23.07.2019

Laser radial -MM: Tenkanen taistelee mitalista finaalipäivänä

Tuula Tenkanen suuntaa Laser radial -luokan MM-kilpailuiden viimeiseen päivään kokonaiskilpailun kolmantena. Hän sijoittui tiistain kovatuulisissa lähdöissä Japanin Sakaiminatossa kolmanneksi ja 18:nneksi.
– Tänään oli kovaa maatuulta, mutta siinä oli silti isoja paine-eroja ja tuulenkääntymiä. Onnistuin ensimmäisen lähdön reitinvalinnoissani, mutta toisessa en, Tenkanen kertoi.
Monika Mikkola on kokonaiskilpailussa 14:ntenä (25., 14.).
– Tämän päivän olosuhteet eivät ole vahvuuteni, joten olen ihan tyytyväinen tuloksiini. Jäin starteissa ja ensimmäisillä osuuksilla, mutta onnistuin parantamaan asemiani lähtöjen jälkimmäisillä puoliskoilla, Mikkola kommentoi.
– Päivä oli ihan ok olosuhteet huomioon ottaen. Toivottavasti Monika pystyy kirimään tuloslistalla huomenna vielä muutaman sijan, Mikkolan valmentaja Sietse-Jan Sietzema sanoi.
Laser radialin MM-regatta huipentuu keskiviikkona kahteen kultafinaalilähtöön, joista ensimmäisen (kilpailun 10:nnen lähdön jälkeen) tuloslistalle kirjataan toinen huonoimman tuloksen poisheitto.
Tenkasella on nyt 10 pisteen ero kilpailua johtavaan Tanskan Anne-Marie Rindomiin.
– Tärkeintä on purjehtia johdonmukaisesti ja tasaisesti, Tenkasen valmentaja Jon Emmett summasi mitalitaistelutaktiikan.

Laser radial -luokan MM-kilpailu on samalla Mikkolan ja Tenkasen välisen maansisäisen olympiakarsinnan ensimmäinen osa. Suomi saavutti maapaikan Tokioon jo viime vuonna. Lisätietoa: https://spv.fi/stf-artikkelit/radial-mm-japanissa/  

Tulokset: https://2019worlds.laserjapan.org/radial/results/
Maajoukkuesivut:
sailingteamfinland.com

Kuva: Jon Emmett