22.02.2022

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen on käynnissä

SPV:n valmennusta on tarjolla Helsingissä muun muassa Mäkelänrinteen urheilulukion ja Brändö gymnasiumin opiskelijoille. Hakuaika alkaa 22. helmikuuta ja päättyy 22. maaliskuuta.

Urheiluoppilaitoksessa nuori voi yhdistää määrätietoisen ja tavoitteellisen kilpailun, harjoittelun ja opiskelun tarjoamalla hyvät ja joustavat olosuhteet kilpaurheiluun ja opiskeluun. Urheiluoppilaitokset on tarkoitettu kilpapurjehtijoille, joilla on potentiaalia ja motivaatiota kehittyä urheilijana.

Neljä kertaa viikossa tapahtuviin valmennuksiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä luentoja kilpapurjehduksen eri osa-alueilta. Valmennuksesta vastaavat SPV:n nimeämät maajoukkuetason valmentajat, jotka toimivat yhteistyössä nuorten urheilijoiden henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Lajiharjoitukset pidetään Lauttasaaressa/Kulosaaressa ja muut tapahtumat Helsingin Olympiavalmennuskeskuksessa.

Lukukauden harjoitukset maksavat yhteensä 550 euroa. Hinta sisältää muun muassa valmentautumisohjelman yli 120 ohjattuun tapahtumaan, rajatun harjoitteluoikeuden Helsingin Olympiavalmennuskeskuksessa, fysiikkaohjelman ja seurannan sekä testit ja yhteistyön urheilijan henkilökohtaisen valmentajan kanssa.

Urheiluoppilaitosten yhteishaussa käytetty paperinen hakulomake on poistunut käytöstä. Urheiluoppilaitokseen haetaan Opintopolku-palvelussa. Yhteishaku on käynnissä Opinpolku-palvelussa 22.2.–22.3. Tällä videolla voit tutustua haun vaiheisiin. Lisätietoja hakuprosessista saat oman koulusi opinto-ohjaajalta ja urheiluoppilaitosten verkkosivuilta.

SPV tarjoaa valmennusta Urhea-Kampuksessa Helsingissä muun muassa Brändö Gymnasium, Helsinki ja Mäkelänrinteen lukio, Helsinki opiskelijoille. LUE LISÄÄ Urhean oppilaitoshaun infomateriaalista.

Mäkelänrinteen lukiosta lisää tietoa: Lukion esittely video ja Perustiedot pisteytyksestä haettaessa urheilulukioon

Tutustu Suomen kaikkiin urheiluoppilaitoksiin TÄSTÄ.

Tutustu tarkemmin urheiluoppilaitosten hakuprosessiin TÄSTÄ. Sivuilta löytyvät urheilijan lisäkysymykset kysytään Opintopolussa, kun haet urheilulukion tai urheilupainotteisen lukion urheilulinjalle tai ammatilliseen oppilaitokseen, jolla on urheilijoiden ammatillisen koulutuksen tehtävä. Voit tulostaa urheilijan lisäkysymykset tästä ja pohtia niihin vastaukset ennen kuin siirryt täyttämään hakulomaketta Opintopolkuun.

SPV järjestää huhtikuun aikana urheiluoppilaitoksiin hakeville henkilökohtaisen Teams-haastattelun sekä testi-illan, jossa hakijat suorittavat kestävyys- ja lihaskuntotestin.
Kontaktoimme hakijat 11.4. mennessä (SPV saa hakijoiden tiedot oppilaitoksilta 8.4. mennessä).

Lajiliiton pisteytykset lähetetään oppilaitoksille 29.4. mennessä. Oppilaitokset voivat pyytää tarvittaessa lajiliitolta tarkistuksia pisteytykseen 13.5. mennessä. Hakijat saavat tiedon yhteishaun valinnoista noin kesäkuun puolessa välissä.

 

Lisätietoja:

Tapio Nirkko
Nuorten maajoukkue
0440 293 293
tapio.nirkko@spv.fi

Vili Kaijansinkko
Valmennuspäällikkö
0500 175 505
vili.kaijansinkko@spv.fi

Kuva: Sailing Energy