24.06.2021

Uudet palvelut antavat monipuolista tietoa vesillä liikkujille

Lii­ken­ne­ti­lan­ne-pal­ve­lusta tietoa vesialueiden liikenteestä

Liikennetilanne-palvelu esittää Fintrafficin, Väyläviraston sekä Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) keräämiä tietoja liikenteestä havainnollisesti kartalla. Sivustolta löytyvät muun muassa Traficomin julkaisemat varoitukset vesillä liikkujille sekä satamassa olevien ja seuraavaksi saapuvien alusten tiedot kaikista Suomen satamista. Palvelussa pystyy siirtymään eri tietolajiluokkien välillä ja tarkastelemaan kartalta erilaisia tietoja samaan aikaan.

Merioppaassa kattavasti asiaa vesillä liikkujille

Meriopas on merellä liikkujan kartta, ja se on tarkoitettu niin veneilijöille, mökkiläisille kuin rannalla liikkujillekin. Merioppaasta löydät tietoa mm. säästä ja olosuhteista, erilaisista rajoitusalueista, vierasvenesatamista, levätilanteesta ja vierailukohteista. Lataa Android-puhelimellesi tai käytä selaimen kautta osoitteessa www.meriopas.fi

Itämeri.fi -sivustolta näkymiä luontoon, tutkimukseen ja vapaa-aikaan

Viime vuonna avattu Itämeri.fi antaa mahdollisuuden sukeltaa Itämeren ihmeelliseen maailmaan. Sivustolla voi tutustua muun muassa reaaliaikaisiin havaintoihin, erilaisiin vapaa-ajankohteisiin merellä, Itämeren luontoon ja sen muutoksiin sekä merentutkimuksen eri osa-alueisiin.

Katso lisää hyödyllisiä veneilijän tietolähteitä SPV:n Matkaveneilijän hyödylliset linkit -sivulta!

Kuva: Ilkka Lastumäki / Suomen ympäristökeskus