21.06.2017

Vuoksi Race 2017 sykähdytti

Kilpaveneilijöiden kesän kohokohta, Vuoksi Race 2017, kilpailtiin mahtavissa olosuhteissa Imatralla 16.-18. kesäkuuta. Osallistujia oli ennennäkemättömän paljon, sillä jopa 71 venekuntaa yhdeksästä eri maasta kokoontui yhteen taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Kauimmaiset kuljettajat saapuivat Etelä-Afrikasta asti.

Suomalaismenestystä nähtiin F4-veneiden MM-sarjassa, kun viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa hallitseva MM-pronssimitalisti Kalle Viippo ajoi upeasti voittoon. Toisessa osakilpailussa hallitseva maailmanmestari Juho-Matti Manninen kaasutti ensimmäiseksi ja Tuukka Lehtonen kolmanneksi. Seuraavaksi F4-kuljettavat kilpailevat MM-pisteistä Englannin Stewartbyssä 1.-2. heinäkuuta.

GT15-luokassa ajettiin maailmanmestaruudesta. Voiton vei ruotsalainen Adam Wrenkler. Virolaiset Stefan Arand ja Georgi Illin ajoivat seuraaville sijoille.

Viikonlopun aikana kilpailtiin myös kaksi GT30-veneiden SM-osakilpailua ja Marino Swing Cupia. Lisäksi Imatralla tehtiin historiaa, kun SJ10-luokan juniorikuljettajat ampaisivat kilpavesille ensimmäistä kertaa. Nuorin kuljettaja oli 8-vuotias.

Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan varsin onnistunut – niin kuljettajien, järjestäjien kuin katsojienkin mielestä.

– Kisat olivat todella onnistuneet ja oli mahtavaa nähdä, miten kilpailijat ja katsojat nauttivat. Sää suosi meitä mainiosti ja pääsimme seuraamaan jännittäviä voittokamppailuja. Järjestelyistä voimme erityisesti kiittää Imatran kaupunkia, Vuoksen Kalastuspuistoa ja kaikkia muita tukijoita, jotka ovat mahdollistaneet tämän tapahtuman, Vuoksi Racen kilpailunjohtaja Milla Sohlström kertoo.

Kuvatunnelmia Facebookissa: https://www.facebook.com/vuoksirace/

Tulokset >>