22.05.2023

Veneilyn viikkokatsaus: Pelastusliivipäivä saapuu lauantaina!

Ajankohtaista:

Osallistu pelastusliivipäivään lauantaina!

Viisaasti Vesillä -kampanjan Pelastusliivipäivää on vietetty Suomessa jo useana vuonna, joskin ajankohta on vaihdellut hieman. Tänä vuonna päivää vietetään 27.5.2023. Päivän tavoitteena on muistuttaa turvallisesta vesillä liikkumisesta ja tempaista pelastusliivien käytön puolesta.

Tänä vuonna kaikki ovat haastettu mukaan liputtamaan pelastusliivien käytön puolesta. Voit osallistua seuraavia ohjeita noudattaen:

 • Pue pelastusliivit
 • Ota kuva / video
 • Jaa kuvasi aihetunnisteella #pelastusliivipäivä #flytvästdagen
 • Haasta kaverit mukaan

Voit olla kuvassa yksin, työkaverisi, perheenjäsentesi tai vaikka lemmikkisi kanssa. Kuvan voit napata veneessä, kotona, satamassa, koulussa, rannalla, altaassa – kaikki käy, kunhan päällä on pelastusliivit.

Nuorten valmennuslinjaus julkaistaan EPS:llä

Nuorten vaiheen valmennuslinjaus esitellään lauantaina 27. toukokuuta kello 16:00-17:30. Esittelytilaisuus järjestetään Espoon Pursiseuran tiloissa, EPS:n Opti-ranking kilpailuiden yhteydessä. Tilaisuus on avoin kaikille seuroille ja luokkaliitoille, sekä purjehtijoiden vanhemmille, muistathan kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Tapahtumassa esitellään lajiliiton valmennuslinjaus nuorille purjehtijoille, jonka tavoitteena on tarjota urheilijoille mahdollisuus kehittyä lajin huipulle sekä valmistautua jatko-opiskeluihin ja työelämään. Tapahtumassa käydään läpi linjauksen sisältöä, kuten harjoittelun tavoitteita, keinoja kehittyä purjehtijana sekä tukimuotoja, joita purjehtijan polku tarjoaa. Lisäksi käsittelemme urheilulukioiden, Sailing Team Finlandin ja Urhean yhteistyötä tukena urheilijoiden päivittäisharjoitteluun ja kaksoisuran rakentamiseen

Tervetuloa Vastuullisesti vesillä -ympäristöwebinaariin 31.5.!

Suomen Purjehdus ja Veneilyn Ympäristökomitea kutsuu SPV:n jäsenseurojen ympäristövastaavat ja satamapäälliköt webinaariin tutustumaan ajankohtaisiin vastuullisuusteemoihin sekä komitean toimintaan. Kutsua voi jakaa kaikille aiheesta kiinnostuneille seuratoimijoille ja jäsenille. 

Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista. Liity mukaan täältä.

Ohjelma 31.5.2023 kello 17-18.30:

 • Johdanto iltaan & Ympäristökomitean esittely/Topiantti Äikäs, Ympäristökomitean puheenjohtaja
 • Biosidimaalit/Sari Karjomaa, Espoon Pursiseura
 • Satamien jätehuolto/Katriina Murto, Pidä Saaristo Siistinä ry
 • Kohti hiilineutraalia veneilyä/Seppo Hellsten, Syke
 • Vastuullisuustyö seuratasolla/Kim Rintamäki, Lappeenrannan Pursiseura
 • Vastuullisesti vesillä -hanke & viestintämateriaalit seuroille/Iina Airio, SPV
 • Keskustelua


SPV:n Ympäristökomitea on veneilytoimikunnan alainen toiminto, jonka tavoitteena on edistää vastuullista veneilyä sekä parantaa veneilyolosuhteiden ja veneilijöiden tietoisuutta harrastuksensa ympäristövaikutuksista. Ympäristökomitea välittää veneilijöiden ja seurojen tietoisuuteen ympäristöviisaita ratkaisuja.

Nähdään webinaarissa!

Vastuullisesti vesillä – Pienillä teoilla suuri vaikutus

Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksiLue lisää täältä.

Nautic-TV: Nyt alkaa veneilykesä

Nautic-TV vieraili veneilyn Koeajotapahtumassa Helsingin Lauttasaaressa. Minkälaisia veneitä nyt ostetaan? Mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätökseen? Haastattelussa Anina Luoma, Tauno Virtanen, Arja Kivimäki ja Berndt Merus.

Jaksossa myös:

8:22 Lämmittimessä vikaa? Alkukesällä yöt veneessä ovat helposti koleita – etenkin, jos lämmitin ei toimi kunnolla. Kari Rouvali Safire-lämmittimistä kertoo vinkit ylläpitoon ja huoltoon.

10:28 Vastuullisesti vesillä. Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi.

13:13 Piipon solmukoulu: Jalussolmu. Kaikki viisi perussolmua ovat katsottavissa Solmukoulu-soittolistalta.

Katso jakso täältä.

Kuvaus: Vesa Koivunen, Editointi: Vesa Koivunen Tuotanto: Suomen Purjehdus ja Veneily ry www.spv.fi/nautic

Nautic-TV nauttii veneilystä kotimaan upeissa vesistöissä, esittelee ajankohtaiset ilmiöt ja henkilöt sekä tarjoaa vinkkejä veneen huoltoon ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Voit täyttää kilpatiedotuslomakkeen käyttämällä seuraavia linkkejä:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää viikkokatsaukseen lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset