06.09.2021

Veneilyn viikkokatsaus: Seuramatkalla-kiertue pohjoisessa ja F4-luokan SM-kulta Lindholmille

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa syksyllä veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

SPV:n Seuramatkalla kiertue pohjoisessa – Talkoohenki teki vaikutuksen

Kuva: Karoliina Rouhiainen, SPV. Tunnelmia Seuramatkalta Kalajoelta ja Torniosta (pääkuva).

Suomen Purjehdus ja Veneily suuntaa 10-vuotisjuhlansa kunniaksi Seuramatkalla-kiertueelle. Viime viikolla kurssi otettiin kohti pohjoista, kun vuorossa olivat Perämeren, Kemijoen ja Oulunjoen vesistöalueet sekä Lappi. Vierailulla tavattiin veneseurojen aktiiveja Torniosta, Oulusta, Kalajoelta ja Raahesta. SPV:tä edustivat toiminnanjohtaja Jan Thorström, seura- ja järjestötoiminnasta vastaava Karoliina Rouhiainen, junioritoiminnasta vastaava Laura Santala sekä aluetoiminnanjohtaja Seppo Parhi.

– Pohjoisten seurojemme toiminta teki minuun syvän vaikutuksen. Talkoilla on saatu aikaan erinomaisesti seurojen jäseniä ja paikallista veneilyelämää edistäviä satamia ja palveluita. Myös seurojen monipuolinen työ vesillä liikkumisen puolesta esimerkiksi juniorityön ja lajikokeilupäivien muodossa ansaitsee tunnustusta, kertoo Thorström.

Seuramatkalla-kiertueen tavoitteena on tutustua seurojen toimintaan sekä ideoida yhdessä tulevia tavoitteita ja tapahtumia.

– Saimme paljon ideoita seuroille osoittamamme tuen ja palvelun kehittämiseksi. Tästä olemme erityisen kiitollisia. Oli myös todella mukavaa tavata kasvokkain yhteiselle harrastuksellemme omistautuneita kanssaveneilijöitä, Thorström jatkaa.

Loppukesästä 2021 alkanut kiertue vierailee tänä vuonna länsirannikolla ja pohjoisessa. Ensi keväänä suunnataan Järvi-Suomeen ja syksyllä 2022 Etelä-Suomeen. SPV kerää alueilta etukäteen toiveita vierailun teemaksi ja valmistelee sisällöt yhdessä aluetoiminnanjohtajien kanssa seurojen tarpeita palveleviksi.

Seuramatkalla kiertueen aikataulu 2021

19.-20.8. Ahvenanmaa
1.-3.9. Perämeren, Kemijoen ja Oulunjoen vesistöalue ja Lappi
15.-17.9. Perämeren eteläosan vesistöalue
22.-24.9. Pohjanlahden keskiosan vesistöalue (Merenkurkun veneilyalue)
29.9.-1.10. Selkämeren vesistöalue

Kiertue jatkuu keväällä 2022.

***

Alexander Lindholm ratamoottoriveneilyn F4-luokan Suomen mestariksi

Kuva: Saku Sydänmaalakka, RaceWKND!

Alexander Lindholm on ratamoottoriveneilyn F4-luokan uusi Suomen mestari. Mestaruus on jatkoa Lindholmin menestysputkelle, johon lukeutuvat Suomen mestaruus vuodelta 2019 ja maailmanmestaruus 2020.

Mestaruus ratkesi, kun kauden viimeinen osakilpailu Jyväskylässä jäi koronarajoitusten vuoksi ajamatta. Kausi oli paitsi kovatasoinen mutta myös jännittävä. Lindholm voitti toiseksi sijoittuneen, tämän vuoden maailmanmestarin Sami Reinikaisen ja kolmanneksi yltäneen Viron Stefan Arandin vain kolmen pisteen erolla. Lue lisää >

***

Naantalin Purjehdusseura Suomen Purjehdusliigan Helsingin-semifinaalin voittoon

Naantalin Purjehdusseura, Brändö Seglare, West Nyland Yacht Club ja Esbo Segelförening Youth varmistivat Helsingin semifinaalista paikkansa Purjehdusliigan loppukilpailuun. Lue lisää >

***

Aleksandra Blinnikka iQFoilin PM-hopealle

Aleksandra Blinnikka sijoittui uuden olympialuokan, iQFoilin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tanskassa hopealle. Jakob Eklund oli miehissä neljäs. Onnittelut molemmilla hyvistä sijoista!

***

Raumalla purjehdittiin perinteinen Rauman Matalan purjehdus

Kuva: Teemu Luovila

Tänä vuonna kilpailun jälkeinen merenjuhla päätettiin koronatilanteesta johtuen jättää väliin, mutta saunomaan päästiin ja kilpailijoille tarjottiin loppujen lopuksi ruokakin. Lauantaina oli hieno aurinkoinen syyspäivä. Tuulta oli melko reippaasta ja aallokkokin oli melko isoa. Suuremmilta vahingoilta onneksi vältyttiin ja kaikki pääsivät turvallisesti takaisin kisasatamaan. Veneitä kilpailuun lähti mukaan 12 joka on ihan hyvä määrä. Ensivuonna tavoite on kuitenkin kasvattaa osallistujamäärää reilusti, joten toivotamme kaikki tervetulleiksi Raumalle kisaamaan myös ensivuonna! Kilpailu oli tiukka mutta voittaja oli selvä, voittoon purjehti Hamonin venekunta hai-veneellä. Kilpailun tulokset löytyvät Rauman Purjehdusseuran sivuilta sekä manage2sailin dokumenteistä. Kuvia kilpailusta tullaan jakamaan Rauman Purjehdusseuran facebook – tilillä, joten se kannattaa ottaa seurantaan!

 

***

Tapahtuu tällä viikolla:

ESF edustaa Suomea Nord Stream Racessa

Nord Stream Race -kilpailun joukkueet ampaisevat tänään klo 16 Kielistä haastavalle purjehdusmatkalleen Itämeren halki. Viisi kansainvälistä joukkuetta kamppailee Itämeren parhaan purjehdusseuran (”Best Yacht Club in the Baltic Sea”) tittelistä. Suomea kilpailussa edustaa Esbo Segelförening. Lue lisää >

Kuva: © NSR/Andrey Sheremetev

***

Purjehdusliigan viimeinen semifinaali purjehditaan Espoossa 10.-12.9.2021

Suomen Purjehdusliigan loput finaalijoukkueet ratkeavat viikonloppuna Esbo Segelföreningin isännöimässä kilpailussa.

Tulokset ja liveseuranta: https://www.sapsailing.com/gwt/Home.html#EventsPlace:
Lisätietoa Purjehdusliigasta: www.spv.fi/purjehdusliiga

***

Vielä ehdit mukaan syksyn kisoihin:

Tutustu syyskuun kilpailutarjontaan ja katso tulokset Manage2Sailissa.