13.05.2024

Veneilyn viikkokatsaus: E1- ja F4-kilpaveneilijät mitaleilla – Formula Kite MM-kisat käyntiin

Viikon kohokohdat:

Kuva: F4 Powerboat
Noel Vänttinen käynnisti F4-luokan MM-sarjan vahvasti

F4-luokan MM-sarja käynnistyi Belgiassa, jossa ajettiin viime viikolla kaksi kilpailua. Kisaan osallistui myös F2-luokkaan siirtynyt F4-luokan hallitseva maailmanmestari Jarno Vilmunen, joka vakuutti napaten ensimmäisen lähtöruudun torstain aika-ajossa ennen Noel Vänttistä. Vilmunen ajoi ensimmäisen kisan voittoon. Toista kauttaan F4-luokassa ajava Noel Vänttinen oli ensimmäisen kisan neljäs.

Toisen kisapäivän aika-ajossa suomalaiskuskit ajoivat jälleen vahvasti. Kun veneet asettuivat lähtöruutuihinsa, jännitys oli korkealla, mutta lähtöviivalla oli yksi huomionarvoinen poissaolo, sillä Jarno Vilmusta ei näkynyt missään. Jarnon varsinainen kisatavoite oli saada F4-veneensä myytyä, ja Vilmunen olikin löytänyt lounastauolla ostajan, jonka myötä hän vetäytyi päivän kilpailusta. Suomalaisittain kisa meni kuitenkin mainiosti, sillä Noel Vänttinen ajoi hopealle ja pitää kahden kisan jälkeen MM-sarjan toista sijaa.

– Kisa oli mahtava. Olosuhteet toimivat minulle hyvin, ja vene pysyi hyvin hallussa, Noel Vänttinen kommentoi kisan jälkeen.

F4-luokan MM-sarja suuntaa seuraavaksi Liettuan Klaipedaan, mutta ennen sitä kuljettajat pääsevät kamppailevat Euroopan mestaruudesta Imatralla 9.–11. elokuuta.

Suomalaisten F4 Powerboat MM-sijoitukset:

2. Noel Vänttinen

5. Jarno Vilmunen (vetäytyy sarjasta)

14. Tino Lehto

Kuva: E1 Series
Emma Kimiläinen toiseen peräkkäiseen voittoon E1-sarjassa

Emma Kimiläisen ja Sam Colemanin Team Brady nappasi voiton E1-luokan Venetsian GP:ssä viikonloppuna. Voitto on joukkueen toinen perättäinen UIM E1 World Championshipissa, maailman ensimmäisessä täysin sähköisessä kilpavenesarjassa. Joukkue juhli voittoa huikean kisaviikonlopun päätteeksi Venetsian ikonisilla vesillä. Seitsenkertairtainen Superbowl-mestari Tom Brady on tunnettu voittajana, ja on jatkanut tuttua kaavaa kilpaveneilyn puolella.

– Kisa oli uskomaton joukkuepanos, Sam ja Emma ajoivat uskomattoman hienosti, Tom Brady kommentoi kisan jälkeen..

Emma Kimiläinen oli yksi GP:n kirkkaimmista tähdistä, ja kommentoi kisaa tyytyväisenä.

– Se oli mahtavaa, kisan aikana tapahtui niin paljon, ja halusin vain päästä Samin tasolle. Minulla oli hyvä vauhti koko viikonlopun, joten menin vain ja tein omaa juttuani, se oli upeaa, Kimiläinen tuumaa.

Lue lisää kisasta tästä. Katso kisan kohokohdat tästä.

Kurtbay/Keskinen seitsemäs Nacra 17 -luokan MM-kisoissa

Nacra 17 -luokan MM-kisat ja 49er-luokkien EM-kisat päättyivät sunnuntaina 12. toukokuuta Ranskassa. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat sunnuntain mitalilähdössä viidenneksi ja päättivät MM-regatan seitsemäntenä kokonaistuloksissa. Ronja Grönblom ja Veera Hokka olivat 49er FX -luokan EM-kisoissa 15. Suomen 49er-miehet päättivät EM-regatan hopeafinaaleissa sijoille 49., 55. ja 61.

Lue koko uutinen tästä.

Kilpapurjehdus:

Kuva: Sailing Energy / World Sailing
Noora Ruskola starttaa Formula Kite -luokan MM-kisoihin

Formula Kite -luokan MM-kisat alkavat tiistaina 14. toukokuuta ja päättyvät sunnuntaina. Kilpailupaikkana toimii kilpailijoille tuttu Hyères, jossa purjehdittiin Last Chance -karsinnat huhtikuussa.

Vaikka Noora Ruskola teki vahvan suorituksen, hän jäi karsinnoissa juuri olympiapaikkojen ulkopuolelle. Pieni toivo kuitenkin elää, sillä Ruskola on ensimmäisellä varasijalla, mikäli jokin maa päättää olla lähettämättä edustajaansa olympialaisiin. Vaikka karsintatilanne ei ole enää Ruskolan omissa käsissään, tiukkaa kisaamista on kuitenkin luvassa alkavalla viikolla MM-kisojen merkeissä.

Formula Kite MM-kisasivut ja tulokset.

Muuta:

Kaikille avoin Yhdessä vesille Klubi-ilta Kotkan Meriniemessä

Kaikille avoin Yhdessä vesille Klubi-ilta järjestetään Kotkan Meriniemessä perjantaina 17. toukokuuta. klo 16.30 alkaen. Kivaa ohjelmaa ja illan aikana liittyminen pursiseuraan ilman liittymismaksua! Vapaa sisäänpääsy! Järjestäjät Kotkan Pursiseura ja Kotkan Meripelastusyhdistys. Lue lisää.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

SPV kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Täytä tiedotuslomake:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset