11.09.2023

Veneilyn viikkokatsaus: Koululaismestaruuksia ja Ocean Globe Racea

Kilpapurjehdus

Kaksi suomalaisvenettä Ocean Globe Racessa

Suomalainen purjehdusperinne saa jatkoa 10. syyskuuta startanneessa Ocean Globe Racessa, kun starttilinjalla on peräti kaksi sinivalkoista venettä ja tiimiä.

Retrohenkeen kilpailtava OGR kunnioittaa vuonna 1973 ensi kertaa järjestetyn Whitbread Round the World Racen perinteitä ja 50-vuotisjuhlaa. Näin ollen noin kahdeksan kuukautta kestävällä seikkailulla on mukana vain ennen vuotta 1988 suunniteltuja veneitä vailla nykyajan mukavuuksia, kuten tietokoneita, GPS-paikantimia tai satelliittiyhteyksiä. Menestykseen viitoittavat sen sijaan sekstantti, tiimihenki ja purjehdustaidot.

OGR on suomalaisittain kiinnostava seurattava, sillä siihen osallistuu peräti kaksi suomalaista venekuntaa; Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure sekä Jussi Paavosepän kipparoima Spirit of Helsinki.

Seuraa kilpailua oceangloberace.com.

Botby Grundskola koululaismestaruuskisojen voittoon

Koululaisten mestaruuskilpailut purjehdittiin kauniissa syyssäässä Esbo Segelföreningin edustalla RS Feva -veneillä. Kilpailuun osallistui 12 yläkoulujoukkuetta, joissa kussakin oli vähintään vasta-alkaja.

-Kilpailu purjehdittiin kevyttuulisissa olosuhteissa ja erittäin energisissä tunnelmissa. Aluksi kilpailtiin kuusi karsintasarjaa, ja sen jälkeen A-finaalissa kaksi lähtöä ja B-finaalissa yksi. Päivä oli todella onnistunut, Pinja Harjunpää Suomen Purjehdus ja Veneilystä kertoo.

Voittoon purjehti Botby Grundskola, toiseksi Grundskolan Norsen ja kolmanneksi Käpylän peruskoulu. Onnittelut mitalisteille ja kiitos kaikille osallistujille!

Ilmoittautuminen ensi vuoden koululaismestaruuksiin aukeaa koulujen alkamispäivänä 2024.

Tulokset:

1. Botby Grundskola
2. Grundskolan Norsen
3. Käpylän peruskoulu
4. Kulosaaren yhteiskoulu
5. Töölön yhteiskoulu
6. Kilterin koulu
7. Haukilahti 2
8. Pasilan peruskoulu
9. Haukilahden koulu
10. Kaitaan koulu
11. Mattlidens skola

Muuta:

Tervetuloa Veneilyturvallisuuspäivään 28. lokakuuta

Veneilyturvallisuuspäiväö järjestetään taas lokakuussa Vantaalla Ilmailumuseossa. Vuoden 2023 Veneilyturvallisuuspäivässä tarkastellaan onnettomuustilastoja ja pohditaan ihmimillisten tekijöiden vaikutusta veneilyturvallisuuteen. Lounaan jälkeen kuullaan kokemuksia venekuntien yhteisistä katsastustilaisuuksista ja puhutaan akuista. Iltapäiväkahvien jälkeen keskutellaan ja kysellään katsastuksissa ilmenneistä asioista. Päivän aikana jokainen pääsee tutustumaan sähköiseen katsastamiseen erilaisilla laitteilla.

OHJELMA: 

9.30 Kahvia ja aamupalaa osallistujille ennen päivän alkua. 
10.00 Veneilyturvallisuuspäivän avaus, Tanja Risikko 
10.10 Marko Stenberg: Suomen Meripelastusseuran tilastokatsaus kesältä 2023 
10.30 Veli-Pekka Nurmi: Asenne, onnettomuudet ja oppiminen veneilyssä. 
11.00 Anna-Maria Teperi, Työterveyslaitos: Ihminen turvallisuuden tekijänä – Miten innostan veneilijöitä turvallisuuteen? 
11.30 Asiantuntijakeskustelu turvallisuuskulttuurin luomisesta: Johtaako katsastusjärjestelmä veneilyturvallisuuden parantumiseen ilman oikeanlaista tietoa? Miten katsastaja auttaa veneilijää turvalliseen toimintaan? Paneelin moderoi Tanja Risikko. 
12.00 Lounas
13.00 Ari Aronniemi: Soukan venekerhon kokemuksia katsastuksesta, kun venekunta on mukana. 
13.30 Tuomas Raivio: Litium-ioni-akut turvallisesti veneeseen. Katsastajan näkökulma. 
14.15 Kahvi 
14.45 Katsastuksissa ilmennyttä/keskusteluosuus/Kysy & vastaa -osio 
15.45 Loppupuheet (Palkintojen jako) Aamupalalla, lounaalla ja iltapäivän kahvitauolla Jyrki Santaholma pitää sähköisen katsastuksen klinikkaa Avia-kabinetissa.

Ilmoittaudu Suomisportissa

SPV:n toimisto on muuttanut Pitäjänmäen Sporttitaloon

Suomen Purjehdus ja Veneilyn toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin 1.9.2023. Uusi toimistomme sijaitsee Sporttitalossa Helsingin Valimossa osoitteessa Valimotie 10.

Aulapalvelu löytyy Valimocenteristä osoitteesta Valimotie 13 A. Jos olet saapumassa uudelle toimistollemme, olethan yhteydessä SPV:n asiantuntijaan etukäteen. Tarkemmat saapumisohjeet Sporttitaloon löytyy täältä.

SPV:n verkkokauppatilaukset noudetaan myös Valimo Centeristä, osoitteesta Valimotie 13A.

Vuoden vierasvenesatama 2024 -äänestys on käynnissä!

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2024 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on yhteensä 240. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 24 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 24 Båt -messuilla 9.2.2024 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 22.6.–30.9.2023 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 24 Båt -messuille.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Voit täyttää tiedotuslomakkeen käyttämällä seuraavia linkkejä:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää viikkokatsaukseen lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset