15.08.2022

Veneilyn viikkokatsaus: SPV Uivassa, Tulikettu Nautic-TV:ssä ja Purjehdusliiga alkaa

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

Onnittelut Opti-SM-mitalisteille!

Optimistijollien SM-kisat Espoon Pursiseura EPS ry:lla olivat myös ranking- ja kadettikilpailut. Rankingradalla nähtiin myös neljä purjehtijaa Virosta antamassa lisähaastetta. Vaikka rankingradan purjehdukset jäivät viiteen, saivat kadetit seitsemän suoritettua viikonlopun aikana, joten hienosti tuli taas kadeteille lisää kisakokemusta

⬇️Kaikki kisan tulokset löytyvät⬇️

https://manage2sail.com/fi-FI/event/EPS2022OptiSM…

Lähde: Suomen Optimistijollaliiton Facebook

Viaporin Tuopissa 120 venettä

Pohjoismaiden suurin puuvenetapahtuma, Viaporin Tuoppi kilpailtiin viikonloppuna tyynessä kelissä. Mukana oli jopa 120 venettä miehistöineen. Lisää tunnelmia löydät Viaporin Tuopin Facebook-sivulta.

Helsinki-Tallinna Race jälleen menestys

Suomen suurin avomerikilpailu Helsinki-Tallinna Race järjestettiin helteisissä olosuhteissa. Tulokset ovat vielä päivityksen alla, mutta niistä löytyy myöhemmin infoa täältä.

Airisto kimmelteli kesäsäässä

Viikonloppuna riitti vilinää myös Airiston kesäisissä maisemissa, kun Airisto Regatta kilpailtiin. Turun Pursiseuran, Turun Työväen Pursiseuran, Airisto Segelsällskapin ja Gullkrona Kryssarklubbenin yhteiskilpailu purjehditaan seuraavan kerran 11.-13.8.2023. Tunnelmia löydät täältä.

Tulevia tapahtumia:

Kuva: Tulikettu Racing

Nautic-TV:ssä tänään: Tuliketun huikea tarina

  • Tulikettu: Trilleristä uuteen kiitoon. Arto Linnervuo kertoo Nautic-TV:n erikoishaastattelussa Tuliketun dramaattisesta katoamisesta ja löytymisestä sekä tiimin kilpailusuunnitelmista.
  •  Syysveneily, osa 1. Onko liian myöhäistä aloittaa veneilyharrastus? Miten pitkälle syksyyn voi veneillä? SPV:n Johan Ekblom ja Aalto Veneilyn Joonas Tunturi kertovat vinkit.
  •  Matkaveneily lasten kanssa. Miten huomioida turvallisuus, viihtyminen ja ruokailut, kun koko perhe viettää kesää samassa veneessä? SPV:n Tuomas Finne ja Iina Airio keskustelevat aiheesta.

Tuotanto: Suomen Purjehdus ja Veneily ry 

www.spv.fi/nautic

Nautic-TV nauttii veneilystä kotimaan upeissa vesistöissä, esittelee ajankohtaiset ilmiöt ja henkilöt sekä tarjoaa vinkkejä veneen huoltoon ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen. Uusi jakso julkaistaan joka toinen maanantai kello 19 Suomen Purjehdus ja Veneilyn Youtube-kanavalta.

Kuva: Pepe Korteniemi

Purjehdusliiga starttaa Tampereelta

Kaikkiaan 36 seurajoukkuetta kamppailee elo-syyskuussa Purjehdusliigan kolmessa välierässä 12:sta loppukilpailupaikasta. 

– Tänä vuonna on odotettavissa jälleen tiukkaa kisaa seurojen Suomen mestaruudesta, SPV:n kilpapurjehdustoiminnasta vastaava Tapio Nirkko sanoo.

Kannusta oma seurasi voittoon joko paikan päällä tai seuraamalla Purjehdusliigaa trackerista.

SEMIFINAALIT:

20.-21.8.   TaPS, Tampere (J70)

3.-4.9.       TPS, Turku (J70)

10.-11.9.    WSF, Vaasa (J70)

FINAALI:

23.-25.9.   ÅSS, Mariehamn (J70)

Lisätietoa: spv.fi/purjehdusliiga

Elokuussa suunnataan Yhdessä vesille

Yhdessä vesille -viikkoa vietetään 22.-28. elokuuta 2022. Nyt on hieno mahdollisuus jakaa veneilyn ilosanomaa. Kutsu ystävä, naapuri tai vaikkapa työkaveri veneretkelle kokemaan veneilyn komeutta loppukesän lämmössä. Kannustamme kaikkia mukaan – niin yksityishenkilöitä, seuroja kuin luokkaliittojakin.

Yhdessä vesille -viikko on loistava tilaisuus tutustua veneilyyn ja innostaa uusia ihmisiä veneilyharrastuksen pariin. Lapsille ja uusille veneilijöille ensimmäinen veneretki voi olla kesän kohokohta ja sytyttää veneilykipinän. 

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi Suomen Veneily ja Purjehduksen Helly Hansenin reppu & lippis -pakettia. 

Osallistuminen on varsin helppoa: jaa oma veneilykokemuksesi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #yhdessävesille @suomenpurjehdusjaveneily

Lue lisää spv.fi/yhdessavesille

Yhdessä Vesille

Tervetuloa osastollemme Uivaan!

Suomen Purjehdus ja Veneily osallistuu Uivaan Helsingin Lauttasaaressa 18.-21. elokuuta. Löydät osastomme Helsingfors Segelklubbilta, F-laiturin vierestä.

Osastomme koostuu lasten toiminta-alueesta, jossa voi tutustua purjehdukseen ja veneilyyn hauskojen liikunnallisten aktiviteettien kautta, sekä teltasta, jossa voi hengähtää messuhulinasta tutustuen SPV:n ja sen jäsenseurojen palveluihin sekä etuihin. Voit myös katsoa Nautic-TV:n sisältöjä sekä ostaa SPV:n koulutuskirjoja ja Sailing Team Finlandin kannatuspaitoja. Nähdään Uivassa!

Lisätietoja Uivasta