10.05.2017

YHDESSÄ VESILLE: Valtameripurjehtija vie 100 ihmistä vesille

Meriseikkailija Kari ”Ruffe” Nurmi osallistuu Yhdessä Vesille -tapahtumaan 3.–11. kesäkuuta. Ruffen kanssa Lauttasaaren vesille pääsee purjehdusta kokeilemaan sata kiinnostunutta. Tosin Ruffen vene poikkeaa suuresti luksuspurren mielikuvasta; se on lähes kolmen vuosikymmenen ikäinen ja vain yhdeksänmetrisenä veneenä valtameripurreksi kooltaan hyvin vaatimaton. Mutta kippari ja hänen tarinansa on kiehtova.

Täytettyään 20 vuotta nuori mies onnistui hankkimaan 9-metrisen purjeveneen, jolla lähti saman tien pitkille matkapurjehduksille. Ensin Itämeri päästä päähän ja sen jälkeen Pohjois-Atlantille Färsaarille, jonne arvaamattomien olosuhteiden takia harvoin kukaan purjehtii.

Jo kokeneena, mutta vasta 23-vuotiaana hänestä tuli vuonna 1992 nuorin suomalainen Atlantin ylittänyt kippari ja seuraavana vuonna hän ylitti Atlantin uudelleen purjehtimalla veneensä kaverinsa kanssa takaisin Suomeen.

Viimeisin suuri purjehdusseikkailu, edelleen samalla 27 vuotta vanhalla veneellä, suuntautui Jäämerelle kohti pohjoista napajäätikköä ja mies onnistui kiertämään ensimmäisenä muoviveneellä arktisten Huippuvuorten ympäri. Jännittävällä matkalla jopa jääkarhu hyökkäsi retkikunnan kumiveneen kimppuun Huippuvuorten pohjoisrannikolla.

Ruffe tunnetaan myös erikoisista tempauksistaan luonnon puolesta. Niissä hän tuo ympäristöön ja Itämereen liittyviä epäkohtia esille. Vuonna 2015 hän purjehti kuuluisan tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-lautan mallin mukaan rakennetulla laiturilla Suomenlahden yli lisätäkseen tietoisuutta kasvavan laivaliikenteen tuomista riskeistä rakkaalle Itämerelleen.

Ruffe on purjehduksillaan osoittanut, että kaikki on mahdollista, kun vain uskoo asiaansa ja unelmiinsa. Hän haluaa myös innostaa ihmisiä veneilyn pariin muun muassa kirjoittamalla matkoistaan ja kuvaamalla niitä.

– Purjehdus on antanut minulle niin paljon. Sen kautta olen päässyt näkemään maailmaa, kokenut uskomattomia luontoelämyksiä ja saanut itseluottamusta. Toivon, että tämän kampanjan kautta voisin innostaa ihmisiä kivan harrastuksen pariin, Ruffe iloitsee.

Ruffen kohta 30 vuotta vanha vene purjehtii sekalaisin miehistöin Yhdessä Vesille -tapahtumassa Lauttasaaressa. Hän vie sata kiinnostunutta kokeilemaan purjehdusta Helsingin edustalle. Ruffella  on kertojan lahjat ja valtava määrä eksoottisia ja jännittäviä tarinoita purjehduksiltaan, joten miehistön viihtyvyys on taattu. Tarkemmat tiedot osoitteesta www.100vesille.fi

Päivitys 11.5.: Ruffen reissujen suosio oli niin suurta, että kaikki paikat menivät yhden päivän aikana – vau!

 

Lue lisää Yhdessä Vesille -tapahtumasta: spv.fi/yhdessavesille/ ja tykkää meistä Facebookissa: @yhdessavesille, jotta pysyt menossa mukana!