31.10.2017

Yksinpurjehtija Ari Huusela Vendée Globeen 2020

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela osallistuu Vendée Globe -maapallon ympäri yksinpurjehduskilpailuun vuonna 2020. Ensimmäiset yhteistyösopimukset on solmittu dataoperaattori Ukkoverkkojen, logistiikkayhtiö Containershipsin ja HPP Asianajotoimiston kanssa. 

Vendée Globe on maailman vaativin ja vaikuttavin purjehduskilpailu. Se purjehditaan yksinpurjehduksen kuninkuusluokassa, 18-metrisillä IMOCA60-veneillä – yksin, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua. Joka neljäs vuosi järjestettävän kisan reitin pituus on noin 44 500 kilometriä. Vendée Globen startti ja maali ovat Ranskan Les Sables d’Olonnéssa.

– Vendée Globe on jotain, mitä en ole aikaisemmin edes uskaltanut sanoa ääneen. Nyt minulla on vene ja edessä kolme Atlantin ylitystä yksinpurjehduskilpailuina ennen pääsyä Vendée Globen lähtölinjalle.  Niistä ensimmäinen on vuoden kuluttua marraskuussa starttaava Route du Rhum 2018. Sama legendaarinen kisa, johon osallistuin kolme vuotta sitten Pogo40:lla, sanoo Ari Huusela.

Dataoperaattori Ukkoverkot on Huuselan teknologiakumppani, jonka tehtävänä on varmistaa veneen verkkoyhteydet.

– Varmat datayhteydet ovat kriittinen osa turvallisuusajattelua, joka on selviytymiseni ja tavoitteideni saavuttamisen edellytys, kuvailee Huusela.

– Ukkoverkot on vaativien toimijoiden palvelija. Lähdemme Huuselan matkaan varmistamaan hänen turvallisuuttaan. Pidämme huolen myös siitä, että hänen tukiryhmällään ja seuraajillaan maissa on yhteys Huuselaan koko projektin ja kisojen aikana. Huippuvaativat liikkuvat olosuhteet ovat meille mieluinen haaste, sanoo Ukkoverkkojen toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

HPP Asianajotoimisto on yksi Suomen arvostetuimmista lain tuntijoista.

– IMOCA60-veneet ovat joka tasolla vaativia ja niiden valmistelun ja huolenpidon voi antaa vain huippuammattilaisten käsiin. On mahtavaa, että sama tinkimättömyys ohjaa myös kumppaneitani, kertoo Huusela.

– Meille on suuri kunnia saada toimia tämän Suomen purjehdukselle historiallisen hankkeen juridisena neuvonantajana ja sponsorina. Moniulotteiset, vaativat ja tekniset projektit ovat HPP:ssä arkipäivää, mutta Arin hanke on vaativuudessa aivan omaa luokkaansa, sanoo Pekka Raatikainen, HPP Asianajotoimiston osakas.

Containerships on 50-vuotias perheomisteinen logistiikkayhtiö, joka toiminnassaan painottaa ympäristöystävällistä, luotettavaa ja nopeaa ovelta-ovelle kuljetuspalvelua.

– Yhteistyömme on jatkunut jo kohta 20 vuotta. Kallisarvoinen ja erikoiskäsittelyä vaativa kalustoni on tullut aina turvallisesti ja ajallaan perille, kertoo Huusela.

– On mahtavaa saada tällainen startti projektille, joka on mittakaavassaan moninkertainen aiempiin saavutuksiini nähden ja ainutlaatuinen koko Pohjoismaissa, summaa Huusela.

Lähde: Ari Huuselan tiedote 

Facebook: @arihuuselaoceanracing, Twitter: @arihuusela

Kilpailut:

http://www.vendeeglobe.org

http://www.routedurhum.com