18.02.2020

Yhteishaku urheiluoppilaitoksiin on käynnissä 18.2.-10.3.

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen on startannut. SPV:n kilpapurjehdusvalmennusta on tarjolla Helsingissä muun muassa Mäkelänrinteen urheilulukion ja Brändö gymnasiumin opiskelijoille.

Urheiluoppilaitoksessa nuori voi yhdistää määrätietoisen ja tavoitteellisen kilpailun, harjoittelun ja opiskelun tarjoamalla hyvät ja joustavat olosuhteet kilpaurheiluun ja opiskeluun. Urheiluoppilaitokset on tarkoitettu kilpapurjehtijoille, joilla on potentiaalia ja motivaatiota kehittyä urheilijana.

Neljä kertaa viikossa tapahtuviin valmennuksiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä luentoja kilpapurjehduksen eri osa-alueilta. Valmennuksesta vastaavat SPV:n nimeämät maajoukkuetason valmentajat, jotka toimivat yhteistyössä nuorten urheilijoiden henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Lajiharjoitukset pidetään Lauttasaaressa ja muut tapahtumat pitkälti Mäkelänrinteen lukiossa tai Uintikeskuksessa.

Lukukauden harjoitukset maksavat yhteensä 300 €, tämä sisältää kaikkinensa yli 100 tapahtumaa.

Yhteishaku on käynnissä Opinpolku-palvelussa 10.3. kello 15 asti (koskee myös postitse lähetettäviä hakemuksia). Sähköisen yhteishaun lisäksi hakijan on täytettävä urheiluoppilaitoksen oma hakulomake. Lisätietoja hakuprosessista saat oman koulusi opinto-ohjaajalta ja urheiluoppilaitosten verkkosivuilta:

Brändö Gymnasium, Helsinki
Mäkelänrinteen lukio, Helsinki
Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Helsinki
Perho Liiketalousopisto, Helsinki
Omnia, Espoo
Stadin ammattiopisto, Helsinki

Testi-ilta urheiluoppilaitoksiin pyrkiville

SPV järjestää urheiluoppilaitoksiin pyrkiville testi-illan Kisakalliossa 15.4. klo 17-20, jossa hakijat suorittavat kestävyys- ja lihaskuntotestin. Lisäksi kerromme tarkasti SPV:n ja yleiset valintakriteerit urheiluoppilaitoksiin sekä haastattelemme tarvittaessa urheilijoita. Urheilija saa henkilökohtaisen kutsun testi-iltaan 3.4. mennessä (SPV saa hakijoiden tiedot oppilaitoksilta 27.3. mennessä).

Lisätietoa: SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko (0500 175 505, vili.kaijansinkko@spv.fi)