STARTTIVIIKONLOPUN TAPAHTUMAT

Perjantai 7.6.

Yhdessä Vesille Naispurjehtijoiden kanssa, Helsinki | kaikille avoin, maksuton
Naispurjehtijat – Sailing Laidies -seura vie uusia veneilijänaisia merelle perjantaina 7.6. Purjehdusreissut ovat kello 9-12 tai 13-15. Lisätietoa lähtöpaikasta ja ilmoittautumisesta tulee myöhemmin.
Toteuttaja: Naispurjehtijat – Sailing Laidies

Lauantai 8.6. 

Vaasan Yhdessä Vesille -tapahtuma | kaikille avoin, maksuton
Luvassa purje- ja moottorivenekokeiluja kokeneen kipparin kanssa Varisselällä lauantaina 8.6. Tapahtuma järjestetään kalastuspäivän yhteydessä Vaasan Merenkyntäjien, Vaasan Työväen Pursiseuran, Vaasan Moottorivenekerhon, Wasa Segelföreningin ja Sundom Båt och Farledsklubbin toimesta. Mukana on myös ainakin Vaasan Meripelastusyhdistys. Tarkempaa tietoa tulossa myöhemmin.

Myllysaaripäivä, Lahti | kaikille avoin, maksuton
Lahden Purjehdusseura järjestää lauantaina 8.6. Myllysaaripäivän osana Vesijärvi-viikkoa. Lisätietoa luvassa myöhemmin. lahtisail.fi/
Toteuttaja: Lahden Purjehdusseura

Veneilykauden avajaiset, Kuopio | kaikille avoin, maksuton
Kuopion Pursiseura järjestää lauantaina 8.6. kaikille veneilijöille ja veneilystä kiinnostuneille avoimet veneilykauden avajaiset Pirttiniemen tukikohdassa. Avajaisten ohjelmassa on lipunnoston lisäksi mm. eskaaderi Kallavedellä ja kilpailuhenkiset purjehtijat voivat osallistua takaa-ajo-tyyppiseen kilpailuun. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös ilman omaa venettä.
Toteuttaja: Kuopion Pursiseura
Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: kuopionpursiseura.fi/veneilykauden-avajaiset

Yhdessä Vesille Punkaharjulla | kaikille avoin, maksuton
Tervetuloa Punkaharjun veneilytapahtumaan lauantaina 8.6. kello 10-15. Halukkaat pääsevät noin tunnin tutustumisretkelle seuran tukikohtaan Matarsaareen. Lisäksi seuran toimihenkilöt kertovat Puruveden Pursiseurasta ja veneilystä, veneitä on mahdollisuus katsastaa ja muutamaan seuran veneeseen voi tutustua. Lapsille on jaossa tehtävävihkoja ja Ravintola Paviljongissa on mehutarjoilu. Lähellä Punkaharjun harjualueen kansallismaisemaa sijaitseva Tuunaansalmen veneilykeidas useine vierasvenelaitureineen toivottaa kaikki veneilystä, pursiseuratoiminnasta ja yhdessäolosta luonnonhelmassa tervetulleiksi tutustumaan toimintaan. Tapahtuma järjestetään Punkaharju Resortin Ravintola Paviljongin edustalla.
Toteuttaja: Puruveden Pursiseura
Lisätietoa: pups.fi

Selkämeri kutsuu -veneilypäivä, Laitakari | kaikille avoin, maksuton
Tervetuloa koko perheen veneilytapahtumaan Laitakariin 8.6. kello 12-17! Tapahtumassa viedään halukkaita vesille ja osallistujat pääsevät tutustumaan näytteilleasettajien tarjontaan, Meripelastajien ja Rajavartioston toimintaan sekä seuran ja jäsenten omaan kalustoon.
Toteuttaja: Säpin Seudun Purjehtijat
Lisätietoa: selkamerikutsuu.fi/
Pitkäsaari tutuksi | kaikilla avoin, maksuton

Pitkäsaari tutuksi | kaikille avoin, maksuton
Kymen Navigaattorit toivottavat kaikki halukkaat tervetulleiksi tutustumaan seuran saaritukikohtaan Karhulan Pitkäsaareen (60⁰ 29,95’N ja 27⁰ 01,29’E) omilla veneillä lauantaina 8.6.2019 kello 12.
Päivän ohjelma:
Klo 12: Tervetuloa Pitkäsaareen, Kymen Navigaattorit tänään, Laivuridiplomien jako, Saaritukikohdan esittely
Klo 13: Meripelastusseura esittäytyy, Toimintanäytös ja tutustuminen kalustoon
Klo 14: Mukavaa yhdessäoloa; Grillausmahdollisuus (Omat eväät)
Klo 15: Sauna lämpimänä (Omat pyyhkeet ja “eväät”)
Lisätietoa:  www.kymennavigaattorit.fi
Toteuttaja: Kymen Navigaattorit

Sunnuntai 9.6.

Yhdessä Vesille Kansalaistorilla | kaikille avoin, maksuton
Mitä: Luvassa on ainakin veneilyaiheista tekemistä lapsille, tutustumista veneilyturvallisuuteen, veneilytarinoita ja haastekilpailu purjehduksen olympiamitalisteille. Myös seurat ja venealan toimijat ovat tervetulleita esittelemään toimintaansa. Lisätietoa tulossa myöhemmin.
Missä: Helsingin Kansalaistori ja Töölönlahti

MUITA YHDESSÄ VESILLE -TAPAHTUMIA

17.-20.6. Purjehduksen alueleiri, Kalajoki
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.

3.-5.7. Purjehduksen alueleiri, Mikkeli
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.
Lisätietoa: saimaanpursiseurat.fi/

8.-13.7. Purjehduksen alueleiri, Lahti
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.
Lisätietoa: lahtisail.fi/naumi

5.-7.8. Purjehduksen alueleiri, Vaasa
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.

27.-28.7. Ratamoottoriveneiden SM-osakilpailut Kuopiossa
Kuopiossa järjestetään ratamoottoriveneiden SM-osakilpailu 27.-28.7.2019. Kilpailukeskuksena toimii Matkailukeskus Saana Bellanrannassa. Kilpailuluokkina Kuopion osakilpailussa ovat SJ10, GT15, GT30 ja F4.
Lisätietoa: racewknd.fi/

2.-3.8. Kuopio Veneilee – uiva venenäyttely
Kuopio Veneilee -tapahtuma on Kuopion Pursiseuran järjestämä uiva venenäyttely. Kaksipäiväisessä tapahtumassa kävijät pääsevät tutustumaan markkinoiden uusimpiin venemalleihin ja erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Esittelyssä olevia veneitä on myös mahdollista koeajaa. Tapahtuma on avoinna perjantaina klo 12-18 ja lauantaina klo 10-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy!
Toteuttaja: Kuopion Pursiseura
Lisätietoa: kuopioveneilee.fi

Lataa Yhdessä Vesille -materiaaleja ja käytä niitä vapaasti tapahtumiesi tai tempauksiesi viestinnässä. 

LOGOT

  

 

FACEBOOK- & KOTISIVUMATERIAALIT 

  

  

INSTAGRAM-MATERIAALEJA 

  

  

JULISTEET 

lataa tästä suomenkielinen pdf // ja tästä ruotsinkielinen.

LASTEN PUUHAVIHKO

Yhdessa_Vesille_notebook2_ReetaEk.jpg

YHDESSÄ VESILLE -BINGO

Piilota tapahtuma-alueelle hauskoja veneilyaiheisia kuvia, joita lapset voivat etsiä. Saat meiltä bingopaperit ja laminoidut kuvat.

TUNNELMIA VIIME VUODELTA 

3.-11. kesäkuuta 2017  Yhdessä Vesille -viikko ilahdutti monia suomalaisia. Kampanja koostui 25 ympäri Suomea järjestettävästä maksuttomasta tapahtumasta, joita järjestivät luokkaliitot, seurat tai yksityishenkilöt. Muun muassa tällaisia tapahtumia järjestettiin: Kari “Ruffe” Nurmen 100 vesille -tempaus, Teekkaripurjehtijoiden kevytvenekokeilut, PORY:n matkapurjehduskokeilut, Vesille keskellä Joensuuta -tapahtuma, Mellstenin rantakarnevaalit ja Laukaan Sataman Puuhapäivä.

Lue lisää vuoden 2017 Yhdessä Vesille Suomi 100 -tapahtumasta täältä. Yhdessä Vesille -teeman hengessä tehtiin myös Nautic 2/2017 -lehti ja Yhdessä Vesille – Suomi 100 -gaala.