29.05.2023

Veneilyn viikkokatsaus: Osallistu Vastuullisesti vesillä -ympäristöwebinaariin keskiviikkona

Ajankohtaista:

Tervetuloa Vastuullisesti vesillä -ympäristöwebinaariin 31.5.!

Suomen Purjehdus ja Veneilyn Ympäristökomitea kutsuu SPV:n jäsenseurojen ympäristövastaavat ja satamapäälliköt webinaariin tutustumaan ajankohtaisiin vastuullisuusteemoihin sekä komitean toimintaan. Kutsua voi jakaa kaikille aiheesta kiinnostuneille seuratoimijoille ja jäsenille. 

Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista. Liity mukaan täältä.

Ohjelma 31.5.2023 kello 17-18.30:

  • Johdanto iltaan & Ympäristökomitean esittely/Topiantti Äikäs, Ympäristökomitean puheenjohtaja
  • Biosidimaalit/Sari Karjomaa, Espoon Pursiseura
  • Satamien jätehuolto/Katriina Murto, Pidä Saaristo Siistinä ry
  • Kohti hiilineutraalia veneilyä/Seppo Hellsten, Syke
  • Vastuullisuustyö seuratasolla/Kim Rintamäki, Lappeenrannan Pursiseura
  • Vastuullisesti vesillä -hanke & viestintämateriaalit seuroille/Iina Airio, SPV
  • Keskustelua


SPV:n Ympäristökomitea on veneilytoimikunnan alainen toiminto, jonka tavoitteena on edistää vastuullista veneilyä sekä parantaa veneilyolosuhteiden ja veneilijöiden tietoisuutta harrastuksensa ympäristövaikutuksista. Ympäristökomitea välittää veneilijöiden ja seurojen tietoisuuteen ympäristöviisaita ratkaisuja.

Nähdään webinaarissa!

Vastuullisesti vesillä – Pienillä teoilla suuri vaikutus

Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksiLue lisää täältä.

Ilmoittaudu Keitele Regattaan 17.6. mennessä

Perinteikäs Keitele Regatta purjehditaan 46. kerran 1.-2.7.2023. Tuttua retkipurjehdustapahtumaa on uudistettu reippaalla otteella, kuitenkin menneitä kunnioittaen. Tänä vuonna kisa alkaa ja päättyy tuttuun Mustaniemen satamaan, joka tekee 26 NM mittaisesta kisasta mielenkiintoisen vaihtuvien purjehdussuuntien vuoksi. Ilmoittautuminen 17.6. mennessä. Lue lisää täältä.

Nautic-TV: Nyt alkaa veneilykesä

Nautic-TV vieraili veneilyn Koeajotapahtumassa Helsingin Lauttasaaressa. Minkälaisia veneitä nyt ostetaan? Mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätökseen? Haastattelussa Anina Luoma, Tauno Virtanen, Arja Kivimäki ja Berndt Merus.

Jaksossa myös:

8:22 Lämmittimessä vikaa? Alkukesällä yöt veneessä ovat helposti koleita – etenkin, jos lämmitin ei toimi kunnolla. Kari Rouvali Safire-lämmittimistä kertoo vinkit ylläpitoon ja huoltoon.

10:28 Vastuullisesti vesillä. Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi.

13:13 Piipon solmukoulu: Jalussolmu. Kaikki viisi perussolmua ovat katsottavissa Solmukoulu-soittolistalta.

Katso jakso täältä.

Kuvaus: Vesa Koivunen, Editointi: Vesa Koivunen Tuotanto: Suomen Purjehdus ja Veneily ry www.spv.fi/nautic

Nautic-TV nauttii veneilystä kotimaan upeissa vesistöissä, esittelee ajankohtaiset ilmiöt ja henkilöt sekä tarjoaa vinkkejä veneen huoltoon ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen.

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Voit täyttää kilpatiedotuslomakkeen käyttämällä seuraavia linkkejä:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää viikkokatsaukseen lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset