11.03.2024

Katsastusinfo

Kevät ja venekausi lähestyvät vauhdilla. Katsastajakurssit ovat käynnissä ja jatkuvat vielä muutaman viikon.
Nyt on aika tarkistaa katsastajien pätevyydet ja ottaa käyttöön sähköinen katsastus, jos sitä ei seurassanne vielä käytetä. Tarkempi katsastusinfo on lähetetty seurojen katsastajille sähköpostitse. 

Katsastusmateriaalit voi nyt tilata SPV:n verkkokaupasta.
Postitus: Tilaukset toimitetaan postitse viikoittain.
Noutaminen: Tilauksen voi noutaa osoitteesta Valimotie 13a, kun tilaus on pakattu ja siitä on tullut viesti sähköpostiin, että se on noudettavissa. Noutotilauksiakin pakataan viikoittain, mutta ei välittömästi!
Tilaa katsastusmateriaalit viimeistään 30.4.2024.

SPV:n seurojen jäsenten katsastuksen piiriin kuuluvat veneet tulee merkitä Suuli-järjestelmään. Se tapahtuu helpoiten, kun koko katsastus tehdään suoraan sähköisenä. Veneiden lukumäärä Suulissa vaikuttaa veneseuran äänimäärään SPV:n kokouksissa. Suulin sähköinen katsastuswebinaari pidetään keskiviikkona 10.4. klo 19–20. Osallistumis- ja rekisteröitymislinkki on lähetetty katsastajien sähköpostiin.

Kesän 2023 kovat tuulet ja nopeat vedenpinnan vaihtelut aiheuttivat poikkeuksellisen paljon venevahinkoja satamissa. Tästä syystä vuoden 2024 katsastuksen erityisteemaksi on valittu veneiden kiinnitys. Lue lisää täältä.

Katsastus on aina myös oppimistapahtuma. Kannustamme veneseurojen katsastajia tarjoamaan veneenomistajille mahdollisuutta ottaa puoliso, perhe tai muu venekunta mukaan katsastukseen. Turvallisuutta edistää merkittävästi, kun myös miehistö tuntee veneen toimintaa, turvallisuusvaatimuksia ja turvavarusteiden sijainnin. Myös lapset oppivat vastuullista ja turvallista veneilykulttuuria osallistumalla katsastukseen aktiivisina miehistön jäseninä.

Turvallista veneilykautta 2024!

Lisätiedot: SPV Tero Savolainen tero.savolainen@spv.fi puh. 040 7530914