Lauantaipäivä koostuu neljästä kiinnostavasta seminaarista ja huipentuu yhteiseen juhlaillalliseen, jossa palkitsemme vuoden parhaita. Sunnuntaina ohjelmassa on SPV:n syysliittokokous. Syysliittokokouksen materiaalit löytyvät täältä lähempänä ajankohtaa. Koko viikonlopun ohjelma järjestetään Olympiastadionilla, osoite Paavo Nurmentie 1, Helsinki,
Lauantai alkaa aamiaisella klo 9.00, josta jatkamme seminaareihin klo 10.00. Seminaarin hintaan sisältyy aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit.
Superviikonloppuna palkitsemme vuoden parhaita suorituksia. Ensimmäinen palkintojenjakotilaisuus on klo 16.15-16.45 ja toinen juhlaillallisen yhteydessä.
Juhlaillallinen alkaa klo 18.00, ja hintaan sisältyy valitsemasi menu, alkumalja ja kaksi kaatoa viiniä.
Hinnat:
Osallistujille on varattu huonekiintiö Scandic Park Helsingistä: 2hlön huone 140 eur. Koodilla BSUO221125 pääset varaamaan huoneen etuhintaan täältä.
Muistathan myös SPV:n jäsenedun Strawberry-hotelleihin. Lue lisää täältä.
Ilmoittautumiset 6.11.2025 mennessä!
Tervetuloa inspiroivaan seminaaripäivään, jossa pureudutaan seurojen elinvoimaisuuden ja vetovoiman rakentamiseen! Päivä tarjoaa konkreettisia vinkkejä jäsenhankintaan, esimerkkejä onnistuneista tapahtumista sekä mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa kokemuksia muiden seuratoimijoiden kanssa. Lisäksi kuulemme ajankohtaisia tapauksia paikallisesta edunvalvonnasta esimerkiksi talvitelakointi- ja satama-alueiden kaavoitukseen liittyen. Tule hakemaan ideoita, innostumaan ja kehittämään omaa seuraasi!
9-10 Aamiainen, ravintola Suora
10.00–10.15 Tervetuloa ja päivän avaus, Tuomas Finne, johtaja, Seurapalvelut ja matkaveneily
10.15–10.45 Hyvässä seurassa vesillä – SPV:n tuki ja vinkkejä jäsenhankintaan
SPV esittelee ajankohtaisia tukimuotoja, uusia Liity veneseuraan -markkinointimateriaaleja ja käytännönläheisiä ideoita jäsenmäärän kasvattamiseen, Hanna Grann, viestintä.
10.45–11.45 Vireä seura houkuttelee mukaan
Paneelikeskustelussa kuullaan, miten eri seurat ovat onnistuneet tapahtumillaan ja toiminnallaan houkuttelemaan uusia harrastajia. Luvassa konkreettisia vinkkejä ja inspiroivia tarinoita. Mukana Humallahden Venekerho Esa Ilmolahti, Kuopion Pursiseura Ville Haatainen ja Savonlinnan Pursiseura Anu Ojala. Paneelin isäntä, Tuomas Finne.
11.45-12.30 Lounas, ravintola Suora
Vapaata verkostoitumista ja ajatusten vaihtoa herkullisen lounaan äärellä.
12.30-13.30 Työpaja: Seurojen parhaat käytännöt
Pureudutaan yhdessä toimiviksi todettuihin ideoihin ja jaetaan kokemuksia. Ryhmätyöskentelyä, keskustelua ja vertaistukea – jokaiselle jotakin vietäväksi kotiin omaan seuraan.
13.30-14.00 Työpajan purku ja kokemusten vaihto
Kootaan yhteen ja keskustellaan työpajan tuotoksista ja seurojen ideoista.
14.00–14.30 Kahvitauko, ravintola Suora
Keskustelut jatkuvat kahvikupin äärellä.
14.30-14.45 Työpajojen purku jatkuu ja yhteenveto
14.45-15.45 Veneseurat vaikuttajina
Kuulemme seurojen kokemuksista alueensa veneilyharrastuksen edellytysten kehittämisestä edunvalvonnan keinoin Espoosta, Saimaalta ja Porvoosta. Polttopisteessä erityisesti kaavoitus ja talvitelakointi. Puhujatiedot päivittyvät.
15.45-16.00 Päivän yhteenveto ja päätös
Punotaan köydet yhteen!
Kaikki ovat seminaaripäivän jälkeen lämpimästi tervetulleita Olympiastadionin auditorioon klo 16.15- 17, jolloin tarjoamme lasin kuohuvaa ja palkitsemme vuoden parhaita.
Klo 17 avaamme baarin Stadionin vastaanoton läheisyydessä, jossa on mahdollista verkostoitua jo ennen illallisen (klo 18) alkamista.
Kilpapurjehduksen verkostopäivä (kello 10-16) pitää sisällään mielenkiintoisia teemoja, kuten seura- ja luokkaliittokokemuksia kansainvälisten arvokilpailujen järjestämisestä, uusista säännöistä sekä robottipoijuista.
Kaikki ovat seminaaripäivän jälkeen lämpimästi tervetulleita Olympiastadionin auditorioon klo 16.15- 17, jolloin tarjoamme lasin kuohuvaa ja palkitsemme vuoden parhaita.
klo. 9–10 Aamiainen, Ravintola Suora
klo 10–11 Purjehdusliigan 10v. juhlataival
Kuulemme, kuinka purjehdusliiga on kasvanut ja kehittynyt, sekä suuntaamme katseet kohti sen tulevaisuutta.
klo 11–12 Sailing Centerin käynnistys, kehitys ja kasvu – Kolmen seuran menestyseväät
Kuulemme kuinka yhteistyö, jaettu visio ja määrätietoinen tekeminen ovat luoneet ainutlaatuisen valmennus- ja kilpailukeskuksen suomalaiselle purjehdukselle. Saamme kuulla, mitä kaikkea vaaditaan ideasta toteutukseen, ja miten yhdessä tekeminen voi kasvattaa sekä urheilullista menestystä että yhteisöllisyyttä.
klo 12–12.45 Lounas, ravintola Suora
Vapaata verkostoitumista ja ajatusten vaihtoa lounaan äärellä.
klo 12.45–13.45 Digitalisaatio kilpapurjehduksessa
Miten teknologia muuttaa kilpapurjehdusta – mahdollisuuksia ja digitaalisia työkaluja osana tulevaisuuden kilpapurjehdusta ja kilpailujen järjestämistä.
klo 13.45–14.15 Kahvitauko, ravintola Suora.
Keskustelut jatkuvat kahvikupin äärellä.
klo 14.15–16.00 Verkostoituminen kansainväliseen kilpapurjehdusyhteisöön
Pohdimme yhdessä, miten voimme rakentaa entistä vahvempaa ja globaalimpaa tulevaisuutta, sekä miten voimme mahdollistaa tulevaisuudessa kansainvälisten arvokilpailuiden järjestämisen Suomessa.
Kaikki ovat seminaaripäivän jälkeen lämpimästi tervetulleita Olympiastadionin auditorioon klo 16.15- 17, jolloin tarjoamme lasin kuohuvaa ja palkitsemme vuoden parhaita.
Klo 17 avaamme baarin Stadionin vastaanoton läheisyydessä, jossa on mahdollista verkostoitua jo ennen illallisen (klo 18) alkamista.
9-10 Aamiainen, ravintola Suora
10-12.30 Ready to Race (in English)
10.15 Welcome words, Sports director Robert Päkk
10.15-11.15 Mentally and physically strong. Which are the key points in mental and physical training? How to develop the athlete in both on and off-season?
11.15-12.15 Meteorology & racing. What is important to know before the race? How to find the best forecasts? How much information is too much information? Sailing Team Finland’s meteorologist Martin Gahmberg
12.15-13 Lounas, ravintola Suora
13-16 Täyden kympin tuki
13-14.30 Onnistunut valmennus -urheilijapaneeli. Millaista tukea urheilija kaipaa kilpailuun valmistautuessa? Entä kisatilanteessa?
14.30-15 Kahvitauko, ravintola Suora
15-15.45 Huippupurjehduksen vaatimustaso. Mitä maailman kärkeen nouseminen edellyttää? Mitä huipulla pysyminen vaatii? Asiantuntijoina kolminkertainen olympiapurjehtija ja SPV:n nuorten valmennuksesta vastaava Tapio Nirkko sekä maajoukkuevalmentaja Joakim Wilenius.
15:45-16 Päivän yhteenveto ja päätös.
Kaikki ovat seminaaripäivän jälkeen lämpimästi tervetulleita Olympiastadionin auditorioon klo 16.15- 17, jolloin tarjoamme lasin kuohuvaa ja palkitsemme vuoden parhaita.
Klo 17 avaamme baarin Stadionin vastaanoton läheisyydessä, jossa on mahdollista verkostoitua jo ennen illallisen (klo 18) alkamista.
Vuotuinen Veneilyturvallisuuspäivä kokoaa seurojen katsastajat ja veneilykouluttajat ajankohtaisten teemojen pariin.
Tila: Auditorio
9-10 Aamiainen, ravintola Suora
10.00 Veneilyturvallisuuspäivän avaus
10.15 Suomen Meripelastusseuran tilastokatsaus kesältä 2025, Ilari Hatakka
10.30 Modernit plotterit ja niiden käyttö, Klaus Salkola
11.30 Radioluvista, Ari Caselius
12.00 Lounas
12.45 Seurojen satamien ja telakka-alueiden riskit ja turvallisuussuunnittelu, Lauri Halonen
13.30 Miksi änkyrä-äijät uskovat paremmin naista? Katariina Lehtola, Blondi purjehtii
14.15 Kahvitauko
14.45 Puheenvuoro katsastuksen tärkeydestä ja osana seuratoimintaa
Katsastuksissa ilmennyttä/keskusteluosuus/kysy & vastaa -osio
15.45 Päivän yhteenveto
Kaikki ovat seminaaripäivän jälkeen lämpimästi tervetulleita Olympiastadionin auditorioon klo 16.15- 17, jolloin tarjoamme lasin kuohuvaa ja palkitsemme vuoden parhaita.
Klo 17 avaamme baarin Stadionin vastaanoton läheisyydessä, jossa on mahdollista verkostoitua jo ennen illallisen (klo 18) alkamista.
Illallisella juhlistamme veneilykautta Olympiastadionin komeissa maisemissa. Illan aikana myös palkitsemme vuoden parhaita suorituksia ja veneilyn tekoja.
Pukeutuminen: Smart casual
Illalliseen kuuluu alkumalja ja kaksi viinikaatoa. Myös alkoholiton vaihtoehto on saatavilla.
Menuvaihtoehtoja on kaksi
Menu Nieriä
Ankkaterriini, hapanjuurileipää, verso-juuressalaatti, karviaishilloke L
*****
Paistettua nieriäfileetä, pinaatti-voikastike L,G
Kukkakaalipyree, perunavohveli, porkkanaa
*****
Mustaherukka-appelsiini juustokakku, marjoja, suklaacrumle L,G
Kahvi/tee
Menu Kasvis
Palsternakkakeitto, rapeaa vöneriä M,Veg
*****
Munakoisotournedos, balsamico-tomaattikastiketta
Kurpitsapyree, paahdettua purjoa, kukkakaalia M,Veg
*****
Porkkanakakku, vaniljakreemi, porkkanamarmeladia M,G,Veg
Kahvi/tee