03.11.2023

Suomen U19-MM-joukkue on valittu – Nuorille uusia yhteistyökumppaneita

Nuorten purjehduksen huippukilpailu ”Youth Worlds”, eli Nuorten MM-kisat, järjestetään tänä vuonna Brasiliassa 11.-15. joulukuuta. Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen on valittu kuusi edustajaa. Kilpailuissa nähdää ILCA 6-, iQFOil Y-, ja 29er-kisaluokat. Youth Worldsit järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1971 Ruotsissa. Vuodesta 1971 lähtien järjestetty kisa on tunnettu nuorten purjehduslupausten päätapahtumana.

Suomen U19 Youth Worlds -joukkue

ILCA 6 Pojat: Tatu Uusitalo, HSK
ILCA 6 Tytöt: Amanda Voutilainen, NJK
iQFoil Y, Pojat: Felix Sergelius, BS
iQFoil Y, Tytöt: Sofia Hämäläinen, HSK
29er Tytöt: Maisa Kauppi/Alisa Kylävainio, HSK

– Odotamme Brasiliasta mielenkiintoista kilpailua, jossa on mukana viisi luokkaa. Sofia on jo tällä kaudella päässyt testaamaan aikuisten tason vaatimuksia iQFOil-luokassa, ja 29er-luokka tulee olemaan Maisalle ja Alisalle erinomainen tilaisuus näyttää kykynsä. Uskon, että joukkueemme on valmis haastamaan itsensä ja ehkäpä näemme suomalaisia kärkisijoilla, sanoo nuorten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Nirkko.

– Kilpailun aikana teemme tiivistä yhteistyötä muiden Pohjoismaiden kanssa, esimerkiksi yhteisten päivittäisten briiffien ja jaettujen valmentajaresurssien kautta. Yhteistyö on osa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n toimintatapoja, Nirkko lisää.

Brasilia on Nirkolle tuttu paikka aiemmista purjehduskilpailuista, kuten Rion kesäolympialaisista.

– Buziosin purjehdusolosuhteet ovat kuulemani mukan mainiot. Paikka on olosuhteiltaan avoin isolle aallokolle, joka syntyy vallitsevien napakoiden koillistuulien myötä.. Buzios tarjoaa rauhallisemman ympäristön kuin Rio, missä vietin yli 150 päivää ennen Rion olympialaisia. Hieno reissu tulossa kaiken kaikkiaan, Nirkko tiivistää.

Seuraa Youth Worlds kilpailuja täältä: https://worldsailingywc.org


Savonlinja ja Tulikivi mukaan nuorten maajoukkueen kumppaneiksi

Savonlinja ja Tulikivi liittyvät maajoukkueen yhteistyökumppaneiksi. Uusien kumppaneiden tuki kohdentuu nuorten maajoukkuetoiminnan lajivalmennuksen kehitystyohön, sekä seurojen kanssa tehtävään yhteiseen lajivalmennukseeen. 

– Olemme ylpeänä tukemassa nuorten purjehdusmaajoukkuetta kohti heidän tavoitteitaan. Savonlinjan vastuullisuusarvot kohtaavat hyvin SPV:n arvojen kanssa ja on hienoa, että yhteistyö saadaan alkamaan juuri Savonlinjan 100-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä, kertoo Savonlinjan toimitusjohtaja Harri Leskinen.

– Yhteistyö on alkanut sujuvasti ja odotamme mielenkiinnolla, millaisten asioiden äärellä pääsemme vielä yhdessä työskentelemään. Savonlinja on vahvasti mukana kannustamassa nuorten purjehdusmaajoukkuetta kohti tulevia kilpailuja, jatkaa liikennejohtaja Ville Paasonen.

–Lähdemme innoissamme rakentamaan yhteistä tarinaa nuorten purjehdusmaajoukkueen kanssa. Tukemme ohjataan laadukkaan lajivalmennuksen kehitystyötön, jonka avulla nuorten on parempi tavoitella omia unelmia ja tavoitteita. Vastuullisuus on Tulikivelle keskeinen arvo, jota pyrimme vahvistamaan yhdessä yhden Suomen suurimman lajiliiton kanssa, kertoo Tulikivi Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.

– Haastavina aikoina on erityisen arvokasta, että löytyy yrityksiä, jotka haluavat tukea suomalaista urheilua ja nuorten tavoitteellista valmennusta. Molemmat yhteistyösopimukset ovat nuorten maajoukkueelle merkittäviä, toteaa maajoukkueen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko.

Sofia Hämäläinen iQFoil purjelaudalla.

Nuorten Maajoukkueen kilpailukalenteri

11.-15.12.     U19 – Youth Worlds 2023, Búzios, Brasilia
14.-19.1     ILCA 6 Youth MM-kisat, Mar del Plata, Argentiina
16.-23.3     ILCA U21 EM-kisat, Mallorca, Espanja
5.-12.4.     ILCA 4 EM-kisat, Izola, Slovenia
25.-30.6     ILCA 4 MM-kisat, Viana do Castelo, Portugal
1.-9.7.     29er EM-kisat, Gdansk, Puola
3.-8.7.     ILCA U21 MM-kisat, Viana do Castelo, Portugal
4.-11.7.     iQFoil Y EM-kisat, Embrun, Ranska
13.-20.7.     U19 – Youth Worlds 2024, Garda, Italia
27.7.-3.8.     ILCA 6 Youth EM-kisat, Bangor, Pohjois-Irlanti
31.7-10.8.   29er MM-kisat, Århus, Tanska
25.10-1.11. iQFoil Y MM-kisat, Sa Rapita, Espanja

Artikkelikuva: World Sailing/Sailing Energy