15.06.2017

Vuoksi Race starttaa komeampana kuin koskaan

Vuoksi Race 2017 valloittaa Vuoksen Kalastuspuiston Imatralla 16.-18. kesäkuuta, kun voitoista taistellaan GT15-luokan MM-kilpailussa, F4-veneiden MM-avausosakilpailussa, Marino Swing Cupissa sekä GT30- ja SJ10-veneiden SM-osakilpailuissa. Viikonlopun aikana nähdään ennätysmäärä kuljettajia.

Yli 70 tiimiä yhdeksästä eri maasta saapuu Imatralle kisaamaan näiden suosittujen luokkien mestaruuksista. Kauimmaiset kuljettajat tiimeineen tulevat aina Etelä-Afrikasta saakka.

GT15-veneiden maailmanmestaruutta tavoittelemaan saapuu 29 kuljettajaa. Kyseisen luokan kuljettajat ovat 10-16-vuotiaita. Luokka on erittäin suosittu ja ensimmäinen kansainvälinen ratamoottoriveneluokka, jossa juniorit pääsevät ottamaan mittaa toisistaan MM-tasolla. Nähtäväksi jää, nappaavatko suomalaiskuljettajat kirkkaimmat mitalit. Haastajat tulevat muun muassa Virosta, Iso-Britanniasta ja Etelä-Afrikasta.

Formula 4-luokan MM-sarja käynnistyy Vuoksi Racesta. Juho-Matti Manninen pääsee puolustamaan mestaruuttaan kotivesillä. Haastajia löytyy 18 kuljettajan joukosta varmasti ja MM-pisteitä tullaan tavoittelemaan muun muassa Ruotsista, Liettuasta, Latviasta ja ennen kaikkea Suomesta. Monella kotimaisella kuljettajalla on uudet veneet allaan ja perinteisesti suomalaiset ovat menestyneet tässä luokassa kautta aikojen.

Suomen mestaruudesta ajetaan GT30- sekä uudessa SJ10-luokassa, jossa kilpailemisen voivat aloittaa perheiden pienimmät vesien sankarit jo 8-vuotiaana.

Lisäksi Marino Swing Cup ajaa kaksi näyttävää ja lennokasta lähtöään lauantaina. Marino Swing Cupissa kilpaillaan pulpettiveneillä ja kisakoneilla.

Ohjeita yleisölle: Varikkoalue ja kilpailukeskus sijaitsevat Vuoksen Kalastuspuistossa. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan tiimien toimintaa varikolle sen aukioloaikoina. Liikkuminen varikolla tapahtuu omalla vastuulla. Varokaa liikkuvia venetrailereita. Ennakkotunnelmia, aikataulut ja tulokset sekä kisakuulumisia voi seurata Facebookissa: facebook.com/vuoksirace.