23.08.2021

Veneilyn viikkokatsaus: Blue Marlinille MM-hopeaa, ÅSS voitti ensimmäisen Purjehdusliiga-semin

Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa elo-syyskuussa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.

Vielä ehdit mukaan syksyn kisoihin:

Tutustu elo-syyskuun kilpailutarjontaan Manage2Sailissa.

Tervetuloa Rauman Matalaan!

Lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1974 lähtien on taisteltu Rauman Matalan herruudesta, ja tänä vuonna kilpailu purjehditaan 4. syyskuuta. Rauman purjehdusseura toivottaa kaikki mukaan purjehtimaan Raumalle syyskuussa.

Ilmoittaudu mukaan Rauman Purjehdusseuran sivuilta tai Manage2Sailistä.

Kuva: Elmeri Elo

Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:

Blue Marlinille MM-hopeaa kotivesillä

Henrik Andersinin kipparoima Blue Marlin voitti 12-metristen hopeaa NJK:n järjestämässä MM-regatassa. Voiton vei Vim (US-15) ja pronssia juhli Flica II (K-14). Vaihtelevissa olosuhteissa purjehdittu regatta piti sisällään seitsemän lähtöä. Lämpimät onnittelut koko Blue Marlinin miehistölle sekä NJK:lle onnistuneista järjestelyistä!

Artikkelikuva: Sailpix.fi

Katso tulokset ja miehistöt täältä.

iQFoilin MM-kilpailut kisattu Sveitsissä

Pariisin 2024 olympialaisissa debytoiva iQFoil-luokka kilpaili Sveitsin Silvaplanassa maailmanmestaruuksista. MM-kultaa voitti naisissa Ranskan Helene Noesmoen ja miehissä Ranskan Nicolas Goyard.

Suomalaisnaiset:

44. Aleksandra Blinnikka
59. Anna Haavisto

Suomalaismiehet:

79. Jakob Eklund
134. Filip Store
146. Martin Mikkola

Katso tulokset ja kuvat täältä.

ÅSS ensimmäisen Purjehdusliiga-semifinaalin voittoon

Åländska Segelsällskapet purjehti Suomen Purjehdusliigan semifinaalivoittoon kotivesillään Maarianhaminassa. Björn Hansenin kipparoiman veneen miehistönä toimivat Matias DahlmanKatarina Sandman ja Alvina Johansson.

Toiseksi purjehti liigan viime vuonna voittanut Esbo Segelförening kapteeninaan Victor Mesterton. Paikkansa lokakuun alussa Naantalissa purjehdittavaan finaaliin varmistivat myös Xtra Stærk Ocean Racing Societyn Defender ja Challenger -tiimit kippareinaan Thomas Hacklin ja Oskari Muhonen.

Lue lisää täältä.

Pyhärannan juniorileiri menestys

Vaasan Merenkyntäjien Pyhärannassa 20.-22. elokuuta pidetty juniorileiri oli menestys. Kymmenkunta lasta ja nuorta purjehti viikonlopun aikana vilpoisissa olosuhteissa, joissa jollat ja Zoomit saivat kyytiä ja lapset rutkasti oppia. Sauna oli lämmin koko viikonlopun ja uinti maistui – niin veneen kaaduttua kuin muutenkin. Lasten palautteessa leiriä toivottiin ensi vuonna uusiksi: Hauskaa oli!

Onnittelut SM-mitalisteille!

Vesijettien neljän SM-osakilpailun mittainen kilpailukausi päättyi lauantaina. Suomen JetSport Liitto onnittelee kaikkia SM-mitalisteja ja kiittää kaudella sarjaan osallistuneita kilpailijoita sekä heidän tukijoukkojaan kuluneesta kaudesta.

Katso SM-tulokset täältä.