YHDESSÄ VESILLE

#yhdessävesille #vastuullisesti

Kesäkampanja muuntuu tänä vuonna poikkeusajan henkeen.

Suomen Purjehdus ja Veneilyn yhdessä seurojen ja veneilijöiden kanssa perinteisesti järjestämä kesäkampanja muuntuu täksi kesäksi poikkeusajan henkeen. Suurtapahtumien sijaan Yhdessä Vesille panostaa tänä vuonna erityisesti henkiseen yhdessäoloon.

Jokainen veneilijä, seura tai luokkaliitto voi osallistua kampanjaan jakamalla oman veneilyhetkensä somessa

SPV kannustaa vesilläliikkujia levittämään veneilyn ilosanomaa omaan lähipiiriin viemällä esimerkiksi naapurin pienelle purjehdukselle ja ennen kaikkea jakamalla veneilykokemuksia sosiaalisessa mediassa #yhdessävesille #vastuullisesti.

Miten mukaan Yhdessä Vesille?

 1. Jaa 1.6.-31.8. kuvasi tai videosi somessa hashtageilla #yhdessävesille #vastuullisesti. Voit halutessasi kertoa millaisella veneellä liikut, mitä seuraa edustat, kenen kanssa olet ja minne olet suuntaamassa.
 2. Kannusta muitakin mukaan! Voit haastaa kavereitasi kertomaan, millaisella veneellä ja missä he liikkuvat. Voit myös halutessasi tarjota veneilyä tuntemattomalle ystävälle vesilläolon kokemuksen, kunhan muistatte noudattaa korona-ajan ohjeistusta.

Starttiviikonloppu 5.-7.6.

Yhdessä Vesille -viikonloppua vietetään suunnitelmien mukaisesti 5.-7. kesäkuuta 2020. Suomen Purjehdus ja Veneily jakaa starttiviikonlopun aikana tunnelmia esimerkiksi videoin. Kampanja jatkuu sosiaalisessa mediassa koko kesän.

Tapahtumat

Pieniä tapahtumiakin voi toteuttaa, kun ohjeistukset koronaan liittyen (turvavälit, hyvä käsihygienia ja osallistujamäärien rajaus) toteutuvat. Voit ilmoittaa tapahtumasta tällä lomakkeella.

Voit tutustua SPV:n suosituksiin korona-ajalle täällä.

Lataa Yhdessä Vesille -materiaaleja ja käytä niitä vapaasti tapahtumiesi tai tempauksiesi viestinnässä. Vuoden 2020 materiaalit lisätään pian .

LOGOT

  

 

FACEBOOK- & KOTISIVUMATERIAALIT 

  

  

INSTAGRAM-MATERIAALEJA 

  

  

 

MAINOSVIDEO

Pe-la 5.-6.6. Suomiveneilee.fi-koeajopäivät Helsingin Lauttasaaressa
Kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille avautuu kesäkuun alussa mahdollisuus päästä kokeilemaan merellä kymmeniä erilaisia veneitä. Suomiveneilee.fi-koeajopäiville tulee testattavaksi yli 30 erilaista venettä pienistä perämoottoriveneistä suuriin matkaveneisiin. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia.
Lisätietoa >

Su 7.6. SJ10-junioriluokan kilpaveneiden kokeilupäivä, Kuopio
Etsittekö uutta mielenkiintoista, vauhdikasta ja jännittävää harrastusta perheellenne? Onko lapsenne seuraava Sami Seliö? Tervetuloa ratamoottoriveneilyn kokeilupäivään lapsille (8-12 vuotta) Kuopion Saanalle 7.6.2020. Lapsenne saa kokea vauhdin hurmaa turvallisessa ympäristössä. Kuopion Pursiseura ja RaceWKND! tarjoaa kaksi SJ10 (10hp) kilpavenettä (max. 50km/h) kokeiltavaksi. Pidämme huolta turvallisuudesta niin maalla kuin vesilläkin.
Lisätietoa >

La 29.8. Sulkavaiset, Sulkavan Pursiseura, Sulkava
Sulkavaiset on sulkavalaisten toimijoiden järjestämä tapahtumalauantai. Sulkavan Pursiseura tarjoaa ihmisille tilaisuuden käydä tutustumassa veneilyyn jäsentensä veneistä käsin.
Lisätietoa >

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Yhdessä Vesille -kampanja kannustaa yksityishenkilöitä, seuroja ja luokkaliittoja viemään tuttuja ja tuntemattomia vesille ja innostamaan heitä upean lajin pariin.

Veneseurat, luokkaliitot ja yksityishenkilöt – mukaan vaan!
Tarkoituksena on tuoda veneilyn ilosanomaa esiin erilaisten tempausten ja tapahtumien avulla, ja saada sitä kautta lisää jäseniä seuroihin. Yksityishenkilöt voivat viedä kavereita vesille tai seurat järjestää esimerkiksi tutustumispäivän lajiin, reissun saaritukikohtaan, katsastustilaisuuden, avoimet harjoitukset tai koulutustapahtuman.

Tapahtumista voi ilmoittaa meille kohdan Ilmoita tempaus kautta. Ilmoittamalla tapahtuman, saat Yhdessä Vesille -materiaaleja käyttöön ja voimme viestiä tapahtumastasi. Voit tarvittaessa kysyä myös apua tapahtuman järjestämiseen.

Starttiviikonloppu 7.-9.6.
Tällä kertaa kampanjaa muutetaan siten, että Yhdessä Vesille -starttiviikonloppu järjestetään 7.-9.6. Sen jälkeen seurat voivat järjestää omia tapahtumia Yhdessä Vesille -sateenvarjon alla. Me keräämme tapahtumat kampanjakalenteriin ja viestimme niistä mediassa. Autamme mahdollisuuksien mukaan myös tapahtuman järjestämisessä.

Ole mukana somessa!
Kampanjaan voi osallistua myös somessa #yhdessävesille kera. Kampanjaan starttiviikonlopun aikana Instagram-kuvin osallistuneiden ja tempausjärjestäjien kesken arvotaan palkintoja!

Pysy aallonharjalla seuraamalla Yhdessä Vesille Facebook-kanavaa ja tätä sivustoa.

Voita purjehdusmatka Seychelleille!
Kerro meille, mitä haluaisit tehdä tai teit Yhdessä Vesille -kampanjan aikaan, niin osallistut Seychellien-purjehdusmatkan arvontaan. Voit osallistua arvontaan tämän sivun kohdassa ”Aronta purjehdusmatkalle” tai täällä.

Neljättä kertaa järjestettävä Yhdessä Vesille -kampanja kannustaa yksityishenkilöitä, seuroja ja luokkaliittoja viemään tuttuja ja tuntemattomia vesille ja innostamaan heitä upean lajin pariin.

Veneseurat, luokkaliitot ja yksityishenkilöt – mukaan vaan!
Tarkoituksena on tuoda veneilyn ilosanomaa esiin erilaisten tempausten ja tapahtumien avulla, ja saada sitä kautta lisää jäseniä seuroihin. Yksityishenkilöt voivat viedä kavereita vesille tai seurat järjestää esimerkiksi tutustumispäivän lajiin, reissun saaritukikohtaan, katsastustilaisuuden, avoimet harjoitukset tai koulutustapahtuman.

Tapahtumista voi ilmoittaa meille kohdan Ilmoita tempaus kautta. Ilmoittamalla tapahtuman, saat Yhdessä Vesille -materiaaleja käyttöön ja voimme viestiä tapahtumastasi. Voit tarvittaessa kysyä myös apua tapahtuman järjestämiseen.

Starttiviikonloppu 5.-7.6.
Yhdessä Vesille -starttiviikonloppu järjestetään 5.-7.6. Sen jälkeen seurat voivat järjestää omia tapahtumia Yhdessä Vesille -sateenvarjon alla. Me keräämme tapahtumat kampanjakalenteriin ja viestimme niistä mediassa. Autamme mahdollisuuksien mukaan myös tapahtuman järjestämisessä.

Pysy aallonharjalla seuraamalla Yhdessä Vesille Facebook-kanavaa ja tätä sivustoa.

Tapahtumaesimerkkejä:

 • Lajitutustumiset (purjevene- ja/tai moottorivenekokeilut)
 • Eskaaderit
 • Purjehdus- tai nopeusveneilykilpailut
 • Katsastus- ja/tai turvallisuuspäivät seuran jäsenille
 • Työpaikan virkistyspäivät
 • Veneilykauden avajaiset
 • Seuran talkoot
 • Seuran yhteisretki saaritukikohtaan
 • Satamapäivät

Kaikenlaiset tapahtumat, jotka liittyvät veneilyyn ja yhdessä tekemiseen ovat tervetulleita!

13. ja 20.7. Purjehduskoulutusta, Kitee | kaikille avoin, maksuton
Pursiseura Ilmarinen järjestää maksutonta purjehduskoulutusta kaikille halukkaille ikään katsomatta seuran tukikohdassa Kiteen Ahoniemessä (Selkärannantie 22 c ). Harjoituspursina on Still 525 -purjevene sekä Walker Bay 10 -jollia. Tervetuloa mukaan!
Toteuttaja: Pursiseura Ilmarinen
Lisätietoa: https://www.pursiseurailmarinen.fi/

27.7. Kemin Työväen Pursiseuran avoimet ovet kello 12-15
Kemin Työväen pursiseura järjestää avointen ovien päivän pursiseuralla 27.7.2019 kello 12-15 Kemin sisäsatamassa (Luulajantie 7, 94100 Kemi). Ohjelmassa on purjehdusharrastuksen, seuran ja kaluston esittelyä. Osallistujat voivat tutustua purjeveneisiin ja sään salliessa halukkailla on mahdollisuus päästä vesille purjeveneen kyydissä. Säävaraus vesille menoon. Vesille varusteiksi riittää rento säänmukainen vaatetus sekä sopivat jalkineet, esim. lenkkarit. Pelastusliivejä saa tarvittaessa lainaan seuraltamme. Lapsille rannassa pientä puuhastelua. Tarjoamme kahvia, mehua ja makkaraa noin 100 ensimmäiselle. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. https://www.ktps.fi/

5.-7.8. Purjehduksen alueleiri, Vaasa
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.

2.-3.8. Kuopio Veneilee – uiva venenäyttely
Kuopio Veneilee -tapahtuma on Kuopion Pursiseuran järjestämä uiva venenäyttely. Kaksipäiväisessä tapahtumassa kävijät pääsevät tutustumaan markkinoiden uusimpiin venemalleihin ja erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Esittelyssä olevia veneitä on myös mahdollista koeajaa. Tapahtuma on avoinna perjantaina klo 12-18 ja lauantaina klo 10-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy!
Toteuttaja: Kuopion Pursiseura
Lisätietoa: kuopioveneilee.fi

Purjehdusta ja veneilyä kaikenikäisille koko kesän ajan, Espoo
Rudder Boating tarjoaa veneily- ja purjehduskoulutusta, melontaa sekä retkeilyä Pentalan saareen 20.5.-20.9.
Lisätietoa: rudder.fondy.fi/

MENNEET TAPAHTUMAT

11.-12.5. Ratamoottoriveneiden ajoharjoitteluviikonloppu, Messilä
Ratamoottoriveneiden kausi starttaa ajoharjoitteluviikonlopulla 11.-12. toukokuuta Hollolan Messilässä. Lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan lajiin ja tiimeihin viikonlopun aikana klo 10-14 molempina päivinä. Lisätietoa >

18.5. Pursiseura Ilmarisen junioritoiminnan esittelytapahtuma
Pursiseura Ilmarinen esittelee seuran junioritoimintaa Pajarinhovin rannassa Kiteellä kello 10-15. Tapahtumaan ovat tervetulleitta etenkin vahempiensa mukana tulevat. lapset. Tapahtuma on yhteistyön tulos jossa Pursiseura Ilmarisen lisäksi on kaksi yritystä. Toinen esittelee monitoimivenettä ja toinen ponttoonilaitureita. Lisätietoa >

18.-19.5. RaceWKND! FunRun -kokeilupäivä
Lisätietoa: racewknd.fi/kalenteri/lohja-2019/

Torstai 23.5. Try Snipe -kokeilutilaisuus, Turku | Kaikille avoin, maksuton
Olit sitten nainen, mies, seniori, juniori, kippari tai gasti – Vikla tarjoaa jokaiselle jotakin. Vikla on sporttinen, vauhdikas ja nykyaikainen kahden hengen vene. Se on myös taktinen, turvallinen ja monipuolisesti trimmattava. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tulla kokeilemaan Viklaa, kun Turun Pursiseuran Vikla-purjehtijat tarjoavat siihen mahdollisuuden!
Toteuttaja: Turun Pursiseura
Lisätietoa ja ilmoittautuminen: lyyti.in/Try_Snipe_kokeilutilaisuus_8882

Lauantai 25.5. Yhdessä Vesille -norppasoutu, Savonlinna
Tervetuloa kokeilemaan kirkkovenesoutua ja kisaamaan leikkimielisessä kirkkoveneenvetokisassa. Päivän ohjelmassa on myös Järvipelastajien pelastusnäytös, tietokilpailu hyvien palkintojen kera sekä savonlinnalaisten retkeily- ja vesistöseurojen toimintaan tutustumista. Tule, näe, koe. Voit vaikka saada kipinän uuteen harrastukseen. Nautitaan yhdessä ihanista järvistämme ja ulkoilun ilosta.
Lisätietoa: norppasoutu.fi/yhdessa-vesille/yhdessa-vesille/

Sunnuntai 26.5. Veneilypäivä Jänissaaressa, Tampere | kaikille avoin, maksuton
Jänissaaressa järjestetään kaikille veneilystä kiinnostuneille suunnattu Veneilypäivä sunnuntaina 26.5. kello 10-16. Tervetuloa Näsijärven aalloille, koepurjehduksille ja tutustumaan venemyyjien uusiin moottorivenemalleihin. Voit tutustua myös juniori- ja koulutustoimintaamme, Meripelastusseuran ja Poliisin kalustoon sekä Navigaatioseuran Navis-veneeseen.
Toteuttaja: Näsijärven Purjehdusseura
Lisätietoa: nsailing.fi

Tiistai 28.5. Sailing Center Try Out Day, Porvoo kaikille avoin, maksuton
BSS järjestää tiistaina 28.5 Sailing Center kokeilupäivän Kugghamnissa kaikille purjehduksesta kiinnostoneille jäsenille ja ei-jäsenille. Osallistujat saavat tutustua Sailing Centerin toimintaan ja kokeila match racingia H-veneillä.
Toteuttaja: Borgå Segelsällskap
Lisätietoa:
 bss.fi/tapahtumat/?x118457=483556 

Maanantai 3.6. Katsastusilta, Piikkiö
Piikkiön Veneseuran ja SPV:n muiden seurojen jäsenet ovat tervetulleita katsastamaan veneitänsä Piikkiön Veneseuran rantaan kello 18 alkaen. Myös sammuttimien tarkastaja on paikalla.
Toteuttaja: Piikkiön Veneseura
Lisätietoa: piikkionveneseura.net/

Tiistai 4.6. Try Snipe -kokeilutilaisuus, Turku | Kaikille avoin, maksuton
Olit sitten nainen, mies, seniori, juniori, kippari tai gasti – Vikla tarjoaa jokaiselle jotakin. Vikla on sporttinen, vauhdikas ja nykyaikainen kahden hengen vene. Se on myös taktinen, turvallinen ja monipuolisesti trimmattava. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tulla kokeilemaan Viklaa, kun Turun Pursiseuran Vikla-purjehtijat tarjoavat siihen mahdollisuuden!
Toteuttaja: Turun Pursiseura
Lisätietoa ja ilmoittautuminen: lyyti.in/Try_Snipe_kokeilutilaisuus_1521

4.-7.6. Purjehduksen alueleiri, Hamina
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.
Lisätietoa: haminanpursiseura.fi/hps/index.php/juniorit/kesaleiri-20198-4

Starttiviikonlopun tapahtumat:

Yhdessä Vesille Naispurjehtijoiden kanssa, Helsinki | kaikille avoin, maksuton
Naispurjehtijat – Sailing Laidies -seura vie uusia veneilijänaisia merelle perjantaina 7.6. Purjehdusreissut ovat kello 9-12 ja 13-15.
Toteuttaja: Naispurjehtijat – Sailing Laidies
Lisätietoa: naispurjehtijat.fi/ 

Lauantai 8.6. 

Vaasan Yhdessä Vesille -tapahtuma | kaikille avoin, maksuton
Luvassa purje- ja moottorivenekokeiluja kokeneen kipparin kanssa Varisselällä lauantaina 8.6. Tapahtuma järjestetään kalastuspäivän yhteydessä Vaasan Merenkyntäjien, Vaasan Työväen Pursiseuran, Vaasan Moottorivenekerhon, Wasa Segelföreningin ja Sundom Båt och Farledsklubbin toimesta. Mukana on myös ainakin Vaasan Meripelastusyhdistys.
Lisätietoa: www.vesillevaasa.fi/

Merihaan Veneseuran Yhdessä Vesille, Helsinki | kaikille avoin, maksuton
Tervetuloa kokeilemaan purjehdusta ja tutustumaan veneilyyn lauantaina 8.6. kello 12-18. Vieraat voivat käydä seuran laiturilla katsomassa veneitä, ja oppaat kertovat veneistä ja veneilystä. Osallistujat voivat myös (sään salliessa) käydä lyhyillä purjehduksilla seuran jäsenten veneillä. Purjehduskokemusta ei tarvita. Vuorot voi varata Merihaan Gastipörssi Facebook-ryhmässä.
Toteuttaja: Merihaan Veneseura
Lisätietoa: merihaanveneseura.fi/yhdessa-vesille-2019

Myllysaaripäivä, Lahti | kaikille avoin, maksuton
Lahden Purjehdusseura järjestää lauantaina 8.6. Myllysaaripäivän osana Vesijärvi-viikkoa.
Toteuttaja: Lahden Purjehdusseura
Lisätietoa: lahtisail.fi/myllysaaripaiva/

Veneilykauden avajaiset, Kuopio | kaikille avoin, maksuton
Kuopion Pursiseura järjestää lauantaina 8.6. kaikille veneilijöille ja veneilystä kiinnostuneille avoimet veneilykauden avajaiset Pirttiniemen tukikohdassa. Avajaisten ohjelmassa on lipunnoston lisäksi mm. eskaaderi Kallavedellä ja kilpailuhenkiset purjehtijat voivat osallistua takaa-ajo-tyyppiseen kilpailuun. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös ilman omaa venettä.
Toteuttaja: Kuopion Pursiseura
Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: kuopionpursiseura.fi/veneilykauden-avajaiset

Yhdessä Vesille Punkaharjulla | kaikille avoin, maksuton
Tervetuloa Punkaharjun veneilytapahtumaan lauantaina 8.6. kello 10-15. Halukkaat pääsevät noin tunnin tutustumisretkelle seuran tukikohtaan Matarsaareen. Lisäksi seuran toimihenkilöt kertovat Puruveden Pursiseurasta ja veneilystä, veneitä on mahdollisuus katsastaa ja muutamaan seuran veneeseen voi tutustua. Lapsille on jaossa tehtävävihkoja ja Ravintola Paviljongissa on mehutarjoilu. Lähellä Punkaharjun harjualueen kansallismaisemaa sijaitseva Tuunaansalmen veneilykeidas useine vierasvenelaitureineen toivottaa kaikki veneilystä, pursiseuratoiminnasta ja yhdessäolosta luonnonhelmassa kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan toimintaan. Tapahtuma järjestetään Punkaharju Resortin Ravintola Paviljongin edustalla.
Toteuttaja: Puruveden Pursiseura
Lisätietoa: pups.fi

Yhdessä Merelle!, Helsingin Ruoholahti | kaikille avoin, maksuton
Yhdessä Merelle! -teltalla tapaat veneilyseurojen ja SPV:n edustajat Maailman merien päivän ja Yhdessä Vesille -kampanjan puitteissa. Kerromme mm. pohjamaalien vaikutuksesta vesistöihin ja monesta muusta erityisesti veneilijöitä kiinnostavasta asiasta. Tapahtuma-alueen ohjelmassa on runsaasti mereen liittyvää tekemistä ja tietoa. Myös tutkimusalus Aranda on avoinna kävijöille. Maailman merien päivää on järjestämässä yhteensä yli 10 eri tahoa.

Maailman merien päivä on YK:n teemapäivä, jota vietetään vuosittain 8. kesäkuuta. Päivän tavoitteena on muistuttaa merien tärkeydestä koko maapallon ilmastolle ja elämälle. Yhdessä Merelle! on vesilläliikkujien yhteinen teko meriemme hyvin voinnin puolesta.

Paikka: Tammasaaren laituri, Helsingin Ruoholahti

RaceWKND! Rauma 
8.-9.6. kilpaillaan ratamoottoriveneiden SM-pisteistä.
Toteuttaja: RaceWKND!
Lisätietoa: racewknd.fi

Selkämeri kutsuu -veneilypäivä, Luvian Laitakari | kaikille avoin, maksuton
Tervetuloa koko perheen veneilytapahtumaan Laitakariin 8.6. kello 12-17! Tapahtumassa viedään halukkaita vesille ja osallistujat pääsevät tutustumaan näytteilleasettajien tarjontaan, Meripelastajien ja Rajavartioston toimintaan sekä seuran ja jäsenten omaan kalustoon.
Toteuttaja: Säpin Seudun Purjehtijat
Lisätietoa: selkamerikutsuu.fi/

Pitkäsaari tutuksi, Kotka | kaikille avoin, maksuton
Kymen Navigaattorit toivottavat kaikki halukkaat tervetulleiksi tutustumaan seuran saaritukikohtaan Karhulan Pitkäsaareen (60⁰ 29,95’N ja 27⁰ 01,29’E) omilla veneillä lauantaina 8.6.2019 kello 12.
Päivän ohjelma:
Klo 12: Tervetuloa Pitkäsaareen, Kymen Navigaattorit tänään, Laivuridiplomien jako, Saaritukikohdan esittely
Klo 13: Meripelastusseura esittäytyy, Toimintanäytös ja tutustuminen kalustoon
Klo 14: Mukavaa yhdessäoloa, grillausmahdollisuus (Omat eväät)
Klo 15: Sauna lämpimänä (Omat pyyhkeet ja ”eväät”)
Lisätietoa:  www.kymennavigaattorit.fi
Toteuttaja: Kymen Navigaattorit

Downtown Sailing Week 8.-9.6., Helsinki
Welcome to 11th Downtown Sailing Week! Helsingfors Segelsällskap (HSS) organizes for the 11th time Downtown Sailing week which brings together almost 100 dinghies in Liuskasaari, Helsinki. The largest annual Baltic Sea junior sailing event consists of a training clinic during the week and a two-day regatta from Saturday to Sunday in early June.
Lisätietoa: helsinkisailing.com/downtown-sailing-week/
Toteuttaja: Helsingfors Segelsällskap

Tutustumispäivä vartiolaiva Turvaan, Helsinki | kaikille avoin, maksuton
Suomenlahden merivartioston ulkovartiolaiva Turvalla järjestetään OpenShip Helsingissä lauantaina 8.6. klo 11.30-14.
Yleisö on lämpimästi tervetullut tutustumaan laivaan ja merivartioston toimintaan! Nähtävillä on myös Helsingin merivartioaseman venekalustoa. Lisäksi paikalla on sotilaskotiauto Unelma! Alukseen noustaan osoitteesta Katajanokanlaituri 4, maailmanpyörän takaa.
Toteuttaja: Rajavartiolaitos
Lisätietoa: raja.fi/slmv/tiedotteet/1/0/tervetuloa_avoimiin_oviin_kotkan_ja_tammisaaren_merivartioasemille_seka_vartiolaiva_turvalle_77726

Yhdessä Vesille Kansalaistorilla kello 15-18 | kaikille avoin, maksuton
Mitä: Sukella veneilyn maailmaan maksuttomassa harrastetapahtumassamme, jossa pääset tutustumaan veneisiin, merellisiin kohteisiin ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen.
Lapsilla on mahdollisuus oppia veneilytaitoja niin maissa kuin vesilläkin. Kansalaistorin toimintapisteissä voi testata esimerkiksi purjehduksessa tarvittavaa hengausta, solmuja ja vesipelastusliinan heittämistä.
Missä: Helsingin Kansalaistori ja Töölönlahti
Toteuttajat: Useat eri veneilytahot
Lisätietoa>

10.6. Yhdessä Vesille Juurikkasaaressa, Jyväskylä | kaikille avoin, maksuton
Jyväskylän Veneseura järjestää kaikille jollapurjehduksesta kiinnostuneille kaksi maksutonta tapahtumailtaa Juurikkasaaressa 10. ja 17.6. klo 17.30 alkaen. Tapahtumissa on mahdollisuus tutustua jollapurjehduksen perusteisiin ja kokeilla ohjatusti eri tyyppisiä purjejollia rannan tuntumassa.
Toteuttaja: Jyväskylän Veneseura
Lisätietoa: jvs.fi/news/462/118/Mahdollisuus-kokeilla-jollapurjehdusta-maksutta/

15.6. Veneily tutuksi, Ylöjärvi | kaikille avoin, maksuton 

Ylöjärven veneilijät ry kutsuu ihmisiä kotisatamaansa Pimeesalmelle tutustumaan veneilyyn. Halukkaita ajelutetaan järvellä, minkä lisäksi laiturissa on mahdollista päästä tutustumaan seuran jäsenten veneisiin. 100 ensimmäiselle tarjolla munkkia ja mehua. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan seuran toimintaan ja juttelemaan veneilyyn liittyvistä asioista. Paikalla myös Boat World Tampere.
Toteuttaja: Ylöjärven Veneilijät
Lisätietoa: ylojarvi.fi/tapahtumat/veneily-tutuksi/?selected_date=2019-06-15

17.6. Yhdessä Vesille Jurikkasaaressa, Jyväskylä | kaikille avoin, maksuton
Jyväskylän Veneseura järjestää kaikille jollapurjehduksesta kiinnostuneille kaksi maksutonta tapahtumailtaa Juurikkasaaressa 10. ja 17.6. klo 17.30 alkaen. Tapahtumissa on mahdollisuus tutustua jollapurjehduksen perusteisiin ja kokeilla ohjatusti eri tyyppisiä purjejollia rannan tuntumassa.
Toteuttaja: Jyväskylän Veneseura
Lisätietoa: jvs.fi/news/462/118/Mahdollisuus-kokeilla-jollapurjehdusta-maksutta/

17.-20.6. Purjehduksen alueleiri, Kalajoki
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.

18.6. Iloskiläiset Yhdessä Vesille, Turku
Iloskiläiset (Iloski ry) tulevat tutustumaan purjehdukseen ja lähtevät merelle seuralaistemme köliveneillä ja Tepsin 606sella. Aluksi on lyhyt opastus käsin koskettelemalla purjeveneen osiin, sillä osa heistä on näkövammaisia.
Toteuttaja: Turun Pursiseura

6.-7.7. Pursiseura Ilmarinen Puhoksen Perinnepäivässä, Kitee | kaikille avoin, maksuton

Pursiseura Ilmarinen esittelee toimintaansa Puhoksen Perinnepäivien yhteydessä Kiteen Puhoksen Myllyniemessä Saimaan rannalla. Tapahtuma on vuosittain kerännyt noin 3000-5000 osallistujaa. Tänä vuonna tapahtuma on avoinna lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16.
Toteuttaja: Pursiseura Ilmarinen
Lisätietoa: pursiseurailmarinen.fi/ ja puhoksenperinnepäivät.fi.

8.-13.7. Purjehduksen alueleiri, Lahti
Kadettitasoisille purjehtijoille tarkoitetulla alueleirillä purjehditaan ja opetellaan kilpailutaitoja. Alueleirit ovat alueen seurojen ja SPV:n yhdessä järjestämiä kadettitasoisia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä leirejä.
Lisätietoa: lahtisail.fi/naumi

Jos arvontalomakkeen täyttäminen ei onnistu tässä, voit tehdä sen täällä.

Arvonnan säännöt >

Ilmoita tempauksestasi, jotta voimme kertoa muillekin siitä. Mainitsethan, onko tapahtuma avoin vai suljettu.

[contact-form-7 id=”88217″ title=”Contact form 1″]

Lataa Yhdessä Vesille -materiaaleja ja käytä niitä vapaasti tapahtumiesi tai tempauksiesi viestinnässä. 

LOGOT

  

 

FACEBOOK- & KOTISIVUMATERIAALIT 

  

  

INSTAGRAM-MATERIAALEJA 

  

  

JULISTEET 

lataa tästä suomenkielinen pdf // ja tästä ruotsinkielinen.

LASTEN PUUHAVIHKO

Yhdessa_Vesille_notebook2_ReetaEk.jpg

YHDESSÄ VESILLE -BINGO

Piilota tapahtuma-alueelle hauskoja veneilyaiheisia kuvia, joita lapset voivat etsiä. Saat meiltä bingopaperit ja laminoidut kuvat.

TUNNELMIA VIIME VUODELTA 

3.-11. kesäkuuta 2017  Yhdessä Vesille -viikko ilahdutti monia suomalaisia. Kampanja koostui 25 ympäri Suomea järjestettävästä maksuttomasta tapahtumasta, joita järjestivät luokkaliitot, seurat tai yksityishenkilöt. Muun muassa tällaisia tapahtumia järjestettiin: Kari ”Ruffe” Nurmen 100 vesille -tempaus, Teekkaripurjehtijoiden kevytvenekokeilut, PORY:n matkapurjehduskokeilut, Vesille keskellä Joensuuta -tapahtuma, Mellstenin rantakarnevaalit ja Laukaan Sataman Puuhapäivä.

Lue lisää vuoden 2017 Yhdessä Vesille Suomi 100 -tapahtumasta täältä. Yhdessä Vesille -teeman hengessä tehtiin myös Nautic 2/2017 -lehti ja Yhdessä Vesille – Suomi 100 -gaala.