13.10.2023

SPV on päivittänyt Reilun Kilpailun ohjelman – Vahva sitoutuminen puhtaaseen ja reiluun urheiluun

Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) on päivittänyt kuluneen vuoden aikana Reilun kilpailun -ohjelmansa vastaamaan SUEKin (Suomen Urheilun Eettinen Keskus) vuoden 2021 kriteerejä. Uudistetut Antidopingohjelma ja Kilpailumanipulaation ehkäisyohjelma korostavat SPV:n pyrkimystä huolehtia kilpaurheilun eettisistä arvoista ja varmistaa turvallinen ja oikeudenmukainen kilpailuympäristö kaikille osallistujille.

Lisätietoa SPV:n päivitetyistä Reilun kilpailun ohjelmista on saatavilla tästä. SPV kannustaa kaikkia jäseniään ja seurojaan tutustumaan tähän tärkeään tietoon ja jakamaan sitä edelleen seurojen sisällä.

Lisäksi SPV suosittelee kaikkia kilpailutoiminnassa mukana olevia toimihenkilöitä, seuraaktiiveja ja purjehtijoita osallistumaan SUEKin maksuttomiin ”Puhtaasti ja Reilusti paras” -verkkokursseihin. Jokainen verkkokurssi kestää noin 30 minuuttia ja tarjoaa syvällistä tietoa antidopingtyöstä sekä kilpailumanipulaation ehkäisystä. Nämä kurssit ovat erinomainen tapa varmistaa, että kaikki urheilutoiminnassa mukana olevat ymmärtävät eettiset periaatteet ja toimivat niiden mukaisesti.

SPV:n Antidopingohjelma täältä

SPV:n Kilpailumanipulaation ehkäisyohjelma täältä.