13.09.2021

Veneilyn viikkokatsaus: Vilkkautta ja menestystä koti- ja ulkomailla

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa syksyllä veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

Sami Seliö kolmanneksi F1-kauden avauksessa

Sami Seliö sijoittui kolmanneksi ratamoottoriveneilyn F1-luokan avauskilpailussa Italian San Nazzarossa. Sharjah Teamia edustavalla Seliöllä oli hyvät asetelmat päivän kilpailuun ajettuaan aika-ajoissa kolmanneksi. Seliö taisteli kolmen kärjessä koko kilpailun.

Lue lisää täältä.

Kuva: Vittorio Ubertone

***

ÅSS, NJK, WSF ja HSK varmistivat finaalipaikkansa Purjehdusliigassa

Åländska Segelsällskapet 2 (ÅSS 2) voitti Purjehdusliigan kolmannen semifinaalin Espoossa. Myös toiseksi sijoittunut Nyländska Jaktklubben (NJK), kolmanneksi yltänyt Wasa Segelförening (WSF) ja neljänneksi purjehtinut Helsingfors Segelklubb (HSK) sinetöivät Espoossa paikkansa Naantalissa 1.-3. lokakuuta purjehdittavaan loppukilpailuun.

Lue lisää täältä.

Onnittelut SM- ja PM-mitalisteille!

Espoon Merenkävijöiden perinteinen Syysregatta kilpailtiin sumuisissa olosuhteissa viikonloppuna. SM- ja PM-mitalit saatiin jaettua sunnuntain päätteeksi. Mukana kilpailussa oli kaikkiaan 130 venekuntaa.

Maajoukkueen Haastajat-ryhmän Otto Dahlberg juhli ILCA 7:n Suomen mestaruutta ja Nuoret huiput -ryhmän Mikaela Söderberg oli ILCA 6:n ykkönen. Lämpimät onnittelut kaikille mitalisteille!

Katso tulokset täältä. 

***

Tapahtuu tällä viikolla:

SPV:n Seuramatkalla-kiertue seuraavaksi Kokkolaan

Tällä viikolla SPV:n Seuramatkalla-kiertue suuntaa Perämeren eteläosan vesistöalueelle, kun tapaamisvuorossa ovat Gamlakarleby Segelförening ja Segelsällskapet i Jakobstad. SPV:tä edustavat edustavat toiminnanjohtaja Jan Thorström, hallituksen puheenjohtaja Jan Jansson, Aluetoiminnanjohtaja Johan Nyberg, lasten ja nuiorten toiminnasta vastaava Laura Santala sekä järjestösihteeri Karoliina Rouhiainen.

Nord Stream Race saapuu Helsinkiin

Avomerikilpailu Nord Stream Race on edennyt Saksan Kielistä Kööpenhaminan kautta Tukholmaan. Seuraava etappi on Tukholma–Helsinki.

Esbo Segelförening, joka edustaa viime vuoden Purjehdusliiga-mestarina kilpailussa Suomea, on kahden etapin jälkeen kolmantena (sijat yksi ja neljä) tasapisteissä toista sijaa pitävän Ruotsin kanssa. Tanska johtaa regattaa neljällä pisteellään.

Lue lisää täältä.

Purjehduksen koulumestaruuskilpailut 17. syyskuuta Espoossa

Perinteeksi muodostuneet valtakunnalliset yläkoulujen väliset Purjehduksen koulumestaruuskilpailut purjehditaan Espoossa syyskuussa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Esbo Segelförening (ESF) ja Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV).

Milloin: perjantaina 17.9.2020, kello 9-16
Missä: Amiraalinsatama 3, 02360 Espoo/ESF

Lue lisää täältä.

Korhonen ja Bremer 49erin EM-regattaan

Ville Korhonen ja Edvard Bremer starttaavat 49er-luokan EM-regattaan keskiviikkona Kreikan Thessalonikissa. Kaksikko sijoittui viime viikolla alle 23-vuotiaiden EM-regatassa kuudenneksi ja alle 21-vuotiaissa neljänneksi.

Tsemppiä kisaan!

Haku purjehduksen yläkoululeiritykseen käynnissä

Purjehduksen yläkoululeiritykseen voi hakea mukaan 30. syyskuuta 2021 asti.

Järjestämme tiistaina 14. syyskuuta kello 19.00-20.00 avoimen infotilaisuuden yläkoululeiritystoimintaa koskien. Tilaisuudessa avaamme leiritoimintaa ja opastamme hakuprosessissa. Tilaisuuteen ovat tervetulleita niin urheilijat, huoltajat kuin valmentajatkin.

Mukaan pääset liittymään täältä.

***

Vielä ehdit mukaan syksyn kisoihin:

Tutustu syyskuun kilpailutarjontaan ja katso tulokset Manage2Sailissa.