16.05.2022

Veneilyn viikkokatsaus jatkuu taas

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

Yläkoululeiri järjestettiin Kisakalliossa ja Hoskilla

SPV:n yläkoululeirikauden viimeinen leiri järjestettiin kaksipäiväisenä Kisakallion urheiluopistolla ja Helsingfors Segelklubbilla (HSK). Leirille osallistui 19 nuorta urheilijaa.

– Meillä oli keskiviikkona kaksi vesiharjoitusta, torstaina aamulla fysiikkatestit Kisakalliossa ja sitten oli vielä vesisetti Hoskilla. Toimme vesillä käytäntöön talven teoriatuntien asioita. Puhuimme esimerkiksi paljon starteista ja niihin valmistautumisesta. Mukana oli optareita, zoomeja, E-jollia, ILCA-veneitä eri rikeillä ja 29ereita. Torstaina mukana oli vielä iQFoil-purjelauta, Laura Santala SPV:n Lasten ja nuorten toiminnasta kertoo.

– Leiri sujui hyvin. Ensi kauden leiritysten suunnittelu on käynnissä, ja ilmoittautumisen avaamme kesän aikana. Tervetuloa mukaan! Kiitos kaikille urheilijoille, valmentajille, vanhemmille ja Kisakalliolle tästä kaudesta.

SPV mukana Apuvälinemessuilla

SPV oli yhdessä seurojen ja luokkaliittojen kanssa tutustuttamassa uusia harrastajia purjehduksen pariin Helsingin Messukeskuksen Apuvälinemessuilla. Luontomaa-alueella pääsi tutustumaan eri veneisiin ja vammaispurjehdusta järjestäviin seuroihin. Kesän aikana on luvassa paljon erilaisia lajikokeilutapahtumia. Lue lisää toiminnastamme: spv.fi/parasailing

Tulevia tapahtumia:

Tervetuloa SPV:n osastolle Koeajopäiville!

SPV on mukana Finnboatin järjestämillä veneilyn Koeajopäivillä lauantaina 21. toukokuuta. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme sekä kysymään esimerkiksi koulutuksesta ja katsastuksesta. Lapsille on tarjolla pientä puuhaa ja liikettä.

iQFoil-luokan EM-kilpailu starttaa Gardajärvellä

Foilaavien purjelautojen Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyvät huomenna tiistaina Italian Gardajärvellä. Tuuli Petäjä-Sirén, Aleksandra Blinnikka ja Jakob Eklund edustavat Suomea iQFoil-kilpailussa.

Seuraa iQFoilin EM-kisoja täältä:https://iqfoilclass.org/iqeuropeans2022/#

Kauden ensimmäinen junioreiden alueleiri 7.-9.6. Kotkassa

Suomen Purjehdus ja Veneily ja Kotkan Pursiseura järjestävät perinteikkään junioripurjehtijoiden alueleirin 7.-9. kesäkuuta Kotkassa. Alueleirit ovat avoimia kilpapurjehdustaitojen oppimiseen tähtääviä harjoitusleirejä. Leirille ovat tervetulleita kaikki haastaja- ja kadettitasoiset optimistijolla- ja Zoom8-purjehtijat sekä seurojen ohjaajat.

Alueleirin tavoitteena on päästä harjoittelemaan yhdessä lähialueen muiden seurojen harrastajien kanssa. Juniorit tutustuvat toisiinsa, ja ohjaajat pääsevät vaihtamaan ajatuksia sekä sparraamaan osaamistaan. Kaikilla leireillä on mukana SPV:n valmentaja, joka vastaa leirin valmennuksesta.

Alueleiri Kotkassa 7.-9.6. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Leirin hinta on 60 € sisältäen valmennuksen sekä lämpimän lounaan leiripäivinä.

Kuva: Aapo Väänänen

 

Artikkelikuva: StudioKukka