14.06.2017

Yhdessä Vesille – iloinen startti kesään

Yhdessä Vesille -kampanja innosti suomalaisia veneilyn ja vesistöjen ääreen 3.–11. kesäkuuta. Ympäri Suomea järjestettävä hanke tapahtumineen tutustutti monet ensikertalaiset veneilyyn ja erilaisiin vesiharrastusmuotoihin.

– Oli mahtavaa nähdä, miten paljon eri tapahtumat tuottivat iloa ja saivat hyvää palautetta osallistujilta. Olen erittäin kiitollinen tapahtumajärjestäjille, jotka lähtivät kampanjaan mukaan ja mahdollistivat tutustumisen veneilyyn ja vesillä liikkumiseen. Eräässä tapahtumassa lapsen isä oli niin innostunut, että olisi halunnut itsekin lapsille tarkoitettuun purjehdussimulaattoriin, tapahtumavastaava Anni Raunio kertoo.

– Kampanja oli pilottitapahtuma, joten kehitettävää jäi toki – kuten aina. Ensi vuonna kampanja tulee olemaan viikonlopun mittainen, mutta entistä laajempi ja parempi. Todellinen veneilyn pop up -viikonloppu, Raunio jatkaa.

Kampanja koostui 25 ympäri Suomea järjestettävästä maksuttomasta tapahtumasta, joita järjestivät luokkaliitot, seurat tai yksityishenkilöt. Lähes kaikki tapahtumat olivat seurojen satamissa.

Vuoden 2017 vierasvenesatamaksi (järvi-Suomi) valitulla Laukaan satamalla järjestettiin Sataman Puuhapäivä, jossa ohjelmaa löytyi voimamieskisoista näyttävään vesipelastusnäytökseen.

– Kaunis sää suosi ja tapahtuma oli onnistunut. Aikuisille ja lapsille oli kaikenlaista tekemistä. Vesipuolella ilmavoimat, pelastuslaitos ja järvipelastajat tekivät yhteisen harjoituksen ensi kertaa täällä Jyvässeudulla, ja tämä tapahtuma poikii varmasti yhteistyötä myös jatkossa, Laukaan puistomestari ja satamavastaava Kalevi Lahtonen iloitsee.

Kari ”Ruffe” Nurmen 100 vesille -hanke oli huippusuosittu ja sai paljon kiitosta osallistujilta.

– Ihmisten kiinnostus ja innostus veneilyä kohtaan oli erittäin suurta. Oli mahtavaa nähdä, miten iloisia osallistujat olivat – satoi tai paistoi. Aika monelle iski kipinä jatkaa harrastusta. Toivoisin, että vastaavia hankkeita järjestettäisiin enemmän, Nurmi kiteyttää.

Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvan hankkeen tapahtumista muutama jatkuu myös kampanja-ajankohdan jälkeenkin.

Katso tunnelmia Facebookissa: Yhdessä Vesille, #yhdessävesille
Kampanjan kotisivut: spv.fi/yhdessavesille