24.06.2024

Veneilyn viikkokatsaus: Maanantai 24.6.

Viikon kohokohdat:

Nooa Laukkanen kolmantena Kieler Wochella

Nooa Laukkanen on Kieler Wochen perinteisessä olympialuokkien regatassa karsintalähtöjen päätteeksi kolmantena. ILCA 7 -luokassa ovat maajoukkuepurjehtijoista mukana myös Valtteri Uusitalo (17:ntenä) ja Otto Dahlberg (43:ntenä).

– Mulla on hyvä karsintasarja takana. Kaksi ensimmäistä päivää on kisattu satamaa lähinnä olevalla rata-alueella, joka on taannut paljon haastavia tilanteita Kielin kääntyilevän maatuulen kanssa. Olen silti onnistunut pitämään pään viileänä ja kokonaiskuvan selkeänä. Odotan innolla finaalilähtöjä, Laukkanen kertoo.

Monika Mikkola oli ILCA 6 -luokassa komeasti kolmantena, mutta neloslähtöä seurannut protestikäsittely johti diskaukseen ja Mikkolan tippumiseen kokonaistuloksissa 20:nneksi. 49erissa juuri B-maajoukkueeseen nostetut veljekset Aatos ja Onni Kylävainio ovat 26:ntena ja Mathias Berthet’n kanssa kisaava Edvard Bremer on 22:ntena.

Seuraa kilpailua täältä.

Kilpaveneily:

Jerry Olin viides UIM-ABP Aquabiken MM-osakilpailussa

Suomen Jerry Olin sijoittui viidenneksi viikonloppuna Italian Olbiassa järjestetyssä UIM-ABP Aquabike MM-osakilpailussa, jossa hän kilpaili kovatasoisessa SKI GP2 -luokassa.

Olinin sijoitukset kolmessa ajetussa motossa olivat:

  • Moto 1: 8.
  • Moto 2: 6.
  • Moto 3: 5.

Näistä sijoituksista Olin keräsi yhteensä 44 pistettä.

Ski GP2 -luokan mitalistit:

  1. Mattias Reinaas, Viro
  2. Csongor Jászai, Unkari
  3. Andrea Guidi, Italia

Lue lisää täältä.

Alissa Servin voittoon Kotkassa

Kauden avauskilpailu, Kantasatama Powerboat Race 2024, ajettiin 15.-16. kesäkuuta Kotkassa. Voittoon kiiti Alissa Servin. Kantasatamassa ajetaan tänä vuonna kaksi kisaviikonloppua, joista toinen osa kamppaillaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kotkassa SM-sarjan osakilpailuja ajetaan GT10-, GT15-, GT30-, F4-, ja F2 -luokissa.

Kotkan osakilpailun rata-alueet rakennetaan suoraan Merikeskus Vellamon edustalle. Varsinainen kisakatsomo ja pilttuut löytyvät vastarannalta.

Nähdään Kotkassa heinäkuussa!

Tulokset ja lisätiedot.

Muuta:

Kutsu kaveri vesille | Inbjud din vän på en båttur

Yhdessä vesille on Suomen Purjehdus ja Veneilyn ja seurojen sekä veneilijöiden yhdessä isännöimä vuotuinen kesäkampanja, jolla levitetään veneilyn ilosanomaa.

Tule mukaan, osallistuminen on varsin helppoa: Kutsu ystävä, työkaveri, naapuri tai vaikkapa lapsi veneretkelle – kalastusreissu yhdessä kruunaa kesäpäivän.
Jaa kuvasi somessa tunnisteilla #yhdessävesille @suomenpurjehdusjaveneily.
Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kolme veneilyn kirjapakettia.

Kampanja huipentuu Yhdessä vesille -viikkoon 19.–25. elokuuta, jolloin viedään kamuja vesille loppukesän lämmössä. 

Seurat ja luokkaliitot: Järjestäkää omalle seuralle sopiva avoin veneilytapahtuma!

Lue lisää >

***
Inbjud din vän på en båttur

Tillsammans till Sjöss- kampanjen är förbundets, föreningarnas och båtfararnas gemensamma årliga sommarkampanj. Dess målsättning är att sprida båtsportens glädjebudskap.

Det är ytterst enkelt att delta: Inbjud din vän, din granne, ett barn eller exempelvis en kollega på en båttur. Dela bilder i some på #yhdessävesille @suomenpurjehdusjaveneily.Vi lottar ut bland alla deltagare tre bokpaket.

Kampanjen kulminerar i Tillsammans till sjöss -veckan 19.-25.8.

 Läs mer >

Vastuullisesti vesille tänäkin kesänä

Haastamme sinut/seurasi/yhdistyksesi viiteen tärkeään tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi. 

Pääset helposti mukaan näin:

  • Jaa valmiita somepäivityksiämme omissa kanavissasi tai lataa materiaalipankista alkuperäiset kuvat käyttöösi. Luo postaus, haasta lisää vesilläliikkujia mukaan ja muista lisätä #vastuullisestivesilla
  • Voit myös järjestää oman tapahtuman Vastuullisesti vesillä -kampanjan ympärille esimerkiksi ohjaamalla paukkuliivien huoltoa, keräämällä roskia luonnosta tai järjestämällä veneilyturvallisuutta lisääviä koulutuksia. 
  • Voit ladata Vastuullisesti vesillä -kampanjan tulostettavat julisteet kätevästi täältä.
  • Lisätietoa kampanjasta löydät täältä.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

SPV kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Täytä tiedotuslomake:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Artikkelikuva: Oscar Lindell

Viimeisimmät uutiset