12.06.2023

Veneilyn viikkokatsaus: F4-luokan EM-kulta Suomeen

Kilpaveneily:

Jarno Vilmunen ajoi F4-luokan euroopanmestariksi

Ratamoottoriveneilyn F4-luokan EM-kisat päättyivät sunnuntaina Liettuassa. Jarno Vilmunen näytti vahvuutensa finaalissa, voittaen kaksi ensimmäistä erää ja sijoittuen toiseksi viimeisessä erässä. Näiden saavutusten myötä hän varmisti itselleen kisan ykkössijan. Kolmannessa lähdössä tapahtuneiden onnettomuuksien vuoksi kierrosmäärä jäi vajaaksi, minkä seurauksena pisteitä ei jaettu. Tino Lehto oli kilpailun viides.

– Viikonloppu oli positiivinen yllätys. Tiedettiin kyllä että vauhti ja lähtö on kovalla tasolla, mutta silloin ei vielä ollut tietoa miten muilla kulkee. Tiimi toimi koko viikonlopun älyttömän hienosti ja tehokkaasti. Tämän takia olemme tehneet töitä pitkiä iltoja ja aikasia aamuja. Fiilikset on uskomattomat ja tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin samalla drivellä, Jarno Vilmunen kommentoi.

Lisäksi samoina päivinä ajettiin lasten GT15- ja GT10-luokkien kilpailut rinnakkain F4-kisojen kanssa.

Lopputulokset

Kilpapurjehdus:

Purjehdusliiga: NJK:lle kolmoisvoitto Women on Water -kisasta

Purjehdusliigan naistensarjan karsinnat purjehdittiin viikonloppuna Maarianhaminassa. Kuusi joukkuetta kamppaili paikasta purjehdusliigaan ÅSS:n isännöimässä kilpailussa. Daniela Rönnberg johdatti NJK:n kokeneen nelikon kilpailun voittoon.

Women on Water 2023 – Ahvenanmaa – J70

  1. NJK – Daniela Rönnberg, Lisa Gerkman, Hedda Stolpe, Janinan Hallberg
  2. NJK – Cecilia Sandman, Emilia Winqvist, Sandra Sonneborn, Catharina Sandman
  3. NJK – Niki Blässar, Rebecka Behm, Sofia Toroi, Livia Väresmaa

Kokonaistulokset

Tapahtuu tällä viikolla:

Kemin Yhdessä vesille tapahtuma 17.6.

Kemin Yhdessä vesille -tapahtuma Ulenin venesatamassa Kemin Purjehdusseura ry:n toimesta. Läsnä myös Merivartiosto, Palolaitos, Poliisi sekä Kemin Urheilusukeltajat ry. Tilaisuus avoinna kaikille klo.11-14. Molempien veneseurojen ravintolat avoinna.

Päivä merellä -tapahtuma 17.6. – Yhdessä vesille

Tornion Veneseura  järjestää lauantaina klo 12-16 Päivä Merellä -tapahtuman Leton veneilykeskuksessa. Tapahtumapäivänä on mahdollisuus vierailla Kuusiluodossa taksiveneellä tai tehdä risteily Perämeren Jähdillä tai M/S Leilalla, sekä tutustua viranomaiskalustoon ja myynti esittelyihin. Tapahtumassa pääset tutustumaan alueen toimijoihin joita yhdistää Perämeri ja vesillä liikkuminen! Tapahtumassa on lapsille pomppulinna/esterata maksutta käytössä. Tapahtuman aikana Tornion Veneseura myy kahviosta lättykahvia ja pyttipannua. Lue lisää täältä.

Yhdessä vesillä

Kilpaveneilyn RaceWKND-osakilpailu käydään viikonloppuna Kuopiossa

Ratamoottoriveneilyn SM-sarjan F4-, GT30-, GT15- ja GT10-luokkien osakilpailut ajetaan tulevana viikonloppuna Kuopiossa.

Lue lisää

Purjehdusta: Baltic Offshore Week ja Helsinki Regatta

Suomen ja Viron yhteinen FINEST Offshore series kilpaillaan neliosaisena ORC-säädösten mukaisesti. BOW:in kilpailuradat ovat Helsingin ulkosaaristossa. Lue lisää

Helsinki Regatassa kilpaillaan luokkakohtaisesti, mukana ovat mm. 5mR-, 6mR- ja 8mR-luokat,

Vastuullisesti vesillä -ympäristöwebinaarin materiaalit ladattavissa

Lue lisää: spv.fi/vastuullisestivesilla

Vastuullisesti vesillä – Pienillä teoilla suuri vaikutus

Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksiLue lisää täältä.

Nautic-TV: Nyt alkaa veneilykesä

Nautic-TV vieraili veneilyn Koeajotapahtumassa Helsingin Lauttasaaressa. Minkälaisia veneitä nyt ostetaan? Mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätökseen? Haastattelussa Anina Luoma, Tauno Virtanen, Arja Kivimäki ja Berndt Merus.

Jaksossa myös:

8:22 Lämmittimessä vikaa? Alkukesällä yöt veneessä ovat helposti koleita – etenkin, jos lämmitin ei toimi kunnolla. Kari Rouvali Safire-lämmittimistä kertoo vinkit ylläpitoon ja huoltoon.

10:28 Vastuullisesti vesillä. Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi.

13:13 Piipon solmukoulu: Jalussolmu. Kaikki viisi perussolmua ovat katsottavissa Solmukoulu-soittolistalta.

Katso jakso täältä.

Kuvaus: Vesa Koivunen, Editointi: Vesa Koivunen Tuotanto: Suomen Purjehdus ja Veneily ry www.spv.fi/nautic

Nautic-TV nauttii veneilystä kotimaan upeissa vesistöissä, esittelee ajankohtaiset ilmiöt ja henkilöt sekä tarjoaa vinkkejä veneen huoltoon ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Voit täyttää kilpatiedotuslomakkeen käyttämällä seuraavia linkkejä:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää viikkokatsaukseen lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset