16.08.2021

Veneilyn viikkokatsaus: MM-huumaa, Purjehdusliigaa ja Nautic ilmestyy

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa elo-syyskuussa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tällä viikolla tapahtuu:

Purjehdusliigan semifinaalit starttaavat

Purjehdusliigan mestaruudesta kilpailee tänä vuonna 23 eri seuraa ja 36 seurajoukkuetta, jotka ovat nousseet ilmoittautumisten ja karsintojen kautta kolmeen elo-syyskuussa kilpailtavaan semifinaaliin. Mukana on kolme nuorten ja kolme naisten joukkuetta.

Kussakin semissä kisaa 12 joukkuetta, joista neljä parasta per osakilpailu yltää Naantalissa 1.-3. lokakuuta järjestettävään finaaliin.

– Kilpailun taso on kova, mistä kertoo myös se, että mukana on myös maajoukkuepurjehtijoita. Seurojen määrässä mitattuna liiga on suurempi kuin koskaan, projektipäällikkö Gedi Lindahl sanoo.

Osakilpailut 2021:

20.-22.8.2021: Semifinaali 1, ÅSS Maarianhamina (J70)
3.-5.9.2021: Semifinaali 2, BS Helsinki (J70)
10.-12.9.2021: Semifinaali 3, ESF Espoo (J70)
1.-3.10.2021: Finaali, NPS Naantali (J70)

Seuraa kilpailua suorana SAP Sailingista täältä.

12-metristen MM-kilpailut Helsingissä

12mR-luokan MM-regatta on käynnissä tällä viikolla Helsingissä. Ensimmäisen kilpailulähdöt purjehditaan tiistaina 17. elokuuta, ja regatta päättyy lauantaina 21. elokuuta.

MM-kilpailuun osallistuu kaksi suomalaisvenettä: Henrik Andersinin Blue Marlin ja Mikael Stelanderin Vanity V. Myös Wings of Covesin miehistöstä löytyy suomalaispurjehtijoita. Regattaa isännöi ja sen järjestää Nyländska Jaktklubben (NJK).

Seuraa kilpailua täältä. 

Olympialuokka iQFoilin MM-kilpailut Sveitsissä

Pariisin 2024 olympialaisissa debytoiva iQFoil-luokka kokoontuu tällä viikolla Sveitsin Silvaplanaan mittelemään maailmanmestaruuksista. MM-regatta alkaa huomenna tiistaina ja päättyy sunnuntaina 22. elokuuta. Suomalaisista mukana ovat Aleksandra Blinnikka, Anna Haavisto, Filip Store, Jakob Eklund ja Martin Mikkola.

Seuraa kilpailua täältä.

Uiva ja RaceWKND! peruttiin, Nautic ilmestyy

Uiva-venenäyttely oli tarkoitus järjestää Helsingin Lauttasaaressa 19.-22. elokuuta, mutta se jouduttiin perumaan pääkaupunkiseudun kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi. Näin ollen tällä viikolla SPV:n jäsenten postilaatikoista tipahtavassa Nauticissa on vanhentunutta tietoa Uivan osalta (lehti meni painoon 5. elokuuta). Pahoittelut siitä.

Myös kilpaveneilyn SM-sarja RaceWKND!in päätösosakilpailu Jyväskylässä jouduttiin siirtämään eteenpäin syyskuulle. Uusi ajankohta vahvistetaan mahdollisimman pian.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta

Sami Reinikainen ajoi ratamoottoriveneilyn F4-luokan maailmanmestariksi – Suomeen kaksoisvoitto!

Sami Reinikainen voitti ratamoottoriveneilyn F4-luokan maailmanmestaruuden Ruotsin Smedjebackenissa viikonloppuna ajetuissa MM-kilpailuissa. Suomalaismenestystä täydensivät edellisen vuoden maailmanmestarin Alexander Lindholmin toinen, Tino Lehdon neljäs ja Kimi Eskelisen seitsemäs sija. Lue lisää >

 

Onnittelut MM-pronssista!

Suomalainen Mercedes-Benz Offshore Team voitti MM-pronssia (Class A) Tallinnassa järjestetyissä ORC MM-kilpailuissa. Kaikkiaan avomerikilpailussa oli mukana 23 suomalaista venettä. Katso kaikki suomalaissijoitukset täältä.

H-veneiden maailmanmestaruuskisoista Suomeen hopeaa!

Naantalin Purjehdusseuraa edustava Wenda Sailing Team on saavuttanut H-veneiden luokan maailmanmestaruuskisoissa hopeaa. Venettä kipparoi Jan Forsbom, miehistönään Timo Lankinen, Iiro Törnström ja Miikka Nikkilä. Lue lisää >

 

Optarit vauhdissa Maarianhaminassa

Viime viikonloppuna kilpailtiin optimistijollien SM-kisat ja kadettikisat Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla. SM-rankingkilpailun overall-sarjan voitti BS:n Una Heinilä, joka nappasi myös parhaan tytön kiertopalkinnon. HSK:n Helmi Vauhkonen purjehti hopeaa ja HSK:n Aaro Rantanen pronssia. Nuoret-sarjan voitti HSS:n Lily-Sofi Latvala ja Paras tulokas -palkinnon HSS:n Venny Leinonen. Parhaan seuran palkinnon vei tänäkin vuonna HSK.

 

Airisto Regatta hienoa alueyhteistyötä

Airisto Regatta 2021 purjehdittiin 14.-15. elokuuta. Kilpailun järjestivät yhteistyössä ASS, GK, NPS, TPS ja TTPS.

Mukana oli hieno määrä luokkia: 2.4mR class national ranking, 505 class national ranking, Europe class national ranking, Finn class national ranking, F18 class national ranking, Laser Standard class national ranking, Laser Radial class national ranking, Laser 4.7 class national ranking, Melges 24 class class national ranking, Snipe class national ranking, Star class regatta ja Zoom8 class national ranking.

Ensi vuonna Airisto Regatta kisataan 12.-14. elokuuta 2022.


Viaporin Tuoppi jo 37:nnen kerran

Suomenlinnan Pursiseuran (SuPS) järjestämä perinteikäs kilpailu purjehdittiin lauantaina 14. elokuuta jo 37. kerran. Kisaan osallistui kaikenmallisia, -ikäisiä ja -kokoisia puisia pursia miehistöineen, myös lahden eteläpuolelta. Päivä huipentui tuttuun tapaan tunnelmalliseen iltajuhlaan.