11.12.2023

Purjehduksen nuorten MM-kisat käyntiin Brasiliassa

Nuorten maailmanmestaruuskilpailut 2023 käynnistyvät tänä iltana Brasiliassa, kilpailut järjestetään 11.-15. joulukuuta Bùzioksessa. Kilpailuun osallistuvat U19-ikäluokan parhaat purjehtijat, Suomesta osallistuu kuusi purjehtijaa. Sofia Hämäläinen ja Felix Sergelius kilpailevat iQFoil Y -purjelaudalla. Tatu Uusitalo ja Amanda Voutilainen osallistuvat ILCA 6 -luokassa, kun taas Alisa Kylävainio ja Maisa Kauppi kilpailevat parina 29er-luokassa.

– Joukkueessa on hyvä henki, ja kaikki odottavat innoissaan, että tänään pääsevät kisaamaan. Tämä on hyvä tilaisuus nuorille päästä mittaamaan oman ikäluokkansa tasoa. Toivon saavamme useamman purjehtijan mukaan kärkikahinoihin. Tärkeintä on kuitenkin, että kaikki suoriutuvat oman tasonsa mukaan ja saavat hyödynnettyä kaiken potentiaalinsa, sanoo Suomen joukkueen valmentaja Tapio Nirkko.

Tänä vuonna pohjoismaista Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja tekevät kisoissa yhteistyötä.

– Kierrämme neljän valmentajan kesken eri luokissa ja pidämme myös maiden kanssa yhteiset kokoukset. Lajimme pienemmille maille toimintatapana kansainvälinen yhteistyö on ensisijaisen tärkeää, ja nuoret saavat tästä ensimakua siitä, mitä se tulee olemaan jatkossa, Nirkko sanoo.

Kilpailupaikkana toimii idyllinen Bùzioksen kylä, joka sijaitseen noin 200 kilometriä Riosta itään. Paikka tarjoaa myös erinomaiset olosuhteet purjehdukselle. MM-kilpailun järjestelyissä on tosin esiintynyt haasteita.

– Olosuhteet ovat tosi hienot, tosin kisajärjestelyt ovat hieman takkuilleet. Suurimpana haasteena on ollut se, että ILCA-luokkien purjeet eivät saapuneet treenipäivien aikana. Toivottavasti ne saapuivat yön aikana, jotta pääsisimme kisaamaan. Muutamia kysymysmerkkejä on kuitenkin vielä ilmassa, kertoo Nirkko.

Kisapäivien ensimmäiset suunnitellut lähdöt startataan kello 14, kisapäivät jatkuvat Suomen aikaa iltaan asti. Seuraa Youth Worlds -kilpailuja täältä.

Savonlinja ja Tulikivi liittyivät syksyllä nuorten maajoukkueen yhteistyökumppaneiksi

Savonlinja ja Tulikivi liittyivät syksyllä nuorten maajoukkueen yhteistyökumppaneiksi. Uusien kumppaneiden tuki kohdentuu nuorten maajoukkuetoiminnan lajivalmennuksen kehitystyohön, sekä seurojen kanssa tehtävään yhteiseen lajivalmennukseen. 

– Olemme ylpeänä tukemassa nuorten purjehdusmaajoukkuetta kohti heidän tavoitteitaan. Savonlinjan vastuullisuusarvot kohtaavat hyvin SPV:n arvojen kanssa ja on hienoa, että yhteistyö saadaan alkamaan juuri Savonlinjan 100-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä, kertoo Savonlinjan toimitusjohtaja Harri Leskinen.

Lue lisää tästä.

Suomen Youth Worlds -joukkue:

ILCA 6: Amanda Voutilainen, Tatu Uusitalo
iQFoil: Sofia Hämäläinen, Felix Sergelius
29er: Maisa Kauppi, Alisa Kylävainio

Purjehduksen nuorten arvokilpailut:

11.-15.12.  U19 – Youth Worlds 2023, Búzios, Brasilia
14.-19.1     ILCA 6 Youth MM-kisat, Mar del Plata, Argentiina
16.-23.3     ILCA U21 EM-kisat, Mallorca, Espanja
5.-12.4.      ILCA 4 EM-kisat, Izola, Slovenia
25.-30.6     ILCA 4 MM-kisat, Viana do Castelo, Portugal
1.-9.7.        29er EM-kisat, Gdansk, Puola
3.-8.7.        ILCA U21 MM-kisat, Viana do Castelo, Portugal
4.-11.7.      iQFoil Y EM-kisat, Embrun, Ranska
13.-20.7.    U19 – Youth Worlds 2024, Garda, Italia
27.7.-3.8.   ILCA 6 Youth EM-kisat, Bangor, Pohjois-Irlanti
31.7-10.8.  29er MM-kisat, Århus, Tanska
25.10-1.11. iQFoil Y MM-kisat, Sa Rapita, Espanja

Artikkelikuva: Gabriel Heusi