19.06.2023

Veneilyn viikkokatsaus: Kaksi suomalaistiimiä Champions Leaguen finaaliin, Special Olympics ja Optari-MM

Kilpapurjehdus:

Sailing Champions League: Kaksi suomalaista seuraa finaalissa

Sailing Champions Leaguen kolmas ja viimeinen karsintakilpailu päättyi Puolassa sunnuntaina. Suomalaisista seuroista yhtätoista viimeistä paikkaa finaaliin tavoitteli Brändö Seglaren joukkue. BS päätti kisansa sijalle 16. Täten suomea finaalissa edustavat Esbo Segelförening ja Åländska Segelsällskapet. ÅSS voitti oman karsintakilpailunsa Saksassa.

Sailing Champions Leaguen finaali purjehditaan 21.-25. heinäkuuta Travemündessä Saksassa.

Baltic Offshore Week: Avomeripurjehduksen ORC A-mestaruus Suomeen

Suomen ja Viron yhdistetty ORC-säännöstön mestaruuskilpailu käytiin viikonloppuna Helsingissä. Kilpailussa koettiin tuuliolosuhteita laidasta laitaan: perjantain lähdöt jäivät kellumiseksi tuulen puutteessa, mutta sunnuntaihin mennessä tuuli nousi jo voimakkaaksi. ORC-A -luokan mestaruuden voitti Mercedes-Benz EQ-Power HSK:lta, jonka kipparina toimi Jani Lehti. ORC-B -luokan mestaruus meni Viroon, ja voittajaksi nousi Aivar Tuulbergin kipparoima Katariina II.

Lopputulokset

Kilpaveneily:

Jerry Olin ajoi viidenneksi vesijetteilyn MM-osakilpailussa

Jerry Olin osoitti vahvuutensa vesijetteilyn MM-osakilpailussa, joka järjestettiin viikonloppuna Italian Olbiassa. Kilpailussa hän osallistui GP2-luokkaan, jossa saavutti upean viidennen sijan. Olin keräsi neljästä ajamastaan motosta yhteensä 47 pistettä viikonlopun kovatasoisessa kilpailussa, mikä oikeutti hänet viidenteen sijaan. Olinin viimeaikaiset suoritukset povaavat hyvää tuleville kilpailuille.

Lopputulokset

Tapahtuu tällä viikolla:

Special Olympicsin 2023 avajaisseremonia Berliinissä. Kuva: Special Olympics

Purjehtijat Special Olympics -kilpailuissa

Special Olympics -kilpailut avattiin viikonloppuna Saksassa. Suomalaispurjehtijat kisaavaat yhdessä vammattoman Unified-partnerinsa kanssa 22.-24. kesäkuuta. Venekunnat asetetaan luokkiin sen mukaan, missä roolissa kehitysvammainen urheilija veneessä on – Level I:ssä urheilija huolehtii purjeesta ja partneri peräsimestä, Level II:ssa toisinpäin ja Level III:ssä partneri on veneessä, mutta urheilija vastaa veneen kontrolloinnista. Suomalaispurjehtijat kilpailevat Berliinissä Level II:ssa.

Suomen joukkue:

Toivo Laiho, partneriurheilija Roope Tervonen

Bea Westerstråhle, partneriurheilija Mari Aarnio

Seuraa kisaa täältä.

Sailing Team Finland: Pariisin esiolympialaisten joukkue nimetty

Pariisin esiolympialaiset, eli Test Event Regatta, järjestetään 9.-16. heinäkuuta. Kisat toteutetaan Marseillessa, joka toimii Pariisin 2024 kesäolympialaisten purjehdusnäyttämönä.

– Esiolympialaiset on meille hyvä mahdollisuus mitata kilpailukykyämme, sekä hyvä harjoitus stimuloimaan ensi vuoden olympiaregattaa. Tämän lisäksi teemme paljon testauksia ja valmisteluita, jotta tuloskykymme olisi vahva 2024 heinä-elokuun vaihteessa, kommentoi maajoukkueen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko.

Lue koko uutinen tästä

Optimistijollien 2023 MM-kisat

Optimistijolliem MM-kilpailut käydään Espanjan Costa Bravassa, kisat päättyvät . Suomea kisoissa edustaa: Lily-Sofie Latvala, Sami Hietalahti, Niko Noponen, Sisu Seliö ja Lauri Sepponen,

Optimistijollamaajoukkueen kisaa pääset seuraamaan Facebookissa. Kilpailusivut ja tulokset tästä.

Olemme mukana SuomiAreenassa 28.6.2023!

Joko tunnet Vastuullisesti vesillä – Pienillä teoilla suuri vaikutus -hankkeemme? Haastamme seurat, veneilijät ja kaikki muut vesillä tai veden äärellä liikkuvat viiteen tekoon ympäristövastuullisuuden ja veneilyturvallisuuden puolesta.

Osana hanketta löydät meidät 28. kesäkuuta kello 13-13.45 Porin SuomiAreenalta, Vaakuna-lavalta. Paneelikeskustelu striimataan MTV Katsomoon suorana, ja se on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena.

Vastuullisesti vesillä -hankkeen lisätiedot ja materiaalit: spv.fi/vastuullisestivesilla

Lämpimästi tervetuloa SuomiAreenaan ja osaksi #vastuullisestivesilla-toimintaa!

Nautic-TV: Lomaveneilyä ja kisavalmistautumista

Nautic-TV suuntaa muiden veneilijöiden tavoin kesäksi vesille. Mitä veneilyloman alla kannattaa muistaa? Esittelyssä myös Vuoden vierasvenesatama -äänestys, johon voi osallistua juhannuksesta syyskuun loppuun.

Jaksossa myös: 

Kohti olympiavesiä. Maajoukkueen 49er FX -purjehtijat Ronja Grönblom ja Veera Hokka valmistautuvat Ranskan Marseillessa heinäkuun esiolympialaisiin sekä suuntaavat katseensa elokuun olympiapaikkakarsintaan ja MM-kilpailuihin.

Tiiminä maailman ympäri. Tapio Lehtinen starttaa jälleen maailmanympäripurjehdukselle, mutta tällä kertaa yhdessä nuoren miehistön kanssa ja Ocean Globe Race -kilpailuun. Millainen urakka tiimin ja Galiana-veneen saattaminen kilpailukuntoon on ollut?

Piipon solmukoulu: Ulkosorkka. Kaikki viisi perussolmua ovat katsottavissa Solmukoulu-soittolistalta.

Vastuullisesti vesillä. Ohoi vesilläliikkuja! Haastamme sinut viiteen tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi.

Seuraava Nautic-TV:n jakso julkaistaan Uivan venenäyttelyn tunnelmissa 21. elokuuta. Löydät kaikki jaksot täältä.

Nautic-TV nauttii veneilystä kotimaan upeissa vesistöissä, esittelee ajankohtaiset ilmiöt ja henkilöt sekä tarjoaa vinkkejä veneen huoltoon ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen.

Artikkelikuva: Special Olympics

Haluatko mukaan viikkokatsaukseen?

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Viikkokatsauksessa kerromme alkavan viikon tapahtumista sekä jaamme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista ja muista tapahtumista.

Voit täyttää kilpatiedotuslomakkeen käyttämällä seuraavia linkkejä:

Viikkokatsauksen tiedotuslomake

Kilpaveneilyn tiedotuslomake

Vaihtoehtoisesti voit lähettää viikkokatsaukseen lyhyen uutisen kuvineen ja linkkeineen sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi maanantaisin kello 12 mennessä.

Viimeisimmät uutiset