21.03.2023

Vinkit vastuulliseen veneilyyn

Kesä on pian täällä ja veneilykuume nousee keväisen auringon herätellessä luontoa. Kannustamme seuroja ja veneilijöitä vaalimaan ainutlaatuista meriluontoamme ja järvivesiämme tuleville sukupolville sekä turvaamaan arvokkaan harrastuksemme edellytykset. Jokainen veneilijä voi tehdä oman osansa, jotta veneilystä jäisi luontoon mahdollisimman vähän jälkiä. Veneilijöiden tekemät ratkaisut vesiympäristön suojelemiseksi ovat tärkeitä.

Veneilyturvallisuutta voidaan lisätä niin koulutuksilla kuin veneilijöiden omalla huolellisella toiminnalla. SPV ja sen jäsenseurat järjestävät monipuolista veneilykoulutusta. SPV kouluttaa muun muassa seurojen veneilykouluttajat, katsastajat, junioriohjaajat ja kilpailutoimijat. Seurat kouluttavat jäseniään muun muassa Veneilijä- ja Venepäällikkökursseilla sekä erilaisilla purjehdus – ja veneilykursseilla aina aloittelijasta taitajaan. Lasten purjehdus- ja veneilykoulut ovat kesän hauskin harrastus. Näin keväällä kannattaakin tutustua oman alueen veneseuran koulutuksiin.

SPV:n jäsenseurojen koulutetut katsastajat tekevät venekatsastukset seuroissa. Katsastus lisää veneilyn turvallisuutta ja oman veneen tuntemusta. Katsastajaa ilahduttaa veneilijä, joka on utelias ja kiinnostunut veneen turvallisuudesta. SPV:n jäsenseurojen katsastajat tarjoavat veneilijöille osaavaa tukea ja opastusta.

Lue lisää vastuullisesta veneilystä ja tutustu SPV:n suosituksiin täältä.

Katso Nautic-TV:n jakso: Kohti vihreämpää veneilyä tästä.

Veneilyn iloa ja turvallista veneilykautta 2023!

Virittäydy kesätunnelmaan 20.3. ilmestyneen Nautic-TV:n parissa, jossa suunnataan turvallisesti vesille.

Kuva: Studiokukka