24.07.2019

Laser radial -MM: Tenkanen regatan kahdeksas, Mikkola 13:s

Laser radial -luokan MM-kilpailut päättyivät suomalaisittain Tuula Tenkasen kahdeksanteen ja Monika Mikkolan 13:nteen sijaan.

Tenkanen oli kiinni mitalissa vielä ennen viimeistä lähtöä, mutta oikukkaisssa olosuhteissa otettu epäonnistunut startti ja väärä reitinvalinta johdattivat hänet vasta 51:ntenä maaliin. Japanin Sakaiminaton edustalla puhaltanut maatuuli haastoi purjehtijat päivittäin tuulenkääntymillään ja paine-eroillaan.

– Olen luonnollisesti pettynyt siihen, että purjehdin finaaleissa kaksi huonoa lähtöä, jotka maksoivat minulle sijoja kokonaistilanteessa. Yritän nyt oppia tekemistäni virheistä, Tenkanen kommentoi.

Mikkola oli päätöspäivän lähdöissä 34:s ja seitsemäs.

– Päivän ensimmäisessä lähdössä tuuli kääntyi täysin ja käänsi samalla purjehtijoiden järjestyksen. Menetin siinä noin 25 sijaa. Tulokseni vaikeissa olosuhteissa käydyssä kilpailussa olisi voinut olla parempi, mutta myös paljon huonompi, Mikkola kommentoi.

– Tärkeintä oli, että Monikan purjehdus oli hyvää. Vähän lisää tuuria ja vähemmän virheitä, niin palaset loksahtavat paikalleen, Mikkolan valmentaja Sietse-Jan Sietzema sanoi.

Laser radial -luokan MM-kilpailu oli samalla Mikkolan ja Tenkasen välisen maansisäisen olympiakarsinnan ensimmäinen osa, ja ensi helmikuussa Australian Melbournessa kilpailtava MM-regatta on karsinnan toinen osa. Karsinnassa otetaan huomioon molempien kilpailujen sijoitukset.

Karsinnassa saa MM-voitosta pisteitä 42, hopeasta 36 ja pronssista 32. Pisteet laskevat siten, että 16:nnesta sijasta saa vain yhden pisteen. Tenkanen keräsi kahdeksannella sijallaan 12 pistettä ja Mikkola 13:nnella sijallaan neljä.

– Ero on nyt Tuulan hyväksi kahdeksan pistettä. Se ei ole vielä ratkaisevan suuri, vaan on otettavissa Melbournessa kiinni. Mitalimenestys huomioidaan pisteissä korostetusti, joten menestyksestä palkitaan, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

– Suomalaisten sijat kahdeksan ja 13 ovat karsintatilanteessa ihan ok, mutta toki Tuulan sijoitus on siinä mielessä pettymys, että mitalikin olisi ollut otettavissa.

Tulokset: https://2019worlds.laserjapan.org/radial/results/
Maajoukkuesivut: sailingteamfinland.com
Lisätietoa maansisäisestä karsinnasta: https://spv.fi/stf-artikkelit/radial-mm-japanissa/