30.05.2022

Veneilyn viikkokatsaus: Tino Lehto F4-luokan avausosakilpailun voittoon, ILCA 7 MM

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

Tino Lehto F4-luokan avausosakilpailun voittoon

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja RaceWKND!:n avausosakilpailu Lohjalla oli tiukkaakin tiukempi. Tino Lehdon ja Stefan Arandin päädyttyä tasapisteisiin, piti F4-luokan osakilpailuvoittaja hakea lähtöaikavertailun perusteella, jossa Lehto oli Arandia nopeampi. Lue lisää >

F4-luokan kaudesta on tulossa erittäin jännittävä. Tästä pääset lukemaan kauden ennakkotunnelmat.

Kuva: Vilma Savela/ RaceWKND!

ILCA 7 -purjehtijat lähestyvät maailman kärkeä, MM-kilpailut päätökseen

Rankka purjehdusviikko ILCA 7 -luokan MM-kilpailuissa päättyi lauantaina Meksikossa. Valtteri Uusitalopurjehti 44:nneksi ja Aleksi Tapper ylsi sijalle 62, kummatkin kilpailivat kultafinaaleissa. Otto Dahlberg ylsi hopeafinaaleissa sijalle 106.

– Me olemme joukkueena haastaneet maailman kovimmat vastustajat viimeisen puolentoista vuoden aikana. Saimme täällä kaksi venettä kultafinaaleihin, Uusitalo ja Tapper ovat siten saavuttaneet vähimmäistavoitteensa. Meidän on kuitenkin tärkeä sisäistää, että meillä on vielä paljon kehitettävää yksilöinä, sekä joukkueenakin, maajoukkuevalmentaja Andreas Geritzer tiivisti. Lue lisää>

ILCA 7 -purjehtijat suuntaavat seuraavaksi kilpailemaan Saksan Kieliin kesäkuun lopussa.

Tulokset: https://www.sailwave.com/results/vyc/ILCA7Mens2022.htm

Valtteri Uusitalo alamerkillä. Kuva: John Pounder

Tulevia tapahtumia:

Gamlakarleby Segelförening 150 vuotta

Kokkolan vanhin urheiluseura, purjehdusseura GSF eli Gamlakarleby Segelförening täytti 150 vuotta helmikuun 28. päivä. Suomen purjehdusseuroista GSF on neljänneksi vanhin. Seura on alan harrastajien parissa tunnettu muun muassa aktiivisista kilpa- ja matkapurjehtijoistaan. Merkkipäivää juhlitaan jäsenkunnan ja kutsuvieraiden kesken 9. heinäkuuta seuran paviljongissa Mustakarilla. Lue lisää >

SPV:n seuramatkalla-kiertue jatkuu

SPV jatkaa viime vuonna startannutta Seuramatkalla-kiertuetta. Kesäkuussa suuntaamme kokan kohti Saimaata ja Keitele-Päijännettä ja Läntistä Suomenlahtea. Tarkoituksenamme on tavata mahdollisimman paljon jäsenseurojemme tekijöitä, tutustua seurojen toimintaan ja ideoida yhdessä tulevia tavoitteita. Tapaamiset ovat olleet antoisia, keskustelut hedelmällisiä ja palautteen pohjalta voimme kehittää toimintaamme seurojen tueksi. Tapaamisiin!

Tervetuloa vammaispurjehduksen kokeilutapahtumaan 2.6.

Ilmoittautuminen

Purjehduskauden toinen maailmancup käynnistyy Hollannissa

Purjehduksen olympialuokkien toinen maailmancup alkaa huomenna tiistaina Hollannissa. Suomella on kilpailussa mukana kaksi venekuntaa. Kilpailut käydään Almeren ja Lelystadin kaupungeissa.

49er-luokan tiimi Ville Korhonen/Edvard Bremer odottavat innolla Hollannin sisälahdella kilpailtavaa regattaa. Keväällä Formula Kite -projektinsa lanseerannut Noora Ruskola osallistuu puolestaan ensimmäiseen regattaan uudessa purjehdusluokassaan.

Lue lisää>

Kuva: Jukka Saarikorpi