22.09.2023

Viikonloppuna ratkeaa Purjehdusliigan mestaruus 2023!

Purjehdusliigan finaalilähdöt kilpaillaan Espoon edustalla 22.-24. syyskuuta. Mukana on 12 semifinaalien kautta loppukilpailuun edennyttä joukkuetta. Esbo Segelförening isännöi Purjehdusliigan yhdeksättä kautta yhdessä Åländska Segelsällskapetin ja Lahden Pursiseuran kanssa.

Purjehdusliigassa suomalaiset pursiseurat pohjoisesta etelään kilpailevat keskenään parhaan seuran tittelistä. Purjehdusliigan kärkiseurat etenevät Sailing Champions Leaguen karsintoihin, jossa Euroopan parhaat pursiseurat asetetaan vastakkain. Suomalaiset seurat ovat menestyneet viime vuosina erittäin hyvin SCL:ssä. Vuonna 2021 Esbo Segelförening voitti koko kilpailun, ja viime vuonna Åländska Segelsällskapet toi mestaruuden toistamiseen Suomeen. 

Semifinaali 1: Maarianhamina

Purjehdusliigan ensimmäinen semifinaali purjehdittiin elokuussa Ahvenanmaalla. Jaossa oli kuusi paikkaa loppukilpailuun. Voiton vei vakuuttavalla suorituksella Åländska Segelsällskapetin oma joukkue: Björn HansenMatthias DahlmanMicke Berg ja Alvina Johansson. Toiseksi sijoittui ÅSS:n kakkosjoukkue ja kolmanneksi WNYC.

– Kaikki joukkueet purjehtivat korkealla tasolla, ja tiedämme Suomen Purjehdusliigan tason, sillä täällä purjehtii myös Champions Leaguen voittaja. Tämä on paras tapa purjehtia, sillä pääsee kisaamaan tosi kovaa ilman tarvetta raahata mukana muuta kuin oman laukkunsa ja pääsee kisaamaan paljon kovia lähtöjä, Björn Hansen kommentoi kisan jälkeen.

Maarianhaminasta finaaliin edenneet:
1. Åländska Segelsällskapet 1
2. Åländska Segelsällskapet 2
3. West Nyland Yacht Club
4. Nyländska Jaktklubben (naisten joukkue)
5. Esbo Segelförening (naisten joukkue)
6. Mariehamns Seglarförening 1

Semifinaali 2: Lahti

Lahden pursiseuralla järjestetty osakilpailu purjehdittiin tasaisissa tuuliolosuhteissa kolmen päivän ajan. Mukana oli 18 joukkuetta ympäri Suomen. ESF vei voiton tiukassa kisassa ennen NJK:ta, kolmanneksi ylsi WSF. Nyländska Jaktklubben panosti joukkueeseen kahden olympiatason purjehtijan voimin, kun joukkueen kipparina toimi Moskovan 1980 olympiamitalisti Georg ’’Tusse’’ Tallberg ja miehistössä oli Nacra 17 -luokan MM- ja EM-mitalisti Akseli Keskinen.

–Voitto maistui todella hyvältä, mutta tämä oli vasta esimakua finaaliin. Se tulee olemaan todella kova, kun katsoo, mitkä seurat ovat finaaliin karsiutuneet, ESF:n kippari Victor Mesterton sanoo. Mestertonin miehistössä purjehtivat Emil LindblomSam Stenman ja Axel Mesterton.

Lahdesta finaaliin edenneet:
1. Esbo Segelförening
2. Nyländska Jaktklubben
3. Wasa Segelförening
4. Skattasailing
5. Mariehamns Seglarförening 2
6. Royal Skipperi Yacht Club

Finaali: Espoo

Purjehdusliigan semifinaaleissa 12 joukkuetta onnistui lunastamaan paikkansa kovatasoiseen finaaliin. Avauspäivän jälkeen ennakkosuosikit eivät pettäneet odotuksiaan. ÅSS osoitti vahvuutensa kahden joukkueensa avulla ja pitää hallussaan ensimmäistä ja toista sijaa, kun taas kolmatta sijaa pitää hallussaan ESF:n joukkue.

Finaaliviikonlopun tapahtumia kannattaa seurata tiiviisti Purjehdusliigan Facebookissa ja Instagramissa. Lisäksi sunnuntaina kisoja pääsee seuraamaan livelähetyksellä! Kaikki tulokset löytyvät tästä.

Artikkelikuva: Pepe Korteniemi/SPV