MATKAVENEILIJÄN HYÖDYLLISET LINKIT

Matkapurjehdus on yhdistelmä vapaa-aikaa ja suunnitelmallista toimintaa, johon liittyy turvallisuus, sään seuranta ja matkakohteiden selvittäminen ennalta. Tässä linkkejä, joista toivomme olevan hyötyä ja iloa matkaa suunniteltaessa ja sen aikana.

Satamat & palvelut

Vierassatamat.fi
Sivustolta löydät karttasarjoittain jaetun tiedon satamista. Voit käyttää aakkosellista listausta tai karttasovellusta. Sivulla on esitetty sataman tietojen lisäksi myös paikallissää kohdealueella.

Veneellä Saimaalle
Saimaan alueen retki- ja luonnonsatamia esittelevä sivusto. Tavoitteena on, että Saimaalla olevat ja seudulle matkaa suunnittelevat veneilijät saisivat lomastaan enemmän irti.

Veneily.fi
Merenkulkulaitoksen veneilijöille suunnattu palvelu. Sivusto sisältää tärkeää veneilyyn liittyvää tietoa, ohjeita sekä artikkeleja ajankohtaisista veneilyasioista

Satamapaikka.com–palvelu
Halautko tehdä ennakkovarauksen satamaan? Jossain satamissa on käytössä veneilijöille tarkoitettu palvelu, jossa voi varata vierasvenepaikan ennakkoon kohdesatamasta. Kun ennakkovaraus on tehty, selkeästi merkitty venepaikka odottaa haluttuna ajankohtana satamassa.

Hogakusten.com
Ruotsin korkearannikkoa laajasti esittelevä sivusto. Tapahtumat ja palvelut kuin myös vierasvenesatamien tiedot on listattu kattavasti.

Kaakko135
Sivusto kertoo Kaakkois-Suomen saaristosta, venesatamista ja retkeilystä saarissa.

Perämeren kohdekirja
Metsähallituksen julkaisu, Bothnian Bay -sivuilla. Tauno ja Tommi Kohosen upeita kuvia suomalaisten ja ruotsalaisten tiiviissä yhteistyössä tehdyssä teoksessa. Koe yötön yö ja vietä veneilylomasi upeissa maisemissa Itämeren arktisessa osassa.

Turun saaristo
Saariston Internet-opas, jossa on tietoa niin tapahtumista, yhteyksistä kuin veneilijöiden palveluistakin.

Visitaland.com
Vierassatamat-osiossa runsas tietopaketti veneilijöille. Opas esittelee veneilijän palvelut ja Ahvenanmaan vieras- ja käyntisatamat kunnittain. Oppaasta löytyvät myös tiedot mm. kaupoista, polttoainepisteistä ja polkupyörävuokraamoista.

Matkalle Länsi-Viron vesille!
Viro rakentaa satamia kohteisiin, joissa historiaa on tarjolla. Monissa satamissa voit nähdä sekä neuvostajan että ruotsin ajan historiaa. Viro on lähellä, etäisyys monesta eri rantasatamastamme Viron pohjoisosan satamiin on vain 50 mailia. Muista passi mukaan kaikille venekunnan jäsenille! Länsi-Viron satamien suomenkielinen esite kertoo satamatietojen lisäksi myös paikallisista nähtävyyksistä.

Muuta

Traficom: Vesiliikennelaki 2020
Tutustu uuteen vesiliikennelakiin, joka astuu voimaan 1.6.2020.

Merisää
Muista seurata säätä! Ilmatieteen laitos julkaisee erittäin kattavasti säätiedotuksia.

Suomiveneilee.fi – vinkkejä veneilyyn
Käytännön vinkkejä videomuodossa veneilyharrastuksen helpottamiseksi ja veneilyosaamisen ja turvallisuuden lisäämiseksi.

Suomiveneilee.fi – Veneilijän aapinen
Suosittu Veneilyn Aapinen on erittäin tehokas pieni tietoteos.

Veneilijän apteekki
Mitä venereissulle kannattaa ottaa mukaan?