20.09.2021

Veneilyn viikkokatsaus: Nord Stream 2021 -voitto Suomeen, Tuula Tenkanen -syysleiri menestys

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa syksyllä veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

 

Nord Stream Race 2021 huipentui Esbo Segelföreningin voittoon

Itämeren pisin avomeripurjehduskilpailu päättyi menestyksekkäästi Venäjän vesille perjantaina. Kilpailun voitti Esbo Segelförening -pursiseuran nimissä purjehtinut Suomen joukkue, joka kruunattiin ensimmäistä kertaa ”Best Yacht Club in the Baltic Sea” -tittelillä. Lue lisää>

© Nord Stream Race / Marina Semenova

 

Ensimmäinen Tuula Tenkanen -syysleiri menestys

Uransa Tokion olympialaisiin päättäneen Tuula Tenkasen vinkeistä ja valmennuksesta nautti viime viikonloppuna NJK:n edustalla iso joukko ILCA-purjehtijoita.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan seuraavalle Tuula Tenkanen -syysleirille täältä.

Korhonen/Bremer EM-kisoissa 36:s

Sailing Team Korhonen/Bremer sijoittui ensimmäisissä aikuisten 49er-arvokisoissaan (EM) 36:nneksi.

– Taso on kova, ja meillä oli vaikeuksia ensimmäisten vastatuuliosuuksien kanssa. Vaikka meillä oli sen jälkeen hyvä avotuuliosuus sekä toinen kryssi, oli siitä vaikeaa saada ihmeitä aikaan tasaisessa 10-12 solmun tuulessa. Pakkasimme juuri kontin, joka lähtee Omaniin Aasian mestaruuksiin sekä MM-kisoihin. Viikon päästä lähdemme Garda-järvelle treenileirille, ja sitten Edi astuu Puolustusvoimiin.

Tästä on hyvä jatkaa, Ville ja Edi!

Katso tulokset täältä.

3J-Offshor-luokan PM-mestaruus Aleksi Mäkiselle ja Marko Ihalaiselle

Suomalaiset ottivat kaksoisvoiton Ruotsin Öregrundissa viikonloppuna ajetuissa 3J-Offshore-luokan PM-mestaruuskilpaluissa. Kilpailun voittoon ajoivat Aleksi Mäkinen ja Marko Ihalainen. Hopealle sijoittuivat Viveka Vapaavuori ja Joona TikkaTomi Huuhka ja Lenni Strandberg nappasivat viidennen sijan. Lue lisää >

Kuva: Jessica Hörner

 

Vuoden 2021 Purjehduksen koulumestaruuteen purjehti toista vuotta putkeen Grundskola Norsen 1

Hopeaa purjehti Helsingin Rudolf Steiner – koulu ja pronssia Kaukajärven koulu Tampereelta.
Onnea!

Seuramatkalla-kiertue vieraili Kokkolassa ja Pietarsaaressa

Viime viikolla SPV:n Seuramatkalla-kiertue suuntasi Perämeren eteläosan vesistöalueelle, kun vierailijoita isännöivät Gamlakarleby Segelförening ja Segelsällskapet i Jakobstad. Keskusteluun nousivat muun muassa koulutus- ja junioriasiat. SPV:tä edustivat toiminnanjohtaja Jan Thorström, hallituksen puhennjohtaja Jan Jansson, junioritoiminnasta vastaava Laura Santala ja järjestösihteeri Karoliina Rouhiainen sekä aluetoiminnanjohtaja Johan Nyberg. SPV:n väki kiittää isäntiä oikein lämminhenkisestä ja mukavasta vierailusta!

 

SPV:n väki kiittää isäntiä lämminhenkisestä tilaisuudesta. Kuvassa tunnelmia vierailulta Gamlakarleby Segelföreningiin.

Ensi viikolla kiertue suuntaa Poriin, Raumalle ja Luvialle.

Loppukesästä 2021 alkanut kiertue vierailee tänä vuonna länsirannikolla ja pohjoisessa. Ensi keväänä suunnataan Järvi-Suomeen ja syksyllä 2022 Etelä-Suomeen. SPV kerää alueilta etukäteen toiveita vierailun teemaksi ja valmistelee sisällöt yhdessä aluetoiminnanjohtajien kanssa seurojen tarpeita palveleviksi.

Seuramatkalla-kiertueen aikataulu 2021

19.-20.8. Ahvenanmaa
1.-3.9. Perämeren, Kemijoen ja Oulunjoen vesistöalue ja Lappi
15.-17.9. Perämeren eteläosan vesistöalue
22.-24.9. Pohjanlahden keskiosan vesistöalue (Merenkurkun veneilyalue)
29.9.-1.10. Selkämeren vesistöalue

Kiertue jatkuu keväällä 2022.