12.05.2024

Kurbay/Keskinen MM-kisojen seitsemäs

Nacra 17 -luokan MM-kisat ja 49er-luokkien EM-kilpailut päättyivät tänään sunnuntaina 12. toukokuuta Ranskassa. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat sunnuntain mitalilähdössä viidenneksi ja päättivät MM-regatan seitsemäntenä kokonaistuloksissa. Ronja Grönblom ja Veera Hokka olivat 49er FX -luokan EM-kisoissa 15. Suomen 49er-miehet päättivät EM-regatan hopeafinaaleissa sijoille 49., 55. ja 61.

–  Kisaviikko oli vaikea. Jokainen lähtö ja vastatuuli toivat omat haasteensa, oikean linjan löytäminen oli haasteellista, ja erilaiset taktiikat osoittautuivat tehokkaiksi. Onnistuimme tietyissä asioissa, mutta niiden suhde epäonnistuneisiin lähtöihin oli liian suuri, minkä vuoksi emme yltäneet mitalikamppailuun näissä kisoissa, Sinem Kurtbay sanoo.

– Opimme kuitenkin paljon viikon aikana. Löysimme kehityskohteita ja saimme hyviä oivalluksia. Kokonaisuutena kisaviikko on hyvä, kunhan opimme jatkuvasti uutta, Kurtbay jatkaa.

Suomen Olympiakomitea varmisti kesken kisaviikon Ronja Grönblomin ja Veera Hokan paikan Suomen joukkueessa Pariisin olympialaisiin. 49er FX -tiimiin lisäksi joukkuetta täydentää Jakob Eklund (iQFoil). Grönblom ja Hokka aloittivat EM-regatan vahvasti kärkikahinoissa, mutta viimeisten päivien kevyt tuuli aiheutti tiimille haasteita.

– Meillä oli kisan alussa hyvä vire kovemmassa tuulessa. Purjehdimme kolme viimeistä päivää kevyessä ja ailahtelevassa tuulessa, joka on ollut meidän heikoin lenkki. Siihen on keskityttävä ennen olympialaisia, sillä emme saaneet kevyessä tuulessa hommaa toimimaan, Ronja Grönblom kommentoi.

Maajoukkueen toiminta keskittyy kevään ja kesän aikana Suomen harjoituskeskukseen Marseillessa, jonka edustalla Pariisin olympiaregatta purjehditaan 28. heinäkuuta – 8. elokuuta. Perjantaina kisajoukkueeseen valittu kolmikko täydentää seitsemänhenkisen purjehdusjoukkueen. Purjehtijat muodostavat Pariisissa Suomen toiseksi suurimman joukkueen yleisurheilijoiden jälkeen.

Nacra 17 MM-kisat 2024:

7. Kurtbay/Keskinen

49er- ja 49er FX -EM-kisat 2024:

15. Grönblom/Hokka

49. Muhonen/Bremer

55. Roihu/Lindell

61. Kylävainio/Kylävainio

MM-kisojen lopputulokset löytyy tästä.

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2024
7.-12.5. 49er-, 49erFX- EM kisat ja Nacra 17 MM-kisat, La Grande Motte, Ranska
14.-19.5. Formula Kite MM, Hyeres, Ranska
22.-30.6 Kieler Woche, Saksa
28.7.-8.8. Purjehdus, Pariisin kesäolympialaiset, Marseille, Ranska
28.7-1.8 Olympiapurjehdus: 49er FX
28.7-2.8 Olympiapurjehdus: iQFoil
1.-6.8 Olympiapurjehdus: ILCA 6 ja ILCA 7
3.-7.8 Olympiapurjehdus: Nacra 17

Artikkelikuva: Didier Hillaire