04.02.2019

Tervetuloa kotisatamaamme Vene 19 Båt -messuille!

Vene 19 Båt -messut valloittavat Helsingin Messukeskuksen 8.-17. helmikuuta. Olemme Suomen Purjehdus ja Veneilynä jälleen vahvasti mukana. Tänä vuonna kotisatamanamme toimii sama paikka kuin viimeksikin, hallin 4 osasto 4a51. Osastolta löytyy lastenmaailma, tapahtuma-allas, Veneilijän kamapörssi ja palvelupisteet.

SPV:n Cardu-mobiilijäsenkortilla pääset messuille huokeampaan hintaan: Aikuisten lipun voi ostaa hintaan 12 € (7.2. asti verkkokaupassa normaalihinta 16 €, messujen aikana normaalihinta ovella ja verkkokaupassa 19 €) ja lasten lipun hintaan 8 € (7.2. asti verkkokaupasta normaalihinta 10 €, messujen aikana normaalihinta ovella ja verkkokaupassa 12 €). Jos sinulla ei ole vielä SPV:n Cardua, voit katsoa ohjeet sen lataamiseksi osoitteessa spv.fi/jasenedut.

Lastenmaailmassa on rutkasti hauskaa veneilyyn liittyvää tekemistä perheen pienimmille. Lapset pääsevät tutustumaan veneilyyn hauskojen toiminnallisten pisteiden kautta muun muassa suositulla trapetsilla, hengauskiikulla, ja solmupisteellä. Solmupisteellä viihtyvät monesti myös aikuiset.

Tapahtuma-altaalla voit kokeilla yhtä vetonauloistamme: radio-ohjattavia purjeveneitä. Miten olisi esimerkiksi nopeuskilpailu kavereiden kesken? Luvassa on myös turvallisuusesityksiä.

SPV:n palvelupisteisiin voit puolestaan tulla keskustelemaan niin seuratoiminnasta, koulutuksista, veneilyturvallisuudesta kuin lajin aloittamisestakin. Autamme mielellämme! Löydät osastoltamme erillisen katsastus- ja koulutuspisteen.

Veneilijän kamapörssissä voit kierrättää veneilytarvikkeita ja tehdä samalla hyvää, sillä myyntiprovisiosta 30 % menee Sailing Team Finlandin Nuoret huiput -ryhmän toimintaan. Lue kamapörssistä lisää täältä tai kamapörssiohjeesta. Muista myös kamapörssin aktiiviset Facebook-sivut: Veneilijän kamapörssi.

SM-sarja RaceWKND!:n osasto sijaitsee aivan osastomme vieressä. Siellä pääset tutustumaan erilaisiin veneisiin ja lajiin yleensäkin. Jos nopeusveneily kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tulla keskustelemaan lajista ja sen aloittamisesta. Osastolla saatat bongata myös Formula 1 -veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön.

Kotisatamamme vieressä on myös luokkaliittojen veneitä ja yhteyshenkilöitä, jotka esittelevät mielellään venettä ja kertovat toiminnastaan.

Vuoden vierasvenesatamaäänestyksen voittajat on perinteisesti julkistettu messujen ensimmäisenä perjantaina. Näin tehdään tänäkin vuonna. Vuoden 2019 vierasvenesatamat palkitaan aivan kotisatamamme vieressä osastolla 4c51/4d50 perjantaina 8. helmikuuta kello 11. Kannattaa tulla paikan päälle, sillä saat varmasti ideoita ensi kesän venereissullesi.

Perjantaina 8. helmikuuta voit tulla haastamaan Sailing Team Finlandin radio-ohjattavien veneiden kisaan kello 15.00 tapahtuma-altaallamme.

Veneseuralippu täyttää messujen jälkeisenä maanantaina, 18. helmikuuta 100 vuotta. Tämän kunniaksi Messukeskuksen pääaulan Lasigalleriassa on Veneseuralippu 100 vuotta -näyttely, jossa esitellään seurojen lippuja. Veneseuralipun historiasta voit lukea 1.2. ilmestyvästä Nauticista ja täältä.

SPV:n venemessusivut: spv.fi/venemessut/