12.09.2022

Veneilyn viikkokatsaus: Nautic-TV:ssä tänään: Vinkit taloudelliseen veneilyyn ja veneen myyntiin

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) laadukkaine kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset), linkit tulee olla seuran uutiseen tai somepäivitykseen, maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Voitte myös jakaa tapahtumat SPV:n kanssa sosiaalisessa mediassa tunnisteella @suomenpurjehdusjaveneily ja voimme poimia tapahtumia Viikkokatsaukseen. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tulevia tapahtumia:

Nautic-TV:ssä tänään:

 • Taloudellinen moottoriveneily. Polttoaineen hinnan nousu on tuntunut myös veneilijöiden kukkaroissa. Miten se on näkynyt veneilytottumuksissa? Entä miten moottoriveneellä voi ajaa taloudellisemmin ja ekologisemmin? Oskari Juva Seapointista haastattelussa.
 • Veneen oston ABC. Harkitsetko veneen myyntiä tai käytetyn veneen ostamista? Vinkit kertoo Samuli Leisti Blue Oceanista.
 • Purjehdusliigan finalistit selvillä. Mitkä ovat ennakkotunnelmat syyskuun lopussa kisattavaan Purjehdusliigan finaaliin? Vaasan semifinaalin voittajatiimi Gedi Lindahlin haastattelussa.
 • Etätöissä veneessä. Porvoolainen Jouni Mykkänen viihtyy etätöissä sataman rauhassa.

Kuvaus: Vesa Koivunen, Pepe Korteniemi, Blue Ocean
Editointi: Vesa Koivunen, Pepe Korteniemi
Tuotanto: Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Nautic-TV nauttii veneilystä kotimaan upeissa vesistöissä, esittelee ajankohtaiset ilmiöt ja henkilöt sekä tarjoaa vinkkejä veneen huoltoon ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen. Uusi jakso julkaistaan joka toinen maanantai kello 19 Suomen Purjehdus ja Veneilyn Youtube-kanavalla

E-jolla SM-kisat 16-18.9.2022

Ensi viikolla purjehditaan Porissa SM-kisat jo kolmatta kertaa peräkkäin. Kisa on kova, ja viikon päästä nähdään, kuka on tämän vuoden suomenmestari E-jollassa. Lue lisää

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

Porvoon puuvenepäivät

Wilenius Båtvarv ry ja Hamarin purjehtijat järjestivät kaikille avoimen puuvenetapahtuman 10.9. lauantaina. Kävijöitä riitti kauniin kelin helliessä. Tapahtuma on yhteinen ponnistus suomalaisen veneilykulttuurin, puuveneiden ja merihistorian hyväksi.

TEPSIN KERTTU PURJEHTI ETELÄ-PÄIJÄNNE RANKINGIN VOITTOON!

EPR tuo esiin hienosti Päijänteen seurayhteistyön: 5 seuran cup, jonka voittajaveneen omistajat ovat tänä vuonna kolmesta eri seurasta. Kauden päätöskilpailu järjestettiin HVS Hirvisaaressa lauantaina 27.8. Ennen viimeistä osakilpailua tilanne oli hyvin tasainen ja Kuhmoisista lähti jännittynein tunnelmin venekunta s/y Kerttu tavoittelemaan ykkössijaa. Eniten rankingpisteitä keräsi lopulta Kerttu, 322.6, toiseksi tullut Markku Pynnösen Vimma sai pisteitä 322.2 ja kolmanneksi yhteispisteissä tuli Antti Porkan kipparoima Blue Venture 270.5. Onnea voittajille! Lue lisää

ESKAADERI HUIPENSI TEHIN JUHLAVUODEN

Tehin pursiseuran 40-vuotisjuhlavuosi huipentui juhlaeskaaderiin lauantaina 3.9., jolloin veneiltiin Sysmän Suopellosta Kuhmoisiin. Matkalla oli mukana 15 tepsiläistä moottori- ja purjevenettä. Eskadeerissa juhlistettiin Tehin pursiseuraa, veneiltiin yhdessä ja osallistuttiin Kuhmoisten satamassa järjestettäviin Sataman valoihin. Lue lisää

E-jollat EMK:n Syysregatassa

Viime viikonloppuna E-jollat osallistuivat EMK:n perinteiseen Syysregattaan. Kisa oli seitsemäs ranking-sarjassa ja toiseksi viimeinen tälle kaudelle.

Top 5:
🥇 Jaakko Haataja (MP)
🥈 Emma Aho (EMK)
🥉 Aleksi Saarni (EPS)
4. Lars Habermacher (EPS)
5. Arttu Leppänen (TP)
Onnea!

Linkki tuloksiin

Ajatuksia ja kommentteja voi katsoa E-jollaliiton some-tileiltä.

PURJEHDUSLIIGAN SEMIFINAALIT VAASASSA 10.-11.9.

Semifinaalit viime viikolla 10.-11.9., WSF, Vaasa (J70)

Vaasan osakilpailun tulokset 10.-11.9.

 1. Esbo Segelförening, ESF
  2. Mariehamns Seglarförening, MSF
  3. Esbo Segelförening (youth), ESF Y
  4. Wasa Segelförening, WS

Onnea voittajille!

Suomen Purjehdusliigan finaali purjehditaan 23.-25.9. Maarianhaminassa!

Lisätietoa: spv.fi/purjehdusliiga

Kurkistus vielä kesätunnelmiin heinäkuulta:

Päijännepurjehdus järjestettiin jo 49. kerran heinäkuussa. Kisaan osallistui kaikkiaan vajaat sata venekuntaa.

Ilkka Kaitilan Toutain nappasi erittäin arvostetun Tallukkajahti- kiertopalkinnon.

Onnea voittajille!