14.08.2023

Veneilyn viikkokatsaus: Purjehduksen ja Parapurjehduksen MM-kisat täydessä vauhdissa

Kilpapurjehdus

Purjehduksen MM-kisat täydessä vauhdissa

Perjantaina käynnistyneet purjehduksen MM-kisat jatkuvat tämän viikon sunnuntaihin asti Haagissa. Perjantaina kisan aloittaneet Nacra 17-, 49er- ja 49er FX -pariveneluokat ovat purjehtineet kisojen karsintavaiheen valmiiksi. Kultafinaaleissa jatkaa Kurtbay/Keskinen, ja Grönblom/Hokka. 49er- ja 49er FX -luokat viettävät välipäivää maanantaina.

Miesten- ja naisten ILCA-luokat purjehtivat ensimmäiset kaksi kisalähtöään sunnuntaina. Tuuli oli hieman ennustettua kevyempi, ja Haagin vahva tuulenmukainen virtaus venytti etenkin ILCA-luokkien päivää vesillä. Kaarle Tapper pitää sijaa kymmenen kokonaistuloksissa, Valtteri Uusitalo purjehti myös hyvän avauspäivän ja on 11. Monika Mikkola on sijalla 22.

Maanantaina purjelautailijat Jakob Eklund, Aleksandra Blinnikka ja Sofia Hämäläinen käynnistävät kisansa iQFoil-luokassa. Noora Ruskolalla on niin ikään ensimmäinen MM-kisapäivä Formula Kite -leijalautaluokassa. 

MM-kisojen kaikki lähdöt ovat seurattavissa trackerin kautta. Linkki kokonaistuloksiin tässä. SPV seuraa MM-kisoja Sailing Team Finlandin Facebookissa ja Instagramissa.

Kuva: World Sailing/Sailing Energy

Niko Salomaa viidentenä kolmen kisapäivän jälkeen Para MM-kisoissa

Purjehduksen MM-kisojen kanssa rinnakkain järjestettävät Parapurjehduksen MM-kisat käydään Braassemermeer-järvellä Haagin ja Amsterdamin välillä. 2.4mR-luokassa kilpailee Suomea Lontoon- ja Rion Paralympialaisissa edustanut Niko Salomaa, joka pitää kolmen kisapäivän jälkeen viidettä sijaa kokonaistuloksissa. 2.4mR-luokan viisi ensimmäistä kilpailijaa ovat muodostaneet eron muihin kilpailijoihin. Kilpailun kärkisijaa on hallinnut Saksan Heiko Kröger, joka voitti Näsijärvellä järjestetyt MM-kisat elokuun alussa.

Niko Salomaa on aloittanut regattansa tasaisin tuloksin ja on ennen viimeisiä kisalähtöjä iskuetäisyydellä mitalisijoille.

– Ensimmäiset päivät oli vähän hakemista. Minulla ei ole kumivenettä valmentajalle mukana, ja meidän luokassa saa vaihtaa purjeita vesillä joten muilla veneillä on siinä etu. Eilen pystyin purjehtimaan omalla tasolla. Maanantaina on vähän kevyempi tuuli ja tulee olemaan iso päivä kolmella lähdöllä. Tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää, Niko Salomaa sanoo.

Salomaan kaikki lähdöt ovat seurattavissa trackerin kautta. Linkki kokonaistuloksiin tässä.

Kuva: World Sailing/Sailing Energy

Lily-Sofie Latvala voitti 2023 Opti SM-kultaa Lahdessa

Lahden Pursiseuralla järjestetyt SM- ja kadettikisat päättyivät sunnuntaina Vesijärvellä. SM-kisoihin osallistui 117 junioripurjehtijaa. Perjantaina ja lauantaina ajettiin yhteensä seitsemän kisalähtöä. Sunnuntaina ei riittänyt tuulta kisalähtöihin.

SM-kultamitalin vei Lily-Sofie Latvala HSS:ltä, toiseksi sijoittui Jonas Aminoff (ESF), ja pronssin vei Oskari Jefimoff (NPS).

U13-kultaa vei Sisu Seliö (BS). Kadettikisan voitti Emma Laaksonen (MP). Parhaimpana seurana palkittiin HSS.

Lopputulokset.

29er-luokan MM-kisat päättyivät Englannissa

29er-purjehtijat Una Heinilä ja Silja-Sophie Laukkanen (Brändö Seglare) purjehtivat sijalle 10 tyttöjen kategoriassa Englannin Weymouthissa järjestetyissä MM-kisoissa. Kisaan osallistui 205 venekuntaa, joista 52 oli tyttöjen tiimejä. Kisaolosuhteet olivat rankat. Kova tuuli koetteli jokaista kisapäivää, pahimmillaan tuulen noustessa yli 20 metriin sekunnissa, minkä vuoksi ei päästy kisaamaan. MM-kisat olivat Unan ja Silja-Sophien ensimmäinen yhteinen MM-regatta 29er-luokassa. Tytöt ovat erittäin tyytyväisiä tulokseensa, aloitettuaan 29er-luokassa purjehtimisen reilu vuosi sitten. Nyt katse on jo seuraavissa arvokisoissa, jotka käynnistyvät 14. elokuuta ja purjehditaan Ruotsissa Saltsjöbadenin vaihtelevissa tuuliolosuhteissa.

29er-luokan MM-kisat: Lopputulokset.

Kuva: 29er World Championships/Sailing Pics

Tapahtuu tällä viikolla:

Yhdessä vesillä

Yhdessä vesille -viikkoa vietetään 14.-20.8.

Nyt on hieno mahdollisuus jakaa veneilyn ilosanomaa. Lapsille ja uusille veneilijöille ensimmäinen veneretki voi olla kesän kohokohta ja sytyttää veneilykipinän. 

Kutsu ystävä, lapsi, naapuri tai vaikkapa työkaveri veneretkelle kokemaan veneilyn komeutta. Kalastusreissu yhdessä kruunaa kesäpäivän. Jaa kuvasi somessa tunnisteilla #yhdessävesille @suomenpurjehdusjaveneily.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kolme veneilyn kirjapakettia.

Jaetaan veneilyn iloa yhdessä!

Yhdessä vesille -kampanja on Suomen Purjehdus ja Veneilyn ja seurojen sekä veneilijöiden yhdessä isännöimä vuotuinen kesäkampanja, jolla levitetään veneilyn ilosanomaa ja houkutellaan myös uusia ihmisiä veneilyn pariin kokemaan veneilyn iloa. Lue lisää täältä.

Tervetuloa Uiva 23 Flytandeen 17.-20.8.2023!

Helsingin Uiva on Suomen suurin venenäyttely, joka on vuosikymmenten aikana kasvanut koko perheen nelipäiväiseksi, elokuiseksi kesätapahtumaksi. Helsingfors Segelklubbin venesatamassa on yli 250 venettä esillä pienistä moottoriveneistä suuriin matkapursiin. Jos suunnitelmissa on isomman veneen hankinta, niin Uiva on oikea paikka oikeaan aikaan.

Veneiden lisäksi Uivan yli kahden hehtaarin maa-alue tarjoaa kaikki tuotteet ja palvelut veneilijälle plokeista, plottereista ja purjehdusvaatteista aina perä- ja sisämoottoreihin. Kesän kääntyessä loppua kohti on hyvä katsastaa myös venelämmittimet, talvisäilytyspaikat ja uusimmat uutuudet kalastukseen.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n lasten maailmassa alueella N perheen pienimmät voivat tutustua purjehdukseen ja veneilyyn hauskojen liikunnallisten aktiviteettien kautta. Tervetuloa osastollemme myös kirjaostoksille tai juttelemaan veneilystä!

Uivan ohjelman kohokohtiin kuuluvat Extreme Lifen taiturien huikeat flyboard- ja freestylejetteilynäytökset perjantaista sunnuntaihin. Tänä vuonna Uivan ohjelmavalla käydään läpi myös valtameripurjehduksiin valmistautuminen niin matkaveneilijöiden kuin kisaajienkin näkökulmasta.

Nautic 2/2023 on ilmestynyt

Kolahtiko Nautic-lehti jo postiuukustasi? Ei hätää, jos et vielä saanut paperista lehteä. Se o ehkä vielä Matkalla. Jos et saa lehteä tämän viikon aikana ja olet SPV:n jäsenseuran jäsen, voit tarkistaa omasta seurastasi, että tietosi jäsen- ja venerekisteri Suulissa ovat oikein.

Pääset lukemaan lehden diginä täältä.

BSF järjestää H-veneiden SM-kilpailut viikonloppuna Porissa ja MM-kilpailut vuonna 2024 

H-veneiden vuoden 2024 MM-kilpailut on myönnetty BSF:lle Poriin järjestettäväksi yhdessä Suomen H-veneliiton kanssa. Ainutlaatuisiin kisaolosuhteisiin on mahdollista päästä tutustumaan tulevana viikonloppuna 18.-20. elokuuta. purjehdittavissa SM-kilpailuissa.

Molemmat tapahtumat löytyvät Manage2Sailista.

H-veneiden SM-kilpailut 18.-20.8.2023
H-veneiden MM-kilpailut 11.-17.8.2024

Muuta:

Vuoden vierasvenesatama 2024 -äänestys on käynnissä!

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2024 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on yhteensä 240. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 24 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 24 Båt -messuilla 9.2.2024 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 22.6.–30.9.2023 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 24 Båt -messuille.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Voit täyttää tiedotuslomakkeen käyttämällä seuraavia linkkejä:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää viikkokatsaukseen lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset