26.06.2023

Veneilyn viikkokatsaus: Mitaleita Special Olympicsista, SuomiAreenaa ja junioripurjehdusta

Kilpapurjehdus:

Special Olympics: Kummatkin suomalaistiimit mitaleilla

Special Olympicsin maailmankisojen Unified-purjehduksessa Suomea edusti kaksi tiimiä. Espoolainen Bea Westerstråhle ja helsinkiläinen Mari Aarnio voittivat omassa divisioonassaan kultaa. Lahtelainen Toivo Laiho ja helsinkiläinen Roope Tervonen ylsivät omassaan hopealle.

– Edellinen purjehduspäivä oli meiltä tosi hyvä, joten tänään ajettiin vähän varman päälle, ettei tule ainakaan mitään vahinkoja. Se riitti hyvin voittoon, partneriurheilija Mari Aarnio sanoi.

Westerstråhle ja Aarnio purjehtivat parina jo neljä vuotta sitten Abu Dhabin maailmankisoissa, joista tuomisina oli hopeaa. Nyt mitali kirkastui kullaksi.

– Oli tosi kiva huomata, että nyt pysyttiin tosi paljon paremmin myös muiden divisioonien purjehtijoiden vauhdissa. Oli iloinen yllätys, että oltiin niinkin hyviä. Olen tosi ylpeä meidän kehittymisestämme, Aarnio totesi.

Laiholla ja Tervosella edellinen purjehduspäivä oli hankala ja pinna sen jälkeen kireällä. Lauantain onnistumiset ja niiden ansiosta tullut hopeasija saivat hymyt takaisin kaksikon huulille.

– Tämän eteen on tehty valtavasti töitä ja monta vuotta treenattu Roopen kanssa, joten on se hienoa päästä palkintosijoille, Laiho iloitsi.

Kuva: Paralympiakomitea

Juniorit: Opti MM päätökseen ja Helsinki Downtown Regatta käyntiin

Optimistijollien MM-kisat ovat päättyneet, ja niihin osallistui yhteensä 248 kilpailijaa. Voiton vei Henric Wigforss Ruotsista ja Blanca Ferrando Espanjasta. Suomalaisista parhaiten purjehti ensimmäistä kertaa MM-kisoihin osallistunut Sisu Seliö sijoituksella 48. Lopputulokset tästä. Lisää kisakuulumisia voi lukea Optimist Team Finlandin Facebookista.

Junioireiden purjehdukset jatkuvat tällä viikolla kun viidestoista Helsinki Downtown Regatta käynnistyy HSS:llä torstaina 29. heinäkuuta. Kisoihin on ilmoittautunut 136 optimistijollaa, kisat päättyvät sunnuntaina. Lue lisää täältä.

Tapahtuu tällä viikolla:

Olemme mukana SuomiAreenassa 28.6.2023!

Joko tunnet Vastuullisesti vesillä – Pienillä teoilla suuri vaikutus -hankkeemme? Haastamme seurat, veneilijät ja kaikki muut vesillä tai veden äärellä liikkuvat viiteen tekoon ympäristövastuullisuuden ja veneilyturvallisuuden puolesta.

Osana hanketta löydät meidät 28. kesäkuuta kello 13-13.45 Porin SuomiAreenalta, Vaakuna-lavalta. Paneelikeskustelu striimataan MTV Katsomoon suorana, ja se on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena.

Vastuullisesti vesillä -hankkeen lisätiedot ja materiaalit: spv.fi/vastuullisestivesilla

Lämpimästi tervetuloa SuomiAreenaan ja osaksi #vastuullisestivesilla-toimintaa!

Nautic-TV: Lomaveneilyä ja kisavalmistautumista

Nautic-TV suuntaa muiden veneilijöiden tavoin kesäksi vesille. Mitä veneilyloman alla kannattaa muistaa? Esittelyssä myös Vuoden vierasvenesatama -äänestys, johon voi osallistua juhannuksesta syyskuun loppuun.

Jaksossa myös: 

Kohti olympiavesiä. Maajoukkueen 49er FX -purjehtijat Ronja Grönblom ja Veera Hokka valmistautuvat Ranskan Marseillessa heinäkuun esiolympialaisiin sekä suuntaavat katseensa elokuun olympiapaikkakarsintaan ja MM-kilpailuihin.

Tiiminä maailman ympäri. Tapio Lehtinen starttaa jälleen maailmanympäripurjehdukselle, mutta tällä kertaa yhdessä nuoren miehistön kanssa ja Ocean Globe Race -kilpailuun. Millainen urakka tiimin ja Galiana-veneen saattaminen kilpailukuntoon on ollut?

Piipon solmukoulu: Ulkosorkka. Kaikki viisi perussolmua ovat katsottavissa Solmukoulu-soittolistalta.

Vastuullisesti vesillä. Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi.

Seuraava Nautic-TV:n jakso julkaistaan Uivan venenäyttelyn tunnelmissa 21. elokuuta. Löydät kaikki jaksot täältä.

Nautic-TV nauttii veneilystä kotimaan upeissa vesistöissä, esittelee ajankohtaiset ilmiöt ja henkilöt sekä tarjoaa vinkkejä veneen huoltoon ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen.

Vuoden vierasvenesatama 2024 -äänestys käynnistynyt

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2024 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on yhteensä 240. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 24 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 24 Båt -messuilla 9.2.2024 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 22.6.–30.9.2023 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 24 Båt -messuille.

Artikkelikuva: Paralympiakomitea

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Voit täyttää kilpatiedotuslomakkeen käyttämällä seuraavia linkkejä:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää viikkokatsaukseen lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset