23.05.2022

Veneilyn viikkokatsaus: Oskari Muhoselle MM-hopeaa

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

Oskari Muhoselle Finnjollien MM-hopeaa

Oskari Muhonen purjehti Finnjolla-luokan MM-hopeaa Italian Gardajärvellä. Hän sijoittui entisen olympialuokan perinteisessä Gold Cup -regatassa toiseksi, kun viimeisenä päivänä eli lauantaina ei tuulettomuuden vuoksi voitu kilpailla.

-Kakkonen tuli nyt, mikä oli tosi positiivinen juttu. Ykköstä lähdin kyllä hakemaan, mutta meillä oli tosi tiukka kisa hollantilaisen (Pieter-Jan Postma) kanssa. Tilanne olisi voinut varmasti kääntyä kummin päin vaan, mutta nyt meni näin päin. Olen tosi hyvillä fiiliksillä, Muhonen kommentoi.

Hän on aiemmin voittanut alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden Finnjollissa kolme kertaa.

Tulokset löytyvät täältä.

Aleksanda Blinnikka 23:s iQFoilin EM-kilpailuissa

Foilaavien purjelautojen Euroopan mestaruuskilpailut päättyivät sunnuntaina Gardajärvellä Italiassa. iQFoilin EM-kilpailuissa suomalaisista parhaiten sijoittuivat lähtövoitot ottaneet Aleksandra Blinnikka ja Jakob Eklund. Blinnikka sijoittui naisten luokassa 23:nneksi ja Eklund miehissä 42:nneksi. Tuuli Petäjä-Sirén ylsi sijalle 61.

– Ihan hyvät kisat ja selvä parannus viime vuoteen. Kisat alkoivat hienosti, ja sopivissa olosuhteissa tiedän, että pystyn olemaan kärjessä. Samalla tiedän, mitä harjoitella kotivesillä, Jakob Eklund tiivisti kisoista.

iQFoil-luokan MM-kilpailut käydään 15.-22. lokakuuta Ranskassa.

– Panostuksemme uudessa iQFoil-luokassa alkavat hiljalleen näkyä myös tulostaululla. Valmentaja Borja Carracedon johdolla urheilijat ovat systemaattisesti nostaneet tasoaan lähemmäksi kansainvälistä kärkeä. Yksittäiset huippusuoritukset riittävät jo lähtövoittoihin, mikä kertoo kasvaneesta potentiaalista. Taistelemme sekä naisten että miesten luokissa Pariisin 2024 olympiapaikoista, SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoi.

Tulokset löytyvät täältä.

Nautic-uutiskirje ilmestyi viime viikolla

Kesä kurkistelee kulman takana ja on aika suunnata kokka kohti kesän seikkailuja. Tutustu Veneile kotimaassa -lukupakettiimme, josta löytyy niin luonnon omia levähdyspaikkoja kuin täyden palvelun satamia Hangosta Merenkurkkuun, Turun saaristosta Päijänteen helmiin. Tutustu lukupakettiin täältä.

Lennokkaan alkukauden jälkeen Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen valmistautuvat treenileirillään hyvillä mielin kauden päätavoitteisiin. Lue heidän kymmenen kysymyksen kuulumiset täältä.

Lue koko Nautic-uutiskirje täältä.

Tulevia tapahtumia:

Valtteri Uusitalo, Otto Dahlberg ja Aleksi Tapper starttaavat MM-regattaan

Olympiapurjehduksen kilpailukausi jatkuu, kun ILCA 7 -luokan MM-kilpailu käynnistyy maanantaina Meksikossa. Suomalaispurjehtijoista kilpailussa ovat mukana Valtteri Uusitalo, Otto Dahlberg ja Aleksi Tapper.

– ILCA 7 -luokan MM-kilpailuissa meitä edustaa nuori ja nälkäinen trio, joka lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan maailman kärkeä. Yksittäisiä huippuonnistumisia on jokainen pystynyt esittämään. Koko viikon kestävää tasaisuutta vaaditaan, mikäli 20 joukkoon halajaa, valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko kommentoi.

Artikkelikuva: Robert Deaves