22.07.2018

Åländska Segelsällskapet purjehti selvään voittoon Vaasan osakilpailussa

Suomen Purjehdusliigan toinen osakilpailu Vaasassa 21.– 22. heinäkuuta sujui täysin Åländska Segelsällskapetin, ÅSS, hallinnassa. Vaikeat sääolosuhteet hankaloittivat hieman kilpailun kulkua.

Suomen Purjehdusliiga käynnistyi reilu kuukausi takaperin Maarianhaminan osakilpailulla. Tuolloin Wasa Segelförening ylsi voittoon tasaisella suorituksellaan. Kotikisassaan toiseksi jäänyt ÅSS lähti Vaasaan revanssi mielessä.

Suomessa valloillaan oleva lähes trooppinen ilmasto toi oman mausteensa Vaasan osakilpailuun. Avauspäivänä lauantaina purjehtijoiden riesana olivat niin heikko tuuli kuin ukkosmyrsky.

Haastavat olosuhteet koettelivat lähes jokaista venekuntaa, mutta ÅSS suoritti koko viikonlopun käsittämättömän tasaisen laadukkaalla rutiinilla. Hallitseva Purjehdusliigan mestari esiintyi juuri niin vahvasti kuin odottaa saattoi.

ÅSS:n Staffan Lindberg ei peitellyt tyytyväisyyttään kilpailun päätyttyä.

– Kilpailu meni kyllä täysin suunnitelmien mukaisesti. Voitettiin lähes kaikki lähdöt, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kaikki sujui varsin hyvin, Lindberg sanoo.

Hän kertoo, että kauden avauksessa Maarianhaminassa heillä oli heikko jakso keskivaiheilla kisaa. Lindbergin mukaan kolme tai neljä lähtöä menivät varsin huonosti ja sulattivat haaveet voitosta. ÅSS sijoittui silti kotikilpailussaan toiseksi, mutta vähän jäi hampaankoloon Lindbergin mukaan.

– Pienellä revanssihengellä lähdettiin Vaasaan, kun WSF haki meidän kotikilpailustamme voiton. Saimme mitä tavoittelimme, kertoo Lindberg.

Ahvenanmaan kokonaispanos Vaasassa oli muutenkin vahva. Mariehamns Seglarförening nappasi toisen sijan. Johtopaikalta omaan kotikisaansa startannut Wasa Segelförening, WSF, esiintyi odotetun hyvin kotivesillään, vaikka vauhti ei ÅSS:lle tällä kertaa riittänytkään. WSF sijoittui kolmanneksi.

Suomen Purjehdusliiga huipentuu Helsingin Lauttasaareen 17.– 19. elokuuta. Tuolloin purjehditaan liigan kolmas ja viimeinen osakilpailu Uiva Venenäyttelyn yhteydessä.

 

Vaasan osakilpailun seurat

Airisto Segelsällskap, ASS

Brändö Seglare, BS

Espoon Pursiseura, EPS

Esbo Segelförening, ESF

Esbo Segelförening -nuorten joukkue

Finnish Navy Sailing Team, FNST

Mariehamns Seglarförening, MSF

Rauman Purjehdusseura, RPS

Turun Pursiseura, TPS

Helsingfors Segelklubb, HSK

Nyländska Jaktklubben, NJK

Nyländska Jaktklubben -nuorten joukkue

Vaasan Merenkyntäjät

Wasa Segelförening, WSF

Åländska Segelsällskapet, ÅSS

Åländska Segelsällskapet -nuorten joukkue

 

Paras seura saa pääpalkinnokseen käyttöönsä oman kisaveneen Nord Stream Race -avomeripurjehduskilpailuun 2019.

 

Sarjan kokonaistilanne: https://finnishleague2018.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/:seriesId=4ba33dd0-95e4-4ee6-9463-a505d73b527f

 

Tiivistä kisaseurantaa Purjehdusliigan Facebookissa: https://www.facebook.com/purjehdusliiga/ #purjehdusliiga

Kilpailua voi seurata helposti myös SAPin purjehdusanalytiikan kautta osoitteessa sapsailing.com.

Purjehdusliigan kotisivut: spv.fi/purjehdusliiga/
Liiga kansainvälisesti: Sailing Champions League, sailing-championsleague.com/

Liigan mahdollistavat Nord Stream, Gazprom ja SAP sekä Viking Line, Freja, Roltrade ja Henri Lloyd.

Kuvat: Pepe Korteniemi

Lisätietoa antaa: Gedi Lindahl, Suomen Purjehdusliigan projektipäällikkö: 050 523 1852, gedi.lindahl@spv.fi

 

Suomen Purjehdusliiga on seurojen välinen kolmesta kaksipäiväisestä osakilpailusta koostuva kilpailusarja. Tänä vuonna kisataan vauhdikkailla neljän hengen J70-veneillä. Kisat ovat lyhyitä Fleet-race -tyyppisiä vauhdikkaita kisoja, joiden kesto on sääolosuhteista riippuen noin 10-15 minuuttia. Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää liigan yhdessä Åländska Segelsällskapetin ja Nyländska Jaktklubbenin kanssa. Rannan läheisyys, lyhyet kilpailut, nopeat vaihdot ja tuomarointi vesillä tekevät seuroja yhdistävästä purjehdustapahtumasta mielenkiintoisen niin purjehtijoille kuin katsojillekin. Lisätietoa: spv.fi/purjehdusliiga/