29.05.2017

Yhdessä Vesille -tapahtuma innostaa veneilemään

Yhdessä Vesille on erilaisista veneilyyn ja vesistöön liittyvistä pop up -tapahtumista koostuva kampanja, joka viihdyttää ympäri Suomea 3.–11. kesäkuuta 2017.

Suomi 100 -hankkeeseen kuuluva kampanja tuo yhteen niin ensikertalaiset, kokeneet vesilläliikkujat, lapset kuin aikuisetkin, eli aiempaa harrastustaustaa ei osallistujilta vaadita. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Idean ytimenä on, että mahdollisimman moni pääsee tutustumaan veneilyyn.

Haluamme, että mahdollisimman moni pääsee näkemään ja kokemaan, miten monipuolinen, helppo ja mukava laji veneily on. Siinä yhdistyy mainiosti liikkuminen, rentoutuminen ja yhdessä oleminen. Samalla voi nauttia Suomen upeista vesistöistä. Yhdessä Vesille koostuu seurojen, seurojen jäsenien tai luokkaliittojen tapahtumista, joten tämä on myös hyvä yhteistyöponnistus, kertoo Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n toiminnanjohtaja Tom Ek.

Tapahtumajärjestäjäksi on voinut hakea kuka vain, hallinnoijana toimii Suomen Purjehdus ja Veneily ry. Tällä hetkellä tapahtumia on 25. Ne sijaitsevat ympäri Suomea: Espoossa, Heinolassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Kotkassa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Laukaassa, Porissa, Sysmässä ja Turussa. Kaikki löytyvät osoitteesta spv.fi/yhdessavesille.

Kampanjaan kuuluu mielenkiintoisia veneilykokeilu-, lasten-, satama- ja veneenkatsastustapahtumia sekä purjehdusreissuja. Kysyntää veneilykokeiluille on ollut runsaasti, sillä esimerkiksi valtameripurjehtija Kari ”Ruffe” Nurmen 100 vesille -tapahtuma, jossa sata kiinnostunutta pääsee kokeilemaan purjehdusta Helsingin edustalla, täyttyi jo päivän aikana.

– Kiinnostus purjehduksille on ollut kova ja suosio yllättänyt. Jonossakin on kymmeniä ihmisiä odottamassa mahdollisia peruutuspaikkoja. Selkeästi tämänlaisille tapahtumille on kysyntää ja veneily kiinnostaa – ihan mahtavaa, Nurmi iloitsee.

Purjehdusreissuille pääsee myös Pasi Koskelan kanssa koko kampanjan ajan Helsingistä. Veneilykokeiluja tarjoavat muun muassa Purjehduksenopettajat PORY ry (5.–7.6. Helsingin Vironaltaalta) ja Teekkaripurjehtijat (7.–8.6. Espoon Otarannassa). Helsingissä, Kotkassa ja Porissa voi osallistua TrySnipe-Vikla-purjehdus-kokeilupäiviin. Lyhyempiä veneilykokeiluja on lähes jokaisessa tapahtumassa.

 

Kaikki tapahtumat lisätietoineen löytyvät Tapahtumat-osiosta osoitteessa spv.fi/yhdessavesille.

Seuraa kampanjaa Facebookissa: Yhdessä Vesille #yhdessävesille

Kuva: Juha Pasanen